Wat is sportfysio?

Wat is sportfysio? Waarom een sportfysiotherapeut? Met de gerichte behandelingen en adviezen van een sportfysiotherapeut is de kans aannemelijk dat iemand binnen afzienbare tijd op het oude niveau weer kan sporten  

Fysiotherapie aan huis rijsoord

Fysio Barendrecht

Verschil sportfysio en "gewone" fysio?

Sportfysiotherapie is een vorm van fysiotherapie. Het grote verschil zit erin dat de “gewone” fysiotherapeut zich richt op het weer kunnen uitvoeren van de dagelijkse activiteiten. De sportfysiotherapeut helpt je om bepaalde beweeg-en conditieniveau terug te kijken. Het doel van een sportfysiotherapie is om de sporter na herstel weer verantwoord terug te laten keren op het sportveld.

Sportfysiotherapie

Taken van een sportfysio

  • Genezing

Heb je last van een blessure dan kan een sportfysiotherapeut jou helpen genezen. Een sportblessure heeft vaak een uitgebreider herstel nodig. Een sportfysio helpt ook om de sport weer op te pakken en geeft hier goede aanwijzingen en tips voor.  

  • Voorlichting

Voorlichting is een belangrijke taak voor een sportfysiotherapeut. Door voorlichting te geven hoopt een sportfysiotherapeut sportblessures te voorkomen.

  • Preventief behandelen

Een sportfysio kan ook helpen bij de preventie van een blessure. Het doel van preventie is om te zorgen dat mensen gezond blijven door hun gezondheid te beschermen en te bevorderen. Advies nodig hoe je verder komt in de sport? En hoe je blessures kunt voorkomen? Is het handig een sportfysiotherapeut te raadplegen.

Sportfysio

Wanneer naar een sportfysio?

Je kunt naar een fysiotherapeut voor informatie, advies of behandelingen. Een fysiotherapeut kan veel verschillende soorten klachten behandelen, maar bij specifieke klachten of aandoeningen is het handig een gespecialiseerde fysiotherapeut te raadplegen.  Een gespecialiseerde fysiotherapeut is bijvoorbeeld een sportfysio , een sportfysio behandeld blessures of ziektes en helpt dit zo snel mogelijk te herstellen

Meer informatie over Fysio Barendrecht?

Wilt u wat meer informatie over Fysiotherapie Barendrecht? Neem dan contact met ons op!

Openingstijden

Maandag- vrijdag: 8:00-18:00
Weekenden en avonden - Op afspraak

Locatie

Achterom 1A Barendrecht
Telefoon: 0180 849 257
Email: info@fysio-barendrecht.nl