Dry needling

Dry needling? Het is een van de nieuwere methodes van de Nederlandse fysiotherapeut. De methode komt oorspronkelijk uit canada waar de techniek al een lange tijd wordt toegepast.

Fysio aan huis heerjansdam

Fysio Barendrecht

Door middel van een speciale techniek worden de spieren aangeprikt bij dry needling, hierdoor zullen de spieren voor een langere tijd ontspannen. Tijdens een behandeling wordt er een droge acupunctuurnaald in de huid geprikt, waardoor de klachten meestal worden verholpen.

Dry needling

Hoe werkt een dry needling behandeling?

Een fysiotherapeut analyseert de klachten in het begin van een dry needling behandeling met anamnese en lichamelijk onderzoek. Tijdens een behandeling worden de spieren onder de loep genomen om de pijn te achterhalen. Een fysiotherapeut zal gericht op zoek gaan naar de bewuste triggerpoints. Als de juiste triggerpoint zijn bepaald  worden deze aangeprikt met een naaldje. Na de behandeling krijgt de patiënt advies en oefeningen mee om de verbeterde situatie intact te houden.

Doet een dry needling behandeling pijn?

U voelt het naaldje bijna niet. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich even kort aan, dit geeft een soort kramp gevoel. Hierna ontspant de spier zich en kunt u meestal direct weer gemakkelijk bewegen. Het kan even vermoeid aanvoelen, maar dat is van korte duur.

Fysiotherapie Barendrecht, gericht op jou als persoon

Wat Fysiotherapie Barendrecht Carnisselande anders maakt is dat wij als kleinschalige fysio praktijk de tijd voor je nemen. Jouw persoonlijke klachten en wensen staan centraal, net als jouw levensstijl. Wij kijken verder dan alleen het lichamelijke probleem dat nu de kop opsteekt, maar geven je bijvoorbeeld ook advies als jij een veeleisende fysieke baan hebt. De behandeling wordt volledig aangepast op jouw persoonlijke situatie. Hierdoor is het zelfs mogelijk dat wij je aan huis behandelen als je geen tijd hebt om langs te komen of wanneer je het huis niet uit kunt. De behandeling begint met een intake gesprek, waarna we een deskundig behandelplan op kunnen stellen.

Meer informatie over Fysio Barendrecht?

Wilt u wat meer informatie over Fysiotherapie Barendrecht? Neem dan contact met ons op!

Openingstijden

Maandag- vrijdag: 8:00-18:00
Weekenden en avonden - Op afspraak

Locatie

Achterom 1A Barendrecht
Telefoon: 0180 849 257
Email: info@fysio-barendrecht.nl