Fibromyalgie

Fibromyalgie is een aandoening waarbij uw spieren en bindweefsel last hebben van chronische pijn. Meestal gaat deze pijn gepaard met stijfheid, vermoeidheid, slaapstoornissen en stemmingswisselingen. Uw klachten wisselen regelmatig waardoor u de ene dag meer last van klachten kan ervaren dan andere dagen. Bij fibromyalgie zijn uw spieren of bindweefsel normaal en zijn er geen afwijkingen of bijzonderheden te vinden. Er is niets anders in uw lichaam dat deze situatie kan verklaren. De reden van deze aandoening is nog niet bekend. Dit is waarom fibromyalgie moeilijk te constateren is, er is namelijk niet echt iets expliciets wat er op wijst dat u last heeft van deze aandoening. Voor fibromyalgie is geen geneesmiddel of medicijn. Een combinatie van pijnstillers, beweging en rust kunnen uw klachten echter wel degelijk verminderen.

Ontstaan fibromyalgie

Het is niet duidelijk wat fibromyalgie veroorzaakt. Bij patiënten met fibromyalgie zijn er geen afwijkingen in spieren, bindweefsel of gewrichten. Er zijn enkele theorieën die de reden voor fybromyalgie proberen te verklaren. Eén van die theorieën is dat er aanwijzingen zijn waardoor kan worden gesteld dat fibromyalgie verband kan houden met de manier waarop de hersenen de spieren aansturen. Normaal gesproken werken de hersenen samen met elkaar om uw spieren onder controle te houden en te besturen. Bij mensen met fibromyalgie wordt deze samenwerking onderbroken. De reden voor deze onderbreking is vaak onduidelijk en dus niet te achterhalen. Een andere theorie gaat over prikkels die wij als mensen ervaren. Bij mensen met fibromyalgie zou de filtering van deze prikkels op een niet juiste manier worden verwerkt. Ook is er een mogelijkheid dat mensen met fibromyalgie pijnprikkels op een hele andere manier ervaren als mensen die geen last hebben van het fenomeen fibromyalgie.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlFysio Barendrecht is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

  Kwaliteit  

Alle fysiotherapeuten van Fysio Barendracht zijn BIG-geregistreerd en ingeschreven bij het KRF (kwaliteit register fysiotherapie)! Verder werken wij aan onze kwaliteit via zorgkaart Nederland en Qualiview.

Persoonlijk behandelplan

Onze aanpak is zowel professioneel als persoonlijk. Iedere patiënt geniet van voldoende tijd, aandacht en zorg. Dit is naar onze mening van belang voor een ideaal herstelproces.

Goed bereikbaar 

Onze praktijk genaamd: Fysio Barendrecht staat 6 dagen per week voor u klaar. De fysiotherapie praktijk is zowel met het openbaar vervoer als met de auto (gratis parkeerplekken voor de deur) en fiets goed bereikbaar.

fibromyalgie barendrecht

Klachten bij fibromyalgie

Er zijn verschillende klachten die gepaard gaan met fybromyalgie. De volgende klachten komen het vaakst voor: chronische vermoeidheid, pijn in je rug, nek of aan de binnenkant van je knie, stijfheid, vermindering van de kracht van de spieren en stemmingsklachten.

Behandeling van fibromyalgie

Er is geen medicijn of specifieke behandeling die fybromyalgie kan genezen. Fysiotherapie kan echter wel een rol spelen in de vermindering van de klachten die gepaard gaan met fybromyalgie. Zo kan de fysio wel zorgen dat de pijn en stijfheid verminderen. Dit kan door oefeningen en massage. De massage zorgt namelijk voor een betere doorbloeding waardoor uw spieren meer zullen ontspannen.

De specialisaties bij Fysio Barendrecht

Barendrecht Fysiotherapie, ons behandelplan

Fysio Barendrecht intake diagnostisering

Stap 1: aandacht voor uw klacht/probleem

Voordat we beginnen met het onderzoeken en behandelen van uw klacht/probleem, brengen we uw klacht/probleem in kaart tijdens een uitvoerig gesprek.

Klachtenonderzoek fysiotherapie barendrecht

Stap 2: klachten onderzoek

Nu heeft u kennis kunnen maken met Fysio Barendrecht en hebben wij uw klacht/probleem in beeld. Wij doen hierna onderzoek naar en rondom uw klacht/probleem. Dit doen we om de zwakke schakels en mogelijke oorzaken te kunnen achterhalen.

Barendrecht fysiotherapie fysio barendrecht

Stap 3: welke therapie past bij u

Na het onderzoeken weten wij als Fysio Barendrecht precies welke therapie u nodig heeft. Onze therapeuten lossen uw klacht dan op middels bewezen therapieën. Wij brengen uw lichaam weer in balans door het behandelen van de structuren die niet goed functioneren!

Stap 4: testen en meten

Na het behandelen testen we of de klacht weg is en dat de functie weer werkt naar behoren. Door middel van het testen hiervan weten wij zeker of de beweging hersteld is. Zo weet u ook gelijk dat de technieken van Fysio Barendrecht voor u hebben geholpen.

Fysio barendrecht controle

Stap 5: nazorg en advies

Het doel van Fysio Barendrecht is om uw klachten blijvend op te lossen en ervoor te zorgen dat ze ook niet terugkeren. Dit doen wij doormiddel van nazorg en advies op het gebied van voeding, beweging en mentaliteit.

Wat zeggen onze patiënten

Kijk voor meer reviews op Zorgkaart-Nederland

5/5
''Fysio Barendrecht heeft mijn Bindweefsel op een super goede wijze geholpen en ik ben klachtenvrij!''
Bert
Bindweefsel
4.6/5
''Mijn rugklachten waren niet uit te houden. Toen ik bij Fysio Barendrecht langs ben gegaan, was ik binnen nog geen 2 weken van de pijn af!''
Mees
Rug

Meer informatie over de behandeling van fibromyalgie bij Fysio Barendrecht?

Wilt u wat meer informatie? Neem dan contact met ons op!

Openingstijden

Maandag- vrijdag: 8:00-18:00
Weekenden en avonden - Op afspraak

Locatie

Achterom 1A Barendrecht
Telefoon: 0180 849 257
Email: info@fysio-barendrecht.nl