Kuitblessure

Kuitblessure in Barendrecht – Een kuitblessure veroorzaakt een zeurende of stekende pijn in de kuit. Een kuitblessure is een veelvoorkomende en erg vervelende blessure bij sporters, voornamelijk bij hardlopers. Kuitspieren worden extra belast bij bepaalde sporten waarbij u zichzelf veel moet afzetten en veel moet springen. Een kuitblessure is vaak zeer vervelend door de pijn die u kunt ervaren en het kan soms wel weken duren voordat u volledig herstelt bent van deze blessure. U kunt op verschillende manieren een kuitblessure oplopen. De meest voorkomende blessures zijn de zweepslag, overbelaste achillespees, stijve kuiten, kuitkramp en een verrekte kuitspier. Elke blessure, waaronder een kuitblessure, komt natuurlijk altijd ongelegen, zeker als u hard heeft getraind voor een specifiek doel.

Kuitblessure of zweepslag bij Fysio Barendrecht

Een zweepslag ontstaat vaak plotseling tijdens het hardlopen, voetballen of bij een sport zoals badminton of squash. Het voelt alsof iemand met een zweep tegen uw kuit aan slaat of alsof iemand tegen uw kuit aan schopt. Een zweepslag is een scheur in uw kuitspier, u voelt daarbij direct ontzettend veel pijn. Er ontstaat een flinke zwelling en soms een beurse/blauwe plek op uw kuit. Hierna is staan of (door)lopen niet meer mogelijk door de pijn.

Een ander probleem dat wij regelmatig tegenkomen, is kramp in de kuit. Kramp in de kuit kan ontstaan bij bijvoorbeeld wandelaars die een hele dag gelopen hebben of bij sporters die een aantal uur fanatiek gesport hebben. Vaak ontstaat de kramp dan in de nacht als u aan het slapen bent. Uw spieren trekken dan gezamenlijk samen wat veel pijn geeft. Door kramp heen slapen gebeurt eigenlijk bijna nooit. De meeste mensen schieten rechtop van de enorme pijn die wordt ervaren. Uw kuit voelt in de ochtend na het verkrampen dan stijf aan en vaak kunt u er de gehele dag moeilijk of niet op lopen of staan.

Mogelijke oorzaken van kramp of een zweepslag in de kuit

Een sporter of hardloper die gelijk sprintjes trekt zonder eerst goed te hebben ingelopen of een goede warming-up te hebben gedaan, vergroot de kans enorm op een zweepslag. Het is sterk aan te raden om minstens 15 minuten op te warmen en de oefeningen correct uit te voeren voordat u met de training begint, zodat uw spieren goed opgewarmd zijn. Ook voetballers die vanaf de zijlijn/bank het veld in rennen en direct een duel aan gaan of sprintjes gaat trekken, komen voortdurend met pijnlijke kuiten, kuitblessures of zelfs erger bij onze fysiotherapeuten terecht.

De behandeling van uw kuitblessure in Barendrecht

Ook al zorgt u goed voor uzelf en doet u altijd een uitgebreide warming-up en rek- en strekoefeningen, u kunt alsnog een zweepslag oplopen. Pijn in uw kuiten of kramp in de kuiten komt helaas regelmatig voor! En ondanks dat de pijn in uw kuit ontzettend vervelend is, is het in de meeste gevallen gelukkig geen ernstige aandoening aan uw kuit. Hierdoor kunnen onze fysiotherapeuten u altijd goed helpen met uw klachten. Van een zweepslag kunt u bijvoorbeeld redelijk snel weer herstellen. We hebben verschillende mogelijkheden om zweepslag of kuitklachten te verhelpen. Dit zijn de volgende methodes: oefentherapie, dry needling, algemene of sportfysiotherapie, (medical) taping en massage. Bij vragen of om een afspraak in te plannen bij Fysio Barendrecht kunt u ons altijd bellen of via de site een afspraak maken.

Gerelateerde artikelen

Behandelmethode
Blessures

Fysiotherapie na een meniscus blessure

Lees artikel
Behandelmethode
Blessures

Fysiotherapie bij een tenniselleboog

Lees artikel
Behandelmethode
Blessures

Revalidatie na een heupblessure

Lees artikel