Knie blessure

Knieblessure – Het kniegewricht bestaat uit drie botten die kunnen buigen, strekken en roteren. De botten die de knie vormen zijn het dijbeen, het scheenbeen en de knieschijf. Waar de botten elkaar ontmoeten, zijn ze bedekt met kraakbeen. Kraakbeen is een flexibel weefsel, maar kan gemakkelijk worden beschadigd. Tussen de dij en het scheenbeen bevinden zich twee halvemaanvormige kraakbeenringen, de laterale en mediale meniscus. Deze werken als schokdempers. Er bevinden zich 2 zeer belangrijke banden in de knie. Dit zijn de achterste kruisband en de voorste kruisband. Deze zorgen ervoor dat bij bewegingen tijdens bijvoorbeeld het sporten het onderbeen en bovenbeen zich op de juiste manier tot elkaar verhouden. De kruisbanden, samen met de meniscus, zijn cruciaal omdat ze ervoor zorgen dat de knie tijdens beweging op zijn plaats blijft. Ook spelen de pezen en spieren die aansluiten op uw knie een zeer belangrijke rol hierbij.

Veelvoorkomende knieblessures

Meniscusblessure:

Er is sprake van een beschadiging aan uw meniscus door bijvoorbeeld het sporten. Uw knie zwelt geleidelijk op, bewegen wordt moeilijker en gaat soms gepaard met pijn. Ook komt het vaak voor dat er een krakend gevoel is bij het bewegen van de knie.

Gescheurde banden:

Uw voorste of achterste kruisband is gescheurd of uw kniebanden zijn gescheurd. Uw knie is nu instabiel, waardoor u erdoorheen kunt zakken. Het scheuren van uw kruisbanden kan gepaard gaan met flinke pijn, echter zal deze pijn na enige tijd afnemen. De knie kan een beetje opzwellen maar zal niet heel dik worden.

 Knieschijf uit de kom:

Bij het uit de kom schieten van uw knieschijf verplaatst de knieschijf zich naar de zijkant van de knie. Dit kan de binnenkant zijn of de buitenkant van uw knie, dit wordt meestal bepaald door waar u de spieren de meeste weerstand geven. De knieschijf zal namelijk naar de kant gaan waar de minste weerstand aanwezig is. Het uit de kom schieten van uw knieschijf gaat vaak gepaard met andere blessures zoals het afscheuren van de kniebanden.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlFysio Barendrecht is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Behandelplan zoals u dat wilt

Onze aanpak is zowel professioneel als persoonlijk. Iedere patiënt geniet van voldoende tijd, aandacht en zorg. Dit is naar onze mening van belang voor een ideaal herstelproces.

Goed bereikbaar 

Onze praktijk, Fysio Barendrecht, staat 6 dagen per week voor u klaar. De fysiotherapiepraktijk is zowel met het openbaar vervoer als met de auto (gratis parkeerplekken voor de deur) en fiets goed bereikbaar.

  Kwaliteit  

Alle fysiotherapeuten van Fysio Barendrecht zijn BIG-geregistreerd en ingeschreven bij het KRF (Kwaliteitsregister Fysiotherapie)!Verder werken wij aan onze kwaliteit via zorgkaart Nederland en Qualiview.

knie barendrecht

Behandeling van een knieblessure

Als er hevige pijn in of rond de knie is, is het belangrijk om te weten wat er precies is gebeurd. Is uw knie enkel verstuikt, of is er sprake van een ernstiger probleem? U kunt bijvoorbeeld ook gescheurde kruisbanden hebben of een scheur in de meniscus. Voor de fysiotherapeut is het belangrijk om een diagnose te stellen, zodat duidelijk wordt hoe de klachten verder behandeld moeten worden. Als is vastgesteld wat er is gebeurd, beslist de fysiotherapeut (soms in overleg met de huisarts) of u doorverwezen moet worden naar een specialist in het ziekenhuis. Bij de fysio kunt u terecht voor kracht- en evenwichtsoefeningen. Deze oefeningen kunnen zorgen voor een soepel en sterk herstel van de knie.

De specialisaties bij Fysio Barendrecht

Ons behandelplan bij pijn aan de knie:

Fysio Barendrecht intake diagnostisering

Stap 1: aandacht voor uw klacht/probleem

Voordat we beginnen met het onderzoeken en behandelen van uw klacht/probleem, brengen we uw klacht/probleem in kaart tijdens een uitvoerig gesprek.

Klachtenonderzoek fysiotherapie barendrecht

Stap 2: klachten onderzoek

Nu heeft u kennis kunnen maken met Fysio Barendrecht en hebben wij uw klacht/probleem in beeld. Wij doen hierna onderzoek naar en rondom uw klacht/probleem. Dit doen we om de zwakke schakels en wellichte oorzaken te kunnen achterhalen.

Barendrecht fysiotherapie fysio barendrecht

Stap 3: welke therapie past bij u

Na het onderzoeken weten wij als Fysio Barendrecht precies welke therapie u nodig heeft. Onze therapeuten lossen uw klacht dan op middels bewezen therapieën. Wij brengen uw lichaam weer in balans door het behandelen van de structuren die niet goed functioneren!

Stap 4: testen en meten

Na het behandelen testen we of de klacht weg is en dat de functie weer werkt naar behoren. Door middel van het testen hiervan weten wij zeker of de beweging hersteld is. Zo weet u ook gelijk dat de technieken van Fysio Barendrecht voor u hebben geholpen.

Fysio barendrecht controle

Stap 5: nazorg en advies

Het doel van Fysio Barendrecht is om uw klachten blijvend op te lossen en ervoor te zorgen dat ze ook niet terugkeren. Dit doen wij doormiddel van nazorg en advies op het gebied van voeding, beweging en mentaliteit.

Wat zeggen onze patiënten?

Kijk voor meer reviews op Zorgkaart-Nederland

5/5
''Fysio Barendrecht heeft mijn knie op een super wijze geholpen en ik ben helemaal klachtenvrij!''
Ricardo
Knie
4.6/5
''Ik ben door Melissa van Fysio Barendrecht super goed geholpen met mijn knie blessures! Aanrader!''
Aaron
Knieën

Wilt u meer weten over een behandeling aan u knie?

Wilt u wat meer informatie? Neem dan contact met ons op!

Openingstijden

Maandag- vrijdag: 8:00-18:00
Weekenden en avonden - Op afspraak

Locatie

Achterom 1A Barendrecht
Telefoon: 0180 849 257
Email: info@fysio-barendrecht.nl