Knie Peesontsteking

Knie peesontsteking – Het kniegewricht bestaat uit drie botten die kunnen buigen, strekken en roteren. De botten die een rol spelen bij de knie zijn het dijbeen, scheenbeen en de knieschijf. Waar de botten elkaar ontmoeten, zijn ze bedekt met kraakbeen. Kraakbeen is een flexibel weefsel, maar kan gemakkelijk worden beschadigd. Tussen de dij en het scheenbeen bevinden zich twee halvemaanvormige kraakbeenringen, de laterale en mediale meniscus. Deze werken als schokdempers. Er bevinden zich 2 zeer belangrijke banden in de knie. Dit zijn de achterste kruisband en de voorste kruisband. Deze zorgen ervoor dat bij bewegingen tijdens bijvoorbeeld het sporten het onderbeen en bovenbeen zich op de juiste manier tot elkaar verhouden. De kruisbanden, samen met de meniscus, zijn essentieel; zij zorgen ervoor dat de knie tijdens beweging op zijn plaats blijft. Ook spelen de pezen en spieren die aansluiten op uw knie een zeer belangrijke rol hierbij.

Blessure aan de kniepees (peesontsteking)

Een blessure aan de kniepees wordt ook wel een jumpersknee of springersknie genoemd. Deze blessure komt vaak voor door overbelasting of vooral bij sporten waar snelle acties nodig zijn, of bij sporten waarbij vaak gebruik wordt gemaakt van springen. Bijvoorbeeld voetbal, handbal of volleybal. Bij het landen na een sprong hebben deze sporters de meeste kans om een blessure aan de kniepees op te lopen. Ook een gebrek aan quadricepskracht, te weinig training, overgewicht, het afwijken van de stand van een been of slechte springtechniek kunnen zorgen voor een springersknie.

Een ontsteking aan de kniepees veroorzaakt meestal zeurende pijn rond de knieschijf. Ook is er dan sprake van een zwelling en kan de pees wat warm aanvoelen. Bij het maken van bewegingen van het been kan de ontsteking zorgen voor veel pijn in de knie, daarbij is het ook mogelijk dat de ontstoken pees zorgt voor enige stijfheid rondom de knie.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlFysio Barendrecht is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Bereikbaarheid 

Onze praktijk genaamd, Fysio Barendrecht staat 6 dagen per week voor u klaar. De fysiotherapiepraktijk is zowel met het openbaar vervoer als met de auto (gratis parkeerplekken voor de deur) en fiets goed bereikbaar.

Persoonlijk behandelplan

Onze aanpak is zowel professioneel als persoonlijk. Iedere patiënt geniet van voldoende tijd, aandacht en zorg. Dit is naar onze mening van belang voor een ideaal herstelproces.

  Kwaliteit  

Alle fysiotherapeuten van Fysio Barendracht zijn BIG-geregistreerd en ingeschreven bij het KRF (kwaliteit register fysiotherapie)! Verder werken wij aan onze kwaliteit via zorgkaart Nederland en Qualiview.

knie peesontsteking barendrecht

Behandeling van de blessure aan de knie (peesontsteking)

Als u last heeft van een ontstoken pees in uw knie is het van belang om er op tijd bij te zijn als de klachten op beginnen te spelen. In het begin van de klachten kan namelijk koeling en rust voldoende zijn om ervoor te zorgen dat de klachten binnen enkele weken verdwijnen. Ook is het de beste oplossing om een fysio op te zoeken als uw klachten erger worden of aan blijven houden. De fysio zal vervolgens een traject starten dat zal zijn gericht op pijnvermindering en herstel d.m.v. taping, fricties en shockwave.

De specialisaties bij Fysio Barendrecht

Ons behandelplan bij pijn aan de knie (peesontsteking)

Fysio Barendrecht intake diagnostisering

Stap 1: aandacht voor uw klacht/probleem

Voordat we beginnen met het onderzoeken en behandelen van uw klacht/probleem, brengen we uw klacht/probleem in kaart tijdens een uitvoerig gesprek.

Klachtenonderzoek fysiotherapie barendrecht

Stap 2: klachten onderzoek

Nu heeft u kennis kunnen maken met Fysio Barendrecht en hebben wij uw klacht/probleem in beeld. Wij doen hierna onderzoek naar en rondom uw klacht/probleem. Dit doen we om de zwakke schakels en wellichte oorzaken te kunnen achterhalen.

Barendrecht fysiotherapie fysio barendrecht

Stap 3: welke therapie past bij u

Na het onderzoeken weten wij als Fysio Barendrecht precies welke therapie u nodig heeft. Onze therapeuten lossen uw klacht dan op middels bewezen therapieën. Wij brengen uw lichaam weer in balans door het behandelen van de structuren die niet goed functioneren!

Stap 4: testen en meten

Na het behandelen testen we of de klacht weg is en dat de functie weer werkt naar behoren. Door middel van het testen hiervan weten wij zeker of de beweging hersteld is. Zo weet u ook gelijk dat de technieken van Fysio Barendrecht voor u hebben geholpen.

Fysio barendrecht controle

Stap 5: nazorg en advies

Het doel van Fysio Barendrecht is om uw klachten blijvend op te lossen en ervoor te zorgen dat ze ook niet terugkeren. Dit doen wij door middel van nazorg en advies op het gebied van voeding, beweging en mentaliteit.

Wat zeggen onze patiënten

Kijk voor meer reviews op Zorgkaart-Nederland

5/5
''Bedankt voor alle goede en betrouwbare hulp!''
Freek
Knie
4.6/5
"Ik ben helemaal van mijn peesontsteking af door de behandeling van Fysio Barendrecht! Dank jullie wel.
Annet
Peesontsteking

Meer informatie over uw knie (peesontsteking) behandeling bij Fysio Barendrecht?

Wilt u wat meer informatie? Neem dan contact met ons op!

Openingstijden

Maandag- vrijdag: 8:00-18:00
Weekenden en avonden - Op afspraak

Locatie

Achterom 1A Barendrecht
Telefoon: 0180 849 257
Email: info@fysio-barendrecht.nl