Kaakfysiotherapie Barendrecht

Met kaakklachten naar de fysiotherapeut. Fysiotherapie kan een effectieve behandeling zijn voor mensen met kaakproblemen. Kaakproblemen kunnen variëren van spierspanning en stijfheid tot chronische pijn en disfunctie van het kaakgewricht. Dit gewricht verbindt de kaak met de schedel. Een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in de kaak kan helpen bij het verbeteren van de functionaliteit van het kaakgebied en het verminderen van pijn en ongemak.

 • Vermindering van pijn in de kaak
 • Altijd binnen 24 uur een afspraak mogelijk; ook open in de avonden en het weekend
 • Minder kaakstijfheid 
 • Je hebt geen verwijzing nodig en wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars, behalve JUST

Geen wachtlijst en flexibel te boeken. Twijfel je of kaakfysiotherapie in Barendrecht jouw kan helpen? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact met ons op voor advies

Aangesloten bij alle zorgverzekeraars:

Verzekeraars fysio Barendrecht

Behalve JUST

Waarom kiezen voor Fysio Barendrecht bij kaakklachten?

Kaakklachten Barendrecht

Helpt tegen pijn in de kaak

Pijn in de kaak kan worden veroorzaakt door spierspanning, stijfheid, ongelijke druk op het TMJ, of letsel aan de kaak of het gebied eromheen.

Kundige vakspecialisten

Alle therapeuten die behandelen tegen kaakklachten hebben hiervoor de juiste certificaten, daarnaast zijn de therapeuten BIG-geregistreerd en ingeschreven bij het KRF!

Triggerpoint Barendrecht

Persoonlijk en professioneel

Iedere patiënt geniet van voldoende tijd, aandacht en zorg. Dit is naar onze mening van belang voor een ideaal herstelproces.

Bereikbaarheid Fysio Barendrecht

Goed Bereikbaar

Onze praktijk Fysio Barendrecht staat 6 dagen per week voor jou klaar. De fysiotherapiepraktijk is zowel met het openbaar vervoer als met de fiets en auto (gratis parkeerplekken voor de deur) goed bereikbaar.

Fysiotherapie bij kaakklachten

Een fysiotherapeut kan specifieke oefeningen aanbevelen om de spieren en gewrichten in het gezicht en de kaak te versterken of juist te ontspannen. Dit omvat het verbeteren van de bewegingen van de kaak, het verminderen van spierspanning en het bevorderen van een goede houding. Bovendien kunnen fysiotherapeuten ook technieken toepassen zoals massage en manuele technieken om pijn te verlichten.

Het is belangrijk om te benadrukken dat een fysiotherapeut geen vervanging is voor een tandarts of kaakchirurg. Sommige kaakproblemen vereisen chirurgie of andere medische ingrepen en een tandarts of kaakchirurg is de meest gekwalificeerde professional om deze problemen te diagnosticeren en te behandelen. Daarom raden we altijd aan om eerst te overleggen met een tandarts of kaakchirurg voordat je een fysiotherapeut bezoekt.

Samen met jouw therapeut wordt er overlegd welke therapie er wordt toegpast.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlFysio Barendrecht is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Jou verder helpen

Analyse, methode, behandelen

 • 1: Aandacht voor je klacht/probleem
 • 2: Intake en klachten onderzoek
 • 3: De juiste therapie uitzoeken 
 • 4: Behandelen
 • 5: Testen en meten
 • 6: Nazorg en advies

Bij welke kaakklachten helpt fysiotherapie?

In samenwerking met een tandarts of kaakchirurg kan een fysiotherapeut echter een belangrijke rol spelen bij het verbeteren van de gezondheid van het kaakgebied. Door regelmatige behandelingen bij een fysiotherapeut kun je de functionaliteit van de kaak verbeteren en pijn en ongemak verminderen.

Een fysiotherapeut kan helpen bij verschillende klachten aan de kaak:

 • Pijn in de kaak: Pijn in de kaak kan worden veroorzaakt door spierspanning, stijfheid, ongelijke druk op het TMJ, of letsel aan de kaak of het gebied eromheen.
 • Kaak-stijfheid: Kaak-stijfheid of beperkte beweeglijkheid van de kaak kan worden veroorzaakt door spierspanning of letsel aan het gewricht zelf.
 • Klikken en knarsen: Klikken of knarsen in de kaak tijdens het praten of kauwen kan wijzen op problemen met het kaakgewricht.
 • Tinnitus: Sommige mensen ervaren tinnitus of oorsuizen in combinatie met kaakproblemen.
 • Hoofdpijn: Kaakproblemen kunnen ook leiden tot hoofdpijn of migraine.

Samen met jouw therapeut wordt er overlegd welke therapie er wordt toegpast.

Meer informatie over onze kaakfysiotherapie in Barendrecht?

Wilt u meer informatie over Fysiotherapie Barendrecht? Neem dan contact met ons op!

Openingstijden

Maandag- vrijdag: 8:00-18:00
Weekenden en avonden: Op afspraak

Locatie

Achterom 1A Barendrecht
Telefoon: 0180 849 257
Email: info@fysio-barendrecht.nl

Contactformulier