rugklachten Barendrecht

Zoekt u in Barendrecht een snelle en effectieve oplossing voor uw rugklachten? Dan bent u bij Fysio Barendrecht op de juiste plek. 

Wij zijn altijd bereikbaar voor uw vragen. Fysiotherapie Barendrecht wil u graag helpen om pijn- en klachtenvrij te worden! Dus twijfel bij rugpijn/rugklachten niet, en maak een afspraak via onze site.

Hoe ontstaan rugklachten en hoe kunt u ervan afkomen?

Pijn in uw rug is ontzettend vervelend. Ook kunnen rugklachten ervoor zorgen dat u beperkt raakt in het uitvoeren van uw dagelijkse activiteiten of bijvoorbeeld uw werk. Klachten in uw rug kunnen ontstaan door verschillende aandoeningen en blessures. Hoe deze klachten, aandoeningen of blessures het beste behandeld kunnen worden door Fysio Barendrecht is afhankelijk per patiënt en oorzaak. Hieronder ontdekt u welke soorten rugklachten er zijn en hoe deze behandeld kunnen worden. Het is belangrijk om rugklachten niet te onderschatten, aangezien ze in sommige gevallen blijvend kunnen zijn en tot complicaties kunnen leiden!

Lage rugpijn in het kort: 

Veel mensen hebben last van lage rugpijn. In de meeste gevallen is lage rugpijn niet ernstig. Lang staan, zitten en bewegen kan dan veel pijn geven. Als u zo “normaal” mogelijk blijft bewegen, vergroot u de kans op herstel van uw lage rug. Forceer uzelf niet en zorg dat u niet lang in dezelfde houding gaat staan of zitten. U kunt terecht bij één van onze fysiotherapeuten voor informatie, advies over de juiste manier van bewegen en specifieke oefeningen voor uw rug.

De oorzaken van rugklachten

Verschillende blessures, aandoeningen en klachten kunnen de pijn in uw rug veroorzaken. Deze oorzaken zijn zeer verschillend en verschillen bovendien ook vaak in de mate van ernst. Enkele bekende voorbeelden van ongemakken die pijnklachten in uw rug veroorzaken zijn bijvoorbeeld ischias, instabiliteit, slijtage, spit, het posturale syndroom of een hernia. Daarnaast zijn er ook een aantal algemene elementen waardoor u sneller rugklachten zou kunnen krijgen. Dit zijn bijvoorbeeld de volgende factoren: eenzijdig werk, een verkeerde lichaamshouding, een ongeluk of trauma, zwaar fysiek werk, onderbelasting, stress, ouderdom of overbelasting.

Rugklachten Barendrecht

De praktijk

Fysio Barendrecht aan de Achterom 1A. Super goed bereikbaar via fiets, openbaar vervoer en auto (gratis parkeren).

Kwaliteit  

Onze fysiotherapeuten zijn ingeschreven bij het KRF en zijn ook BIG-geregistreerd!

Behandelplan voor u

Onze therapeuten zorgen voor optimale hulp bij uw proces. U krijgt persoonlijke aandacht zodat u zo snel mogelijk weer de oude bent.

Barendrecht rugklachten Fysio

Behandeling van rugklachten in Barendrecht

De behandeling van uw rugklachten is afhankelijk van de oorzaak van uw klacht. Als de oorzaak van de pijn in uw rug namelijk veroorzaakt wordt door een hernia, dan is er een andere therapie nodig dan bij instabiliteit van uw onderrug. Ook is de behandeling natuurlijk afhankelijk per persoon en afhankelijk van de mate van uw rugklachten. Onze fysiotherapeuten kunnen bij het behandelen van uw rugpijn onder andere gebruik maken van de volgende behandelmethodes: dry needling, manuele therapie, massage, oefentherapie, medical taping en rekoefeningen.

Ons behandelplan bij rugklachten in Barendrecht

Fysio Barendrecht intake diagnostisering

Stap 1: aandacht voor uw klacht/probleem

Voordat we beginnen met het onderzoeken en behandelen van uw klacht/probleem, brengen we deze in kaart tijdens een uitvoerig gesprek.

Klachtenonderzoek fysiotherapie barendrecht

Stap 2: klachten onderzoek

Nu heeft u kennis gemaakt met Fysio Barendrecht en wij hebben uw klacht/probleem in beeld. Wij doen hierna onderzoek naar en rondom uw klacht/probleem. Dit doen we om de zwakke schakels en mogelijke oorzaken te kunnen achterhalen.

Barendrecht fysiotherapie fysio barendrecht

Stap 3: welke therapie past bij u

Na het onderzoeken weten wij als Fysio Barendrecht precies welke therapie u nodig heeft. Onze therapeuten lossen uw klacht dan op middels bewezen therapieën. We herstellen de balans in uw lichaam door de niet goed functionerende structuren te behandelen!

Stap 4: testen en meten

Na het behandelen testen we of de klacht weg is en dat de functie weer werkt naar behoren. Door te testen, kunnen we bevestigen dat de beweging is hersteld. Zo weet u ook gelijk dat de technieken van Fysio Barendrecht voor u hebben geholpen.

Fysio barendrecht controle

Stap 5: nazorg en advies

Het doel van Fysio Barendrecht is om uw klachten blijvend op te lossen en ervoor te zorgen dat ze ook niet terugkeren. Dit doen wij met nazorg en advies over voeding, beweging en mentaliteit.

De specialisaties bij Fysio Barendrecht

Meer over ons behandelplan bij rugklachten in Barendrecht?

Heeft deze informatie u geholpen en interesse opgewekt? Maak snel uw afspraak bij Fysio Barendrecht om op uw eigen tempo van uw blessure af te komen met de allerbeste hulp, om zo snel weer verder te gaan met uw dagelijkse routine!

Openingstijden

Maandag- vrijdag: 8:00-18:00
Weekenden en avonden: Op afspraak

Locatie

Achterom 1A Barendrecht
Telefoon: 0180 849 257
Email: info@fysio-barendrecht.nl