Pols blessure

De Pols is een gewricht dat begint bij de onderarm en eindigt net voor de vingers. De pols is samengesteld uit botten, kapsels, banden, spieren, pezen, zenuwen en bloedvaten. Samen zorgen ze ervoor dat we onze handen correct kunnen bewegen. De pols bestaat uit 2 gewrichten en aan de binnenzijde van de pols bevindt zich de slagader.

Een polsblessure

Polsblessures zijn simpel gezegd blessures aan de pols, niet heel moeilijk. De oorzaak hiervan is meestal een verstuiking of verzwikking van de pols. De banden van de pols strekken zich bij bepaalde bewegingen soms te ver uit waardoor ze kunnen scheuren. De oorzaak hiervan is dat bijvoorbeeld bij een val 1 hand moet fungeren als punt waar alles mee moet worden opgevangen waardoor het al het gewicht moet dragen. Het kraakbeen of de banden in de pols kunnen beschadigd zijn. Hierdoor ontstaat er een zwelling en kunt u blauwe plekken krijgen. Dit veroorzaakt drukpijn in en om de pols waardoor u met heel veel pijn en moeite de polsgewrichten kan bewegen. Overbelasting kan ook letsel veroorzaken bij de pols en een van de oorzaken zijn van de blessure aan uw pols. Bij overbelasting kan er ook een blessure aan de pols optreden, er is dan vaak chronische last aan het bindweefsel. Als u hiervan last heeft is het heel pijnlijk om uw pols te bewegen, oorzaken hiervan zijn vaak dat bepaalde sportoefeningen verkeerd worden uitgevoerd omdat deze eigenlijk te zwaar zijn.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlFysio Barendrecht is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Fysiotherapie

Bij ons kunt u altijd terecht voor u klachten! Wij proberen u zo snel mogelijk te helpen en staan van Maandag t/m Vrijdag voor u klaar!

Behandelingen

We gaan stap voor stap met u door het behandelproces zodat alles voor u duidelijk is en dan u snel weer kan herstellen!

Fysiotherapeuten

Verder werken wij aan onze kwaliteit via zorgkaart Nederland en Qualiview. Alle fysiotherapeuten van Fysio Barendracht zijn BIG-geregistreerd en ingeschreven bij het KRF (kwaliteit register fysiotherapie)! 

pols barendrecht

Behandeling van de polsblessure

Het is belangrijk dat u op tijd contact zoekt met de fysio als uw last heeft van uw pols. Een blessure aan de pols kan namelijk een chronische blessure worden als u te lang wacht met het behandelen van deze blessure, dit is niet wat u wil. De fysio kan u begeleiden in het proces om de blessure te behandelen met oefeningen. Deze oefeningen zullen vooral zorgen voor meer bewegelijkheid in de pols, meer kracht in de pols en betere coördinatie van de pols. Ook zal de fysio natuurlijk helpen om de pijn te verminderen en de klachten te verhelpen.

De specialisaties bij Fysio Barendrecht

Ons behandelplan bij een pols blessure

Fysio Barendrecht intake diagnostisering

Stap 1: aandacht voor uw klacht/probleem

Voordat we beginnen met het onderzoeken en behandelen van uw klacht/probleem, brengen we uw klacht/probleem in kaart tijdens een uitvoerig gesprek.

Klachtenonderzoek fysiotherapie barendrecht

Stap 2: klachten onderzoek

Nu heeft u kennis kunnen maken met Fysio Barendrecht en hebben wij uw klacht/probleem in beeld. Wij doen hierna onderzoek naar en rondom uw klacht/probleem. Dit doen we om de zwakke schakels en wellichte oorzaken te kunnen achterhalen.

Barendrecht fysiotherapie fysio barendrecht

Stap 3: welke therapie past bij u

Na het onderzoeken weten wij als Fysio Barendrecht precies welke therapie u nodig heeft. Onze therapeuten lossen uw klacht dan op middels bewezen therapieën. Wij brengen uw lichaam weer in balans door het behandelen van de structuren die niet goed functioneren!

Stap 4: testen en meten

Na het behandelen testen we of de klacht weg is en dat de functie weer werkt naar behoren. Door middel van het testen hiervan weten wij zeker of de beweging hersteld is. Zo weet u ook gelijk dat de technieken van Fysio Barendrecht voor u hebben geholpen.

Fysio barendrecht controle

Stap 5: nazorg en advies

Het doel van Fysio Barendrecht is om uw klachten blijvend op te lossen en ervoor te zorgen dat ze ook niet terugkeren. Dit doen wij doormiddel van nazorg en advies op het gebied van voeding, beweging en mentaliteit.

Wat zeggen onze patiënten

Kijk voor meer reviews op Zorgkaart-Nederland

5/5
"Fijne praktijk, erg goed geholpen."
Jeanette
Pols
5/5
"Mooie schone praktijk, zeker een aanrader!"
Cris
Arm
4.6/5
"Gebeld om te testen en de volgende dag kon ik gelijk langskomen! Heel fijn!"
Leyla
Arm
4.7/5
"Fijne behandel methode, duidelijke instructies en leuke oefeningen!"
Bart
Schouder

Meer informatie weten over de pols behandeling bij Fysio Barendrecht?

Neem dan nu contact met ons op!

Openingstijden

Maandag- vrijdag: 8:00-18:00
Weekenden en avonden - Op afspraak

Locatie

Achterom 1A Barendrecht
Telefoon: 0180 849 257
Email: info@fysio-barendrecht.nl