Medical taping bij hooikoorts in Barendrecht

Medical Taping hooikoorts in Barendrecht: hoe en waarom werkt het? De Medical Tape wordt aangebracht op uw rug. Deze tape op de rug heeft een reflectoire werking; het beïnvloedt de hulp-ademhalingsspieren en daarnaast via het zenuwstelsel ook het longgebied.

Het ruggenmerg is opgebouwd uit verschillende onderdelen en bij elk zo’n onderdeel hoort een bepaald huid- en orgaangebied. De organen en de huid hebben een wisselwerking. Beiden kunnen elkaar beïnvloeden en dit is wat Medical Tape ook doet. Door op de correcte plekken op uw rug de tape met een speciale techniek aan te brengen, wordt de huid onder die tape beïnvloed. Daarmee bereikt u indirect bijvoorbeeld ook de longen. Deze zijn bij hooikoorts natuurlijk in het bijzonder van belang.

U kunt ZONDER verwijzing bij Fysiotherapie Barendrecht terecht. Daarnaast hebben wij contracten met ALLE zorgverzekeraars in Nederland. U hoeft zich zo nooit zorgen te maken over de vergoeding. Maak gemakkelijk online een afspraak, bel naar 0180 849 257 of mail naar info@fysio-barendrecht.nl

Medical taping bij hooikoorts Fysio Barendrecht

De symptomen van hooikoorts

Ruim 4 miljoen Nederlanders hebben hooikoorts klachten. Dit is ongeveer 20% van de bevolking. De slijmvliezen produceren hierbij veel meer slijm. Allergische reacties en kenmerkende hooikoorts symptomen zijn bijvoorbeeld:

  • Tranende ogen
  • Jeukende neus
  • Een branderige en droge keel en/of niesbuien
  • Benauwdheid
  • Loopneus die kan verergeren in een verstopte neus
  • Vermoeidheidsverschijnselen
  • Rode en gezwollen ogen
  • Jeukend gehemelte
  • Slecht slapen

BEWEGINGSVRIJHEID

Binnen één behandeling al meer bewegingsvrijheid dan voorheen!

 

THERAPEUTEN

Persoonlijke aandacht, tijd en zorg staat bij Fysio Barendrecht altijd centraal!

LOCATIE

Onze praktijk aan de Achterom 1A in Barendrecht is makkelijk bereikbaar met de auto (gratis parkeren) en het openbaar vervoer. 

De oorzaak van hooikoorts

Meestal beginnen de hooikoortsklachten in het voorjaar door de pollen van planten en bomen. Bij mensen met hooikoortsklachten reageert het lichaam heel heftig zodra stuifmeel het lichaam binnenkomt. Dit is integendeel tot mensen zonder hooikoorts, bij wie het menselijk lichaam  automatisch antistoffen tegen stuifmeel vormt. Bij mensen met hooikoorts zorgt dit voor een allergische overreactie van het afweermechanisme en -systeem. De bloedvaten worden ten eerste wijder en gaan lekken. Daarnaast zorgt het ervoor dat de gladde spiercellen in de longen samen gaan trekken.

Waarom hooikoorts taping in Barendrecht?

Wanneer het medical tape bij u is aangebracht, tilt het de huid een klein beetje op omdat de tape rekbaar is. Hierdoor wordt het ruggenmerg geprikkeld, de bloedcirculatie in dat gebied verbeterd en de druk verlaagd. Bij mensen met hooikoorts spelen de longen een zeer belangrijke rol. De medical tape heeft een kalmerende werking doordat de medical tape via het zenuwstelsel de ademhalingsspieren en longen aantast en beïnvloedt. Hierdoor worden de allergische reacties van de neusvliezen, ogen en longen verminderd.

hooikoorts Barendrecht

Hoe werkt tapen tegen hooikoorts in Barendrecht?

Hooikoorts medical tape bevat geen medicinale toevoegingen waardoor uw medicijngebruik niet hoeft worden stopgezet of vermindert. De elastische medical tape voor de hooikoorts heeft een positief effect omdat er via een buitenstaande huidprikkeling een reflectoire invloed uitgeoefend kan worden op de bindweefselstructuren van uw ruggenmerg. De medical tape voor hooikoorts die direct op uw huid van uw borst en rug wordt aangebracht, verbetert huidsensoren, die op hun beurt uw zenuwstelsel in uw lichaam gaan prikkelen. Dit is ingewikkeld proces, u kunt uiteraard altijd bij ons langskomen of bellen bij eventuele vragen. De fysiotherapeuten van Fysio Barendrecht kunnen u hier goed bij helpen!

Hoe vaak tapen?

Uit onderzoek van andere fysiotherapiepraktijken over medical tape is gebleken dat er direct bij de eerste keer hooikoorts tape plakken  een positief effect merkbaar is. Hooikoortsklachten verminderen zodoende aanzienlijk. Door een week later de medical tape behandeling nogmaals toe te passen is gebleken dat de klachten nog meer afnemen. Bij hele zware hooikoortsklachten is het mogelijk om de hooikoorts medical tape een derde keer aan te brengen om een nog beter resultaat en effect te bereiken. Vanuit onze hooikoorts medical tape ervaringen adviseren wij u om de tape minimaal 5 dagen te laten zitten en na een week de volgende tape aan te brengen op uw rug. U loopt dus maximaal 2 weken met de aangebrachte medical tape, maar u profiteert nog lange tijd hierna van de positieve resultaten en effecten.

Ons advies is om in februari al te beginnen met deze behandeling, nog voor het hooikoorts seizoen begint. Echter is het ook mogelijk om juist de medical tape te plakken op het moment dat u veel klachten begint te ervaren. Maar voor preventie van de opkomst van uw klachten adviseren wij u om daarvoor al te starten bij ons.

Afspraak voor hooikoorts taping maken in Barendrecht?

Bent u klaar om te ervaren wat medical taping bij hooikoorts voor u kan betekenen? Maak dan gemakkelijk telefonisch, online of via de mail een afspraak bij Fysio Barendrecht. Eerst wat informatie inwinnen? Bel dan even naar 0180 849 257. 

Manuele Therapie Barendrecht

Meer informatie over Hooikoorts taping in Barendrecht?

Wilt u wat meer informatie over Fysiotherapie Barendrecht? Neem dan contact met ons op!

Openingstijden

Maandag- vrijdag: 8:00-18:00
Weekenden en avonden: Op afspraak

Locatie

Achterom 1A Barendrecht
Telefoon: 0180 849 257
Email: info@fysio-barendrecht.nl

Contactformulier