Sportfysiotherapie Barendrecht

Last van een sportblessure en wil je spoedig herstellen? Maak vandaag nog een afspraak bij Fysio Barendrecht!

  • Gespecialiseerde (master) sportfysiotherapeuten staan voor je klaar
  • Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars! Je kunt daarnaast ZONDER verwijzing bij ons terecht.
  • Persoonlijk behandelprogramma per sportblessure 
  • Best beoordeelde praktijk in Barendrecht (Via Zorgkaart Nederland)

Sportfysiotherapie Barendrecht! Geen wachtlijst en flexibel te boeken. Twijfel je of sportfysiotherapie jouw kan helpen? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact met ons op voor advies.

Aangesloten bij alle zorgverzekeraars:

Verzekeraars fysio Barendrecht
Sportfysiotherapie in Barendrecht
---------------------------------------------------------

Waarom Sportfysiotherapie bij Fysio Barendrecht?

Sportfysiotherapeut Barendrecht

Specialisten

Doordat een gespecialiseerde sporttherapeut jou verder helpt, versnelt het herstelproces! Daarnaast maken we een behandelplan op de lange termijn voor optimaal herstel voor de toekomst!

Bereikbaar Barendrecht Sport

Goed bereikbaar

Onze praktijk Fysio Barendrecht staat 6 dagen per week voor jou klaar. De fysiotherapiepraktijk is zowel met het openbaar vervoer als met de fiets en auto (gratis parkeerplekken voor de deur) goed bereikbaar.

Herstel sportblessure Barendrecht

Persoonlijk en professioneel

Elke (sport)blessure is anders. Daarom stellen de fysiotherapeuten van Fysio Barendrecht een persoonlijk behandelprogramma voor jouw op. Dit schema/programma is gefocust op de verlichting van de pijn in jouw spieren voor sterke en soepele spieren. Het is in het geval van een sportblessure erg belangrijk dat u een bepaalde rustperiode neemt. JE wilt natuurlijk wel weer verantwoord gaan sporten. Daarom is het belangrijk dat u samen met ons overbelasting tegengaat.

Sportblessure Barendrecht

Voor elke sportblessure

Er zijn enorm veel verschillende voorbeelden te noemen als het gaat om een sportblessure. Dat is logisch, aangezien elke sport zijn eigen specifieke risico's kent. Veel voetballers kampen bijvoorbeeld vaak met een enkel- of knieblessure. Wij kunnen je helpen bij iedere soort sportblessure. Voor een spoedig herstel van jouw sportblessure ben je bij Fysio Barendrecht aan het juiste adres.

Sportfysiotherapie in Barendrecht

Bij Sportfysiotherapie Barendrecht speelt de fysiotherapeut een belangrijke rol in voorlichting en advies voor elke sporter, of je nu een beginner, amateur of professional bent.

Maar wat doet de fysiotherapeut bij een sportblessure? De fysiotherapeut behandelt mensen die na een blessure of ziekte weer willen gaan sporten of weer aan het werk willen gaan. Een sport gerelateerde fysiotherapeut adviseert en ondersteunt daarbij ook nog eens ervaren sporters die sport op een hoog niveau uitoefenen. Naast sporters ziet de sport gerelateerde fysiotherapeut ook andere (kwetsbare) personen, zoals ouderen en kinderen. Dit omdat bij deze doelgroep sport deel uitmaakt van de therapie/behandeling. De klachten die het meeste voorkomen en waarmee de meeste mensen naar de sport gerelateerde fysiotherapeut gaan zijn blessures aan de enkel, schouder en knie. Fysiotherapie na een sportblessure/behandeling focust zich niet alleen op het herstellen van de gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn lichaamsdelen te trainen die erg belastbaar zijn.

Samen met jouw therapeut wordt er overlegd welke therapie er wordt toegpast.

Sportfysiotherapie barendrecht fysiotherapie bij sportblessure
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlFysio Barendrecht is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Jouw verder helpen

Analyse, methode, behandelen

  • 1: Aandacht voor je klacht/probleem
  • 2: Intake en klachten onderzoek
  • 3: De juiste therapie uitzoeken 
  • 4: Behandelen
  • 5: Testen en meten
  • 6: Nazorg en advies

Het ontstaan van een sportblessure

 sportblessure kan plotseling ontstaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een verzwikking van je enkel of een onverwachte draai met je knie. Vaak is er bij een sportblessure al het nodige aan vooraf gegaan waardoor deze is ontstaan. Dit kan bijvoorbeeld een tijdsduur zijn van te zwaar trainen. Maar ook het dragen van verkeerde schoenen of een onjuiste houding aannemen kunnen leiden een sportblessure. Daarom is het ontzettend belangrijk dat we niet alleen de symptomen gaan behandelen, maar vooral ook de oorzaak gaan bekijken.

Pijn in de spieren verhelpen

Bij een sportblessure zijn de spieren vaak flink belemmerd. Het kan zo zijn dat jouw spieren verkrampt zijn, maar het kunnen tevens ook verklevingen of knopen zijn. Wij van Fysio Barendrecht zijn erop gericht om deze eventuele verklevingen of knopen weg te halen. Als deze pijnpunten namelijk verholpen zijn, bevordert dit een snelle genezing. Als laatste is de kans op herhaling van een sportblessure hierdoor minimaal.

Sportfysiotherapie barendrecht

Persoonlijke begeleiding voor sterkere spieren in Barendrecht

Is het einde van jouw behandeling in zicht? Dan gaan wij als Fysio Barendrecht ons richten op krachtherstel. We zorgen er ook voor dat we dit niet overhaast doen. We maken hiervoor gebruik van een doelgericht en persoonlijk trainingsprogramma.

Meer informatie over sportfysiotherapie in Barendrecht?

Informatie

Maandag- vrijdag: 8:00-18:00
Weekenden en avonden: Op afspraak

Locatie

Achterom 1A Barendrecht
Telefoon: 0180 849 257
Email: info@fysio-barendrecht.nl

Contactformulier