Blessure Barendrecht

Blessure Barendrecht – Een blessure is een vorm van lichamelijk letsel dat opgelopen kan worden bij het beoefenen van sport, werk of andere activiteiten. Ook algemene (extreme) bewegingen kunnen aanleiding geven tot het oplopen van blessures.

Oorzaak van een blessure

De meeste blessures, zoals een (enkelband of hamstring) scheuring, kunnen voorkomen worden door het uitvoeren van een goede warming-up voor het sporten/bewegen. Wanneer u geen goede warming-up doet, zijn uw spieren nog stijf, koud en kwetsbaar. Dit maakt de kans op een spierscheuring of spierblessure groter. Daarnaast is een goede cooling-down ook erg belangrijk. Dit zorgt er namelijk voor dat uw lichaam geen problemen veroorzaakt in de periode na het sporten. Om deze blessures en scheuringen te voorkomen kan ons trainingsschema goed helpen. Zo kunt u overbelasting en klachten voorkomen. Verder is het belangrijk uw uithoudingsvermogen en lichaamskracht geleidelijk op te bouwen. Als laatste is het bezitten van goed materiaal erg belangrijk (bijvoorbeeld schok-dempende schoeisel bij het hardlopen); dit kan namelijk ook helpen bij het voorkomen van blessures.

Blessure barendrecht blessures fysio barendrecht

Achterom 1A

Onze praktijk is gevestigd aan de Achterom 1A. De praktijk is zowel met fiets, openbaar vervoer en auto te bereiken (gratis parkeren).

De therapeuten

Onze therapeuten gaan met u het behandelproces door. Ze staan altijd voor u klaar en proberen u zo goed mogelijk te helpen!

Proces

Al onze therapeuten zijn van top kwaliteit. Ze zijn BIG-geregistreerd en helpen u met al uw klachten/pijntjes.

Veel voorkomende blessures

Schouderblessure: De schouder is een veel voorkomend blessuregebied. Het is namelijk een erg mobiel gewricht! Veelvoudige bewegingen van uw schouder boven het hoofd kunnen zorgen voor het ontstaan van blessures. Heeft u schouderklachten? Dan kunt u contact opnemen met één van onze specialisten.

Rugblessure: Rugklachten komen vaak voor en kunnen veel pijn en beperkingen in het dagelijks leven met zich mee brengen. De rug is één van de sterkste delen van uw lichaam. De opbouw van de rug bestaat uit stevige wervels die samen met de tussenwervelschijven de rug zowel flexibel als sterk maken. Heeft u last van uw rug, neem dan contact op met één van onze fysiotherapeuten/specialisten.

Enkelblessure: De meest voorkomende enkelblessure is het verzwikken van de enkel. Vaak wordt deze blessure veroorzaakt door een verstapping of door  contactsporten. Bij deze blessure is het van belang dat u uw enkel koelt en de rust geeft die nodig is voor het herstel. Wanneer uw enkel blauw wordt, is er ook schade aan uw pezen en banden.

Knieblessure: Uw knie die op slot schiet, een verdraaiing van uw knie of door uw knie zakken; dit zijn erg vervelende en vaak langdurige blessures. Neem bij een knieblessure altijd zo snel mogelijk contact op met één van onze specialisten/therapeuten. Bij de behandeling wordt er onderzoek gedaan naar de oorzaak en de oplossing voor uw knieklachten. Met onze oefentherapie worden de spieren rondom uw knie versterkt en weer zoals oud getraind.

De specialisaties bij Fysio Barendrecht

Ons behandelplan bij een blessure in Barendrecht

Fysio Barendrecht intake diagnostisering

Stap 1: aandacht voor uw blessure in Barendrecht

Voordat we beginnen met het onderzoeken en behandelen van uw klacht/probleem, brengen we deze in kaart tijdens een uitvoerig gesprek.

Klachtenonderzoek fysiotherapie barendrecht

Stap 2: klachten onderzoek

U heeft kennis kunnen maken met Fysio Barendrecht en wij hebben uw blessure in beeld. Hierna doen wij onderzoek naar en rondom uw klacht/probleem. Dit doen we om de zwakke schakels en mogelijke oorzaken te kunnen achterhalen.

Barendrecht fysiotherapie fysio barendrecht

Stap 3: welke therapie past bij u

Na het onderzoeken weten wij als Fysio Barendrecht precies welke therapie u nodig heeft. Onze therapeuten lossen uw klacht dan op middels bewezen therapieën. Wij brengen uw lichaam weer in balans door het behandelen van de structuren die niet goed functioneren!

Stap 4: testen en meten

Na het behandelen testen we of de klacht weg is en dat de functie weer naar behoren werkt. Door middel van deze testen weten wij zeker of de beweging hersteld is. Zo weet u ook meteen of de technieken van Fysio Barendrecht voor u hebben geholpen.

Fysio barendrecht controle

Stap 5: nazorg en advies

Het doel van Fysio Barendrecht is om uw klachten blijvend op te lossen en ervoor te zorgen dat ze ook niet terugkeren. Dit doen wij door middel van nazorg en advies op het gebied van voeding, beweging en mentaliteit.

Wat zeggen onze patiënten

Kijk voor meer reviews op Zorgkaart-Nederland

5/5
"Goede Fysio is Fysio Barendrecht zeg! Erg tevreden!"
Jan
Schoulder
5/5
"Geblesseerd geraakt tijdens het dansen, kon gelijk terecht!"
Holly
Pols
4.6/5
"Gunstig gelegen praktijk! Makkelijk te vinden!"
Thomas
Rug
4.7/5
"Patrick is een goede therapeut! De oefeningen gaan steeds beter en heb steeds minder last!"
Florian
Spieren

Meer over blessures, chronische pijn en klacten:

Heeft u vragen? Neem gerust contact op!

Neem contact met ons op of plan nu uw afspraak in!

Openingstijden

Maandag- vrijdag: 8:00-18:00
Weekenden en avonden: Op afspraak

Locatie

Achterom 1A Barendrecht
Telefoon: 0180 849 257
Email: info@fysio-barendrecht.nl