Dry Needling

Welkom bij de Dry needling specialist in Barendrecht. Last van overspannen spieren of pijn? Ontdek hoe Dry Needling (of onze traditionele fysiotherapie) een uitkomst is voor jou om volledig van de pijn af te komen. Maak vandaag nog jouw afspraak.

  • Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars (behalve JUST)! Je kunt daarnaast ZONDER verwijzing bij ons terecht.
  • Direct meer bewegingsvrijheid na de eerste behandeling
  • Gespecialiseerde Dry Needling therapeuten staan voor je klaar
  • Best beoordeelde praktijk in Barendrecht (Via Zorgkaart Nederland)

Dry Needling Barendrecht! Geen wachtlijst en flexibel te boeken. Twijfel je of Dry Needling jouw kan helpen? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact met ons op voor advies

Aangesloten bij alle zorgverzekeraars:

Verzekeraars fysio Barendrecht

Behalve JUST

Over Dry Needling

Dry needling is een speciale methode binnen de fysiotherapie. Met behulp van kleine naalden worden de spieren aangeprikt. Hierdoor zullen deze snel en langdurig ontspannen. Bij dry needling wordt er een droge acupunctuurnaald gebruikt; we spuiten dus geen vloeistof in de spieren. Dry needling is niet hetzelfde als acupunctuur. Bij dry needling wordt er één naald gebruikt die de spier kort prikkelt. De spierknopen, ook wel triggerpoints genoemd, zijn de pijn veroorzakers en worden bij deze methode aangepakt. De fysiotherapeut zal beginnen met een gericht onderzoek naar de klachten en specifiek op zoek gaan naar de ‘’triggerpoints’’. De fysiotherapeut zal vervolgens deze ”triggerpoints” behandelen om de spieren laten te ontspannen.

Dry Needling

Triggerpoints

Een triggerpoint is een kleine verkramping in de spier. Deze triggerpoints veroorzaken zowel pijn in de nabijgelegen zenuwbanen als in de spier zelf. Triggerpoints kunnen in elke spier voorkomen. Een triggerpoint uit zich in stijfheid of pijn in een spier. Ze kunnen op tal van manieren in het menselijk lichaam ontstaan, bijvoorbeeld via: overbelasting, slaaptekort, chronisch (verkeerde houding in een lange periode), acuut (verkeerde beweging) of een afwijking in de voeten. Ook stress en/of een hoge werkdruk kunnen bijdragen aan het ontstaan van triggerpoints.

Dry Needling behandeling

De behandeling begint altijd met een anamnese en lichamelijk onderzoek. Hierbij analyseert de fysiotherapeut de klachten. Vervolgens worden de spieren onder de loep genomen om de pijn te achterhalen. Verder zal de fysiotherapeut gericht op zoek gaan naar de bewuste triggerpoints. Nu de juiste triggerpoints zijn bepaald, worden deze aangeprikt met een naaldje. Na de behandeling krijgt de patiënt advies en oefeningen mee naar huis om de verbeterde situatie intact te houden.

Hoe voelt de behandeling?

Je voelt het naaldje bijna niet. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich even kort aan. Dit zal een soort kramp gevoel geven. Hierna ontspant de spier zich en kun jij meestal direct weer gemakkelijk bewegen. Het kan even vermoeid aanvoelen, maar dat is van korte duur.

Afspraak maken

Je kan je laten behandelen met deze methode bij Fysio Barendrecht. Maak vandaag nog uw afspraak, of kijk even op zorgkaart Nederland voor onze reviews.

Meer informatie over Dry needling in Barendrecht?

Openingstijden

Maandag- vrijdag: 8:00-18:00
Weekenden en avonden: Op afspraak

Locatie

Achterom 1A Barendrecht
Telefoon: 0180 849 257
Email: info@fysio-barendrecht.nl

Contactformulier