Etalagebenen (Claudicatio) Barendrecht

Voelt u pijn in de benen bij uw dagelijkse wandelingen? Het is niet alleen pijnlijk, maar er ontstaat ook kramp in jouw benen. Daarnaast kunnen jouw benen soms gedeeltelijk of geheel gevoelloos aanvoelen. Bovendien verdwijnen jouw klachten snel, wanneer je stilstaat. 

Wat kun je hieraan doen? Onze speciaal opgeleide en gecertificeerde etalagebenen (Claudicatio Intermittens) fysiotherapeuten helpen je graag verder.

Looptherapie Barendrecht! Geen wachtlijst en flexibel te boeken. Twijfel je of looptherapie jou kan helpen? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact met ons op voor advies

Waarom claudicatio/looptherapie bij Fysio Barendrecht?

Looptherapie Barendrecht

Looptherapie op maat

Onze speciaal opgeleide etalagebenen therapeuten bieden een loopprogramma op maat aan. Door looptraining kun je de kans op dotteren of een operatie verkleinen of zelfs voorkomen. Onze fysiotherapeut controleert jouw toestand en maximale loopafstand. Dankzij een persoonlijk programma kan je 2 à 3 keer per week komen trainen. Uiteraard krijg je een goede training om jouw fysieke conditie te verbeteren. Door de looptechnieken ook thuis en in het dagelijkse leven te gebruiken verminderen klachten en kun je met minder pijn door het leven. 

Claudicatio Barendrecht

Specialisten

Uiteraard wil je dat de krampen en pijn in jouw benen zo snel mogelijk verdwijnen. Net als de vermoeidheid na een kort stukje lopen/wandelen. Je bent inmiddels naar jouw huisarts geweest en hij/zij heeft de diagnose etalagebenen gesteld. Dit wordt ook wel Claudicatio Intermittens genoemd. Je bent naar alle waarschijnlijkheid blij te weten waardoor jouw klachten worden veroorzaakt, maar nu is het zaak er iets aan te doen! Hiervoor kun je een afspraak maken voor fysiotherapie bij onze claudicatio intermittens (etalagebenen) specialisten. Met of zonder een doktersadvies, je kunt altijd bij ons terecht!

Persoonlijke Loop training Barendrecht

Persoonlijk en professioneel

Iedere patiënt geniet van voldoende tijd, aandacht en zorg. Voor claudicatio komt het vaak voor dat je wel 2 tot 3 keer per week onze praktijk bezoek om trainen/oefenen!

Bereikbaarheid Fysio Barendrecht

Goed Bereikbaar

Onze praktijk Fysio Barendrecht staat 6 dagen per week voor jou klaar. De fysiotherapiepraktijk is zowel met het openbaar vervoer als met de fiets en auto (gratis parkeerplekken voor de deur) goed bereikbaar.

Looptherapie (etalagebenen) bij Fysio Barendrecht

Ongeveer eenvijfde van de ouderen lijdt aan deze aandoening. Weinig bewegen, slechte voeding, genetica en roken zijn de belangrijkste oorzaken van deze beenaandoening. Etalagebenen is een vaatziekte die vernauwing van bloedvaten in de benen veroorzaakt. Het grootste ongemak van de etalagebenen is pijn in de benen en krampen tijdens het lopen. Jouw arts heeft je mogelijk bloedverdunners of medicijnen gegeven om het cholesterol te verlagen. Gelukkig hoeft er niet te worden gedotterd. In plaats daarvan heeft de dokter je doorverwezen naar onze fysiotherapie praktijk aan de Achterom 1A in Barendrecht. Ook zonder verwijzing van een arts ben je van harte welkom bij onze praktijk!

Samen met jouw therapeut wordt er overlegd welke therapie er wordt toegpast.

Etalagebenen Barendrecht
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlFysio Barendrecht is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Jou verder helpen

Analyse, methode, behandelen

  • 1: Aandacht voor je klacht/probleem
  • 2: Intake en klachten onderzoek
  • 3: De juiste therapie uitzoeken 
  • 4: Behandelen
  • 5: Testen en meten
  • 6: Nazorg en advies

Meer informatie over etalagebenen (claudicatio) in Barendrecht?

Openingstijden

Maandag- vrijdag: 8:00-18:00
Weekenden en avonden: Op afspraak

Locatie

Achterom 1A Barendrecht
Telefoon: 0180 849 257
Email: info@fysio-barendrecht.nl

Contactformulier