Hamstring blessure

Hamstring blessure – de hamstrings zijn de drie spieren achter in de dij. Deze spieren strekken zich uit van de heupen naar de binnenkant en buitenkant van de knie. Bij een onverwachte beweging of tijdens een training kan een van de hamstrings verrekken of zelfs scheuren. Dit soort blessures treden meestal op tijdens het sprinten. U voelt plotseling hevige pijn in de achterkant van uw dij en uw spieren kunnen verkrampt aanvoelen. Soms ontstaan hierdoor blauwe plekken die al na een paar uur zichtbaar zijn. Naast acute hamstringschade kunt u ook last hebben van chronische hamstringblessures door overbelasting. Deze chronische pijn komt vooral voor tijdens het sporten. De pijn verdwijnt meestal na het opwarmen van de spieren, maar keert vaak kort daarna toch weer terug.

Hoe erg is uw hamstring blessure?

Om de blessure zo goed mogelijk te behandelen, is het belangrijk voor de fysiotherapeut om te bepalen hoe ernstig de blessure is. Er zijn verschillende gradaties waarin de blessure van de hamstrings kan worden onderverdeeld.

Graad 1:

In het dagelijks leven heeft u nauwelijks of geen last aan de hamstrings. U ziet verder geen zwelling en ook geen blauwe plek. Het gebied waar u last heeft is enkel een beetje gevoelig, maar veroorzaakt geen heftige pijn. Bij het sporten heeft u echter wel pijn in de hamstrings en voelt dit akelig aan.

Graad 2:

Bij het bewegen van uw been heeft u een akelig gevoel, bij het lopen heeft u echter geen last van de hamstrings. Het gebied waar u last heeft is wel een beetje gevoelig, maar veroorzaakt geen heftige pijn en er is geen sprake van een zwelling.

Graad 3:

Het aanraken of drukken op de hamstrings veroorzaakt pijn en er is lichte sprake van een blauwe plek of een kleine zwelling. Het gebied waar u last heeft is gevoelig en bij het lopen heeft u constant last, ook kunt u uw been maar moeilijk bewegen.

Graad 4:

Lopen is onmogelijk en elke beweging met uw been veroorzaakt heftige pijn. Het gebied waar de hamstrings zich bevinden is verkleurd en er is sprake van een zwelling.

hamstring barendrecht

  Wij bieden kwaliteit  

Alle fysiotherapeuten van Fysio Barendrecht zijn BIG-geregistreerd en ingeschreven bij het KRF (kwaliteit register fysiotherapie)! Verder werken wij aan onze kwaliteit via zorgkaart Nederland en Qualiview.

Persoonlijk behandelplan

Onze aanpak is zowel professioneel als persoonlijk. Iedere patiënt geniet van voldoende tijd, aandacht en zorg. Dit is naar onze mening van belang voor een ideaal herstelproces.

Goed bereikbaar 

Onze praktijk genaamd: Fysio Barendrecht staat 6 dagen per week voor u klaar. De fysiotherapiepraktijk is zowel met het openbaar vervoer als met de auto (gratis parkeerplekken voor de deur) en fiets goed bereikbaar.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlFysio Barendrecht is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Behandeling van een hamstringblessure

 Het herstel van uw hamstringblessure zal vooral bestaan uit het versterken van de spier. Dit zal gebeuren met de fysio die u zal begeleiden door middel van rek- en krachtoefeningen. Spierscheuren komen meestal snel terug op dezelfde locatie, daarom is het erg belangrijk dat u goed werkt aan het herstellen en aansterken van de spier.

De specialisaties bij Fysio Barendrecht

Ons behandelplan bij een pijnlijke hamstring

Fysio Barendrecht intake diagnostisering

Stap 1: aandacht voor uw klacht/probleem

Voordat we beginnen met het onderzoeken en behandelen van uw klacht/probleem, brengen we uw klacht/probleem in kaart tijdens een uitvoerig gesprek.

Klachtenonderzoek fysiotherapie barendrecht

Stap 2: klachten onderzoek

Nu heeft u kennis kunnen maken met Fysio Barendrecht en hebben wij uw klacht/probleem in beeld. Wij doen hierna onderzoek naar en rondom uw klacht/probleem. Dit doen we om de zwakke schakels en wellicht oorzaken te kunnen achterhalen.

Barendrecht fysiotherapie fysio barendrecht

Stap 3: welke therapie past bij u

Na het onderzoeken weten wij als Fysio Barendrecht precies welke therapie u nodig heeft. Onze therapeuten lossen uw klacht dan op middels bewezen therapieën. Wij brengen uw lichaam weer in balans door het behandelen van de structuren die niet goed functioneren!

Stap 4: testen en meten

Na het behandelen testen we of de klacht weg is en dat de functie weer werkt naar behoren. Door middel van het testen hiervan weten wij zeker of de beweging hersteld is. Zo weet u ook gelijk dat de technieken van Fysio Barendrecht voor u hebben geholpen.

Fysio barendrecht controle

Stap 5: nazorg en advies

Het doel van Fysio Barendrecht is om uw klachten blijvend op te lossen en ervoor te zorgen dat ze ook niet terugkeren. Dit doen wij doormiddel van nazorg en advies op het gebied van voeding, beweging en mentaliteit.

Wat zeggen onze patiënten

Kijk voor meer reviews op Zorgkaart-Nederland

5/5
''Ik ben helemaal geholpen met mijn hamstring blessure. Fysio Barendrecht is echt een aanrader!!''
Sam
Hamstring
4.6/5
''Als ik voortaan een klacht of blessure heb, kom ik meteen richting jullie Fysio Barendrecht!''
Isabelle
Hamstring

Wilt u meer informatie over onze behandeling bij hamstring klachten?

Wilt u wat meer informatie? Neem dan contact met ons op!

Openingstijden

Maandag- vrijdag: 8:00-18:00
Weekenden en avonden - Op afspraak

Locatie

Achterom 1A Barendrecht
Telefoon: 0180 849 257
Email: info@fysio-barendrecht.nl