Wat doet een fysiotherapeut?

Wat doet een fysiotherapeut bij Fysio Barendrecht? Onze fysiotherapeuten zijn de experts in beweging en houding. De fysiotherapeuten helpen u bij het verhelpen, verminderen of voorkomen van uw lichamelijke klachten en zorgen ervoor dat u weer optimaal kunt gaan bewegen. De zorg van onze fysiotherapeuten past perfect bij uw persoonlijke omstandigheden en is gericht op het doel dat u wilt behalen. De één krijgt alleen een advies van de therapeut en anderen krijgen meteen een behandeling. Dat ligt natuurlijk aan uw situatie.

De eerste afspraak

Bij uw allereerste afspraak wilt de fysiotherapeut precies weten wat uw lichamelijke klachten of pijnpunten zijn. Zo kan de fysiotherapeut vaststellen of u daadwerkelijk een behandeling bij de fysio nodig heeft of dat u eerst langs de huisarts moet. Als u met een doorverwijzing van de huisarts komt, is deze screening niet nodig. Het is als laatste erg belangrijk om te weten dat u geen doorverwijzing nodig geeft om bij ons langs te komen.

Wat doet een fysiotherapie

Onderzoek

Als duidelijk is dat fysiotherapie en onze fysiotherapeut u kan helpen, gaat u samen met uw fysiotherapeut op zoek naar de mogelijke oorzaken en oplossingen van uw klachten. Natuurlijk is het voor de fysiotherapeut belangrijk om te weten wat uw persoonlijke doelen zijn. Wat hoopt u met de behandeling(en) te bereiken? Onze fysiotherapeuten onderzoeken ook het lichaamsdeel waar u last van heeft. Ook kijkt de therapeut welke invloed uw pijn, klacht of aandoening heeft op uw houding en de manier waarop u uw lichaam beweegt.

Behandeling

Als onze fysiotherapeut een diagnose heeft vastgesteld, bespreekt hij dit met u en maakt hij samen met u een behandelplan. Fysiotherapeutische behandelingen passen bij uw persoonlijke omstandigheid en is gericht op het doel dat u wilt behalen met fysiotherapie!

Wat is fysiotherapie?

Veel mensen in Nederland maken gebruik van fysiotherapie. Maar wat is fysiotherapie nou eigenlijk? Fysiotherapie is een behandelmethode voor klachten/pijnen aan uw banden, gewrichten, spieren en zenuwen. Ook wel uw bewegingsapparaat genoemd. Een fysiotherapeut kan uw pijn verminderen en uw lichaam beter laten functioneren door verschillende oefeningen, behandelingen of het aanbrengen van bepaalde ondersteunende hulpmiddelen. Dit zijn hulpmiddelen zoals (medical) tape. Je kunt bij onze fysiotherapeuten terecht met een doorverwijzing van uw huisarts/dokter, maar u kunt ook zelf direct naar de fysiotherapeut toe stappen zonder doorverwijzing. Denkt u dat fysiotherapie u kunt helpen bij uw fysieke klachten en pijnen in uw spieren, zenuwen, banden of gewrichten? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de gespecialiseerde fysiotherapeuten van Fysio Barendrecht! Wij helpen u graag zo snel mogelijk van uw klachten en pijn af doormiddel van persoonlijke aanpak.

Wat doet een fysiotherapeut

Verschillende behandelingen

Fsyio Barendrecht heeft zich gespecialiseerd in verschillende behandelingen. Bij onze praktijk in Barendrecht hebben wij gespecialiseerde therapeuten lopen die u bij bijna elke klacht kunnen helpen. Doordat wij meerdere enthousiaste fysiotherapeuten hebben, kunt u snel bij ons terecht en helpen wij u dus ook zo snel mogelijk van uw klachten af. Wij hebben altijd een therapeut en behandeling die bij uw pijn/klacht past. Hierdoor komt u met een schouderblessure terecht bij een schouderspecialist en met een knieblessure gaat u naar onze kniespecialist. Voor onder andere dry needling en manuele therapie kunt u ook bij Fysio Barendrecht terecht. Wilt u weten welke behandelingen wij nog meer aanbieden voor u, kijk dan snel eens op onze behandelingen pagina! 

Afspraak bij Fysiotherapie Barendrecht?

Heeft u baat bij fysiotherapie? Maak dan spoedig een afspraak bij Fysio Barendrecht. Een afspraak kunt u maken via 0180 849 257, info@fysio-barendrecht.nl of door online een afspraak in te plannen. 

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlFysio Barendrecht is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Meer informatie over fysiotherapie in Barendrecht?

Wilt u wat meer informatie? Neem dan contact met ons op!

Openingstijden

Maandag- vrijdag: 8:00-18:00
Weekenden en avonden - Op afspraak

Locatie

Achterom 1A Barendrecht
Telefoon: 0180 849 257
Email: info@fysio-barendrecht.nl