Medical taping bij hooikoorts

Heb jij genoeg van jeukende ogen, een snotneus, traanogen en/of kriebelhoest door hooikoorts? Laat je dan behandelen met medical tape speciaal tegen Hooikoorts!

 • Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars! Je kunt daarnaast ZONDER verwijzing bij ons terecht.
 • Gespecialiseerde medical taping therapeuten staan voor je klaar
 • Best beoordeelde praktijk in Barendrecht (Via Zorgkaart Nederland)

Medical taping bij Hooikoorts in Barendrecht! Geen wachtlijst en flexibel te boeken. Twijfel je of taping jou kan helpen? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact met ons op voor advies

Aangesloten bij alle zorgverzekeraars:

Verzekeraars fysio Barendrecht
hooikoorts Barendrecht

Waarom Medical taping bij hooikoorts bij Fysio Barendrecht?

hooikoorts taping Barendrecht

Oorzaak

Meestal beginnen de hooikoortsklachten in het voorjaar door de pollen van planten en bomen. Bij mensen met hooikoortsklachten reageert het lichaam heel heftig zodra stuifmeel het lichaam binnenkomt. In tegenstelling tot mensen zonder hooikoorts, vormt het lichaam van deze mensen automatisch antistoffen tegen stuifmeel. Bij mensen met hooikoorts zorgt dit voor een allergische overreactie van het afweermechanisme en -systeem. De bloedvaten worden ten eerste wijder en gaan lekken. Daarnaast zorgt het ervoor dat de gladde spiercellen in de longen samen gaan trekken.

taping tegen hooikoorts Barendrecht

Specialisten

Wanneer het medical tape bij u is aangebracht, tilt het de huid een klein beetje op omdat de tape rekbaar is. Hierdoor wordt het ruggenmerg geprikkeld, de bloedcirculatie in dat gebied verbeterd en de druk verlaagd. Bij mensen met hooikoorts spelen de longen een zeer belangrijke rol. De medical tape heeft een kalmerende werking doordat de medical tape via het zenuwstelsel de ademhalingsspieren en longen stimuleert en beïnvloedt. Hierdoor worden de allergische reacties van de neusvliezen, ogen en longen verminderd.

Hooikoorts

Persoonlijk en professioneel

Iedere patiënt geniet van voldoende tijd, aandacht en zorg.

Bereikbaarheid Fysio Barendrecht

Goed Bereikbaar

Onze fysiotherapiepraktijk is zowel met het openbaar vervoer als met de fiets en auto (gratis parkeerplekken voor de deur) goed bereikbaar.

De symptomen van hooikoorts

Ruim 4 miljoen Nederlanders hebben hooikoorts klachten. Dit is ongeveer 20% van de bevolking. De slijmvliezen produceren hierbij veel meer slijm. Allergische reacties en kenmerkende hooikoorts symptomen zijn bijvoorbeeld:

 • Tranende ogen
 • Jeukende neus
 • Een branderige en droge keel en/of niesbuien
 • Benauwdheid
 • Loopneus die kan verergeren in een verstopte neus
 • Vermoeidheidsverschijnselen
 • Rode en gezwollen ogen
 • Jeukend gehemelte
 • Slecht slapen

Samen met jouw therapeut wordt er overlegd welke therapie er wordt toegpast.

Medical taping bij hooikoorts Fysio Barendrecht
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlFysio Barendrecht is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Jou verder helpen

Analyse, methode, behandelen

 • 1: Aandacht voor je klacht/probleem
 • 2: Intake en klachten onderzoek
 • 3: De juiste therapie uitzoeken 
 • 4: Behandelen
 • 5: Testen en meten
 • 6: Nazorg en advies

Hoe werkt tapen tegen hooikoorts in Barendrecht?

Hooikoorts medical tape bevat geen medicinale toevoegingen waardoor jouw medicijngebruik niet hoeft worden stopgezet of vermindert. De elastische medical tape voor de hooikoorts heeft een positief effect omdat er via een buitenstaande huidprikkeling een reflectoire invloed uitgeoefend kan worden op de bindweefselstructuren van jouw ruggenmerg. De medical tape voor hooikoorts die direct op de huid (borst en rug) wordt aangebracht, verbetert huidsensoren, die op hun beurt jouw zenuwstelsel in het lichaam gaan prikkelen. Dit is een ingewikkeld proces. Je kunt uiteraard altijd bij ons langskomen of bellen bij eventuele vragen.

Hoe vaak tapen?

Uit onderzoek van andere fysiotherapiepraktijken over medical tape is gebleken dat er direct bij de eerste keer hooikoorts tape plakken een positief effect merkbaar is. Hooikoortsklachten verminderen zodoende aanzienlijk. Door een week later de medical tape behandeling nogmaals toe te passen is gebleken dat de klachten nog meer afnemen. Bij hele zware hooikoortsklachten is het mogelijk om de hooikoorts medical tape een derde keer aan te brengen om een nog beter resultaat en effect te bereiken. Vanuit onze hooikoorts medical tape ervaringen adviseren wij je om de tape minimaal 5 dagen te laten zitten en na een week de volgende tape aan te brengen op jouw rug. Je loopt dus maximaal 2 weken met de aangebrachte medical tape, maar je profiteert nog lange tijd hierna van de positieve resultaten en effecten.

Ons advies is om al in februari met deze behandeling te beginnen, nog voordat het hooikoortsseizoen begint. Echter is het ook mogelijk om juist de medical tape te plakken op het moment dat je veel klachten begint te ervaren. Maar voor preventie van de opkomst van jouw klachten adviseren wij je om daarvoor al te starten.

Samen met jouw therapeut wordt er overlegd welke therapie er wordt toegpast.

Meer informatie over Hooikoorts taping in Barendrecht?

Wilt u wat meer informatie over Fysiotherapie Barendrecht? Neem dan contact met ons op!

Openingstijden

Maandag- vrijdag: 8:00-18:00
Weekenden en avonden: Op afspraak

Locatie

Achterom 1A Barendrecht
Telefoon: 0180 849 257
Email: info@fysio-barendrecht.nl

Contactformulier