Schouderpijn / Schouderklachten

Schouderpijn, 1 op de 5 mensen heeft er wel eens last van en dat is niet zomaar. Schouderpijn ontstaat niet meteen maar na een serie verkeerde bewegingen, verkeerd gebruiken of een ongeluk. Hoe dan ook is het erg vervelend, maar geen paniek, schouderklachten zijn in 9 van de 10 gevallen te verhelpen. Dit komt waarschijnlijk doordat enkele pezen in uw schouder geïrriteerd of verrekt zijn, waardoor de spieren de spiergroep in de schouder niet meer goed kunnen controleren.

Bij Fysio Barendrecht is het ons doel uw spieren weer op kracht te krijgen zodat u deze weer normaal kunt gaan gebruiken, maar dat heeft tijd nodig. In een herstelproces is het belangrijk rustig op te bouwen en de spier niet te overbelasten. Het te enthousiast omgaan met het herstel van de schouder kan er voor zorgen dat u weer helemaal opnieuw kunt beginnen, daarom maken wij met u een plan over een bepaalde periode om het herstel zo goed mogelijk te laten verlopen.

Schouderpijn, spieren soepel maken

Als u van plan bent te revalideren bij Fysio Barendrecht, zal het herstel als volgt verlopen: de spieren worden soepeler gemaakt door middel van lichte oefeningen. Zo zullen de spieren sneller op gang komen. Vaak is er na een korte periode al resultaat zichtbaar, dan wordt er met u overlegd of u verder wilt gaan met het proces, wat dan krachttraining inhoudt om de spieren weer sterker te maken.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlFysio Barendrecht is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Goed bereikbaar 

Onze praktijk genaamd: Fysio Barendrecht staat 6 dagen per week voor u klaar. De fysiotherapiepraktijk is zowel met het openbaar vervoer als met de auto (gratis parkeerplekken voor de deur) en fiets goed bereikbaar.

Persoonlijk behandelplan

Onze aanpak is zowel professioneel als persoonlijk. Iedere patiënt geniet van voldoende tijd, aandacht en zorg. Dit is naar onze mening van belang voor een ideaal herstelproces.

  Kwaliteit  

Alle fysiotherapeuten van Fysio Barendrecht zijn BIG-geregistreerd en ingeschreven bij het KRF (kwaliteit register fysiotherapie)! Verder werken wij aan onze kwaliteit via zorgkaart Nederland en Qualiview.

schouderklachten Barendrecht

Krachttraining bij schouderpijn?

De krachttrainingen worden ingezet wanneer de spieren weer soepel zijn gemaakt. Krachttraining is het belangrijkste onderdeel van het herstelproces en zorgt ervoor dat de spieren sterker worden en meer kunnen hebben. Onze fysiotherapeut zal samen met u een behandelplan opstellen voor een optimaal herstel van uw klachten.

De specialisaties bij Fysio Barendrecht

Barendrecht Fysiotherapie, ons behandelplan bij schouderklachten

Fysio Barendrecht intake diagnostisering

Stap 1: aandacht voor uw klacht/probleem

Voordat we beginnen met het onderzoeken en behandelen van uw klacht/probleem, brengen we uw klacht/probleem in kaart tijdens een uitvoerig gesprek.

Klachtenonderzoek fysiotherapie barendrecht

Stap 2: klachten onderzoek

Nu heeft u kennis kunnen maken met Fysio Barendrecht en hebben wij uw klacht/probleem in beeld. Wij doen hierna onderzoek naar en rondom uw klacht/probleem. Dit doen we om de zwakke schakels en wellichte oorzaken te kunnen achterhalen.

Barendrecht fysiotherapie fysio barendrecht

Stap 3: welke therapie past bij u

Na het onderzoeken weten wij als Fysio Barendrecht precies welke therapie u nodig heeft. Onze therapeuten lossen uw klacht dan op middels bewezen therapieën. Wij brengen uw lichaam weer in balans door het behandelen van de structuren die niet goed functioneren!

Stap 4: testen en meten

Na het behandelen testen we of de klacht weg is en dat de functie weer werkt naar behoren. Door middel van het testen hiervan weten wij zeker of de beweging hersteld is. Zo weet u ook gelijk dat de technieken van Fysio Barendrecht voor u hebben geholpen.

Fysio barendrecht controle

Stap 5: nazorg en advies

Het doel van Fysio Barendrecht is om uw klachten blijvend op te lossen en ervoor te zorgen dat ze ook niet terugkeren. Dit doen wij doormiddel van nazorg en advies op het gebied van voeding, beweging en mentaliteit.

Wat zeggen onze patiënten

Kijk voor meer reviews op Zorgkaart-Nederland

5/5
"Kwam hier naar toe met vervelende rugklachten waar ik al langer mee kampte. Deze werden gelukkig verholpen door de oefeningen die ik mee kreeg om thuis te doen. Ik kan deze praktijk erg aanraden!"
Guus
Rug
5/5
"Advies gevraagd voor mijn kuitblessure, na 1 keer langs te zijn geweest en de instructies te volgen direct resultaat! Top!
Renzo
Knie
4.6/5
"Ik heb een hele fijne ervaring gehad bij deze praktijk en voelde me erg op me gemak! Heb gelukkig ook geen last meer van me scheenbeen."
Fleur
Scheenbeen
4.7/5
"Zeer vriendelijke en goede fysio! Ik kon snel terecht nadat ik had gebeld en werd gelijk adequaat geholpen. Ik ben zeer tevreden!!!"
Jan
Pols

Uw schouderpijn verhelpen bij Fysio Barendrecht?

Neem contact met ons op en maak een afspraak!

Openingstijden

Maandag- vrijdag: 8:00-18:00
Weekenden en avonden - Op afspraak

Locatie

Achterom 1A Barendrecht
Telefoon: 0180 849 257
Email: info@fysio-barendrecht.nl