Fysiotherapie na Corona (COVID-19) in Barendrecht

Fysiotherapie na corona (COVID-19) bij Fysio Barendrecht. Het is van erg belang om zo snel mogelijk te starten met fysiotherapie na een besmetting met het coronavirus (COVID-19). Het virus kan namelijk een grote impact hebben op uw gezondheid. Dit geldt niet alleen voor personen die opgenomen zijn in het ziekenhuis, maar ook voor iemand die niet opgenomen is in het ziekenhuis maar wel ernstig ziek is geweest. Omdat u langdurig inactief bent geweest is het cruciaal om aan de slag te gaan met een speciaal getrainde corona (COVID-19) fysiotherapeut. 

Fysiotherapie bij herstel coronavirus (COVID-19) in Barendrecht

Voor revalidatie na corona (COVID-19) kunt u terecht bij de specialisten van Fysio Barendrecht. Ons persoonlijk afgestemde fysiotherapeutische revalidatieprogramma helpt en ondersteunt coronapatiënten met het opbouwen van de conditie en kracht in de spieren. Dit zorgt ervoor dat kortademigheid en vermoeidheid afneemt. Hierdoor zullen dagelijkse activiteiten u weer normaal of gemakkelijker afgaan. 

Fysiotherapie na corona (COVID-19)

Doordat onze fysiotherapeuten ervaring hebben op het gebied van longklachten zijn onze therapeuten goed in staat coronapatiënten te behandelen. Ze hebben een schat aan ervaring in revalidatie en hebben een persoonlijk oefenplan ontwikkeld voor patiënten met longklachten. De therapeuten hebben de afgelopen tijd onderzoek gedaan naar de medische kenmerken van corona / COVID-19. Aan de hand daarvan hebben ze aanbevelingen gedaan voor fysiotherapie bij corona / COVID-19 in ziekenhuizen en voor de eerstelijns-praktijken.

LOCATIE

Onze praktijk aan de Achterom 1A in Barendrecht is makkelijk bereikbaar met de auto (gratis parkeren) en het openbaar vervoer. 

SPECIALISTEN

Persoonlijke aandacht, specifieke kennis, voldoende tijd en kwaliteitszorg staat bij Fysio Barendrecht altijd centraal!

KRACHT/CONDITIE 

Behandelplan op de lange termijn voor optimaal herstel in de toekomst!

Wie komt in aanmerking voor fysiotherapie na corona (COVID-19)?

Mensen die besmet zijn geweest met corona en thuis ernstig ziek zijn geweest of in het ziekenhuis zijn opgenomen komen in aanmerking voor een ruimere dekking voor fysiotherapie uit de basisverzekering. Voor deze vorm van nazorg moet eerst een indicatie worden gedaan door een huisarts of ander medisch specialist (bijvoorbeeld longarts). Deze vorm van fysiotherapie is bedoeld voor ex-patiënten die langdurige klachten ondervinden na de besmetting. Dit zijn klachten zoals benauwdheid of vermoeidheid. Daarnaast dient de zorg binnen 6 maanden plaats te vinden. Eventuele verlenging is daarna nog mogelijk via een specialist. 

 

Fysiotherapie na corona vergoed uit basisverzekering

Speciaal voor mensen die besmet zijn geweest met het coronavirus is de basisverzekering uitgebreid. Hierdoor wordt fysiotherapie veel ruimer vergoed. Dit komt omdat coronapatiënten na het doorlopen van de bekende klachten vaak te maken hebben met langdurige beperkingen/klachten. Deze langdurige klachten zijn bijvoorbeeld benauwdheid, afname van de spierkracht, conditieverlies en vermoeidheid. Dit geldt voor positief geteste coronapatiënten die langdurig ziek thuis hebben gezeten of zelfs zijn opgenomen in het ziekenhuis. 

Afspraak voor fysiotherapeutische corona revalidatie

Ervaart u klachten als problemen met de longfunctie, afgezwakte spieren, verminderd uithoudingsvermogen, vermoeid gevoel en/of problemen met dagelijkse handelingen? Maak dan spoedig een afspraak voor corona fysiotherapie bij Fysio Barendrecht. Een afspraak kunt u maken door te bellen naar 0180 849 257, mailen naar info@fysio-barendrecht.nl of online een afspraak in te plannen. 

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlFysio Barendrecht is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Fysiotherapeutische basisoefeningen bij coronapatiënten (COVID-19)

In onderstaande video’s vindt u wat algemene fysiotherapeutische basisoefeningen die vaak geadviseerd worden door onze therapeuten. Zoals ademhalings-, bewegings-, conditie- en krachtsoefeningen.

ADEMHALIING

 

BEWEGINGSOEFENING A

BEWEGINGSOEFENING B

KRACHTTRAINING 1

 

KRACHTTRAINING 2

KRACHTTRAINING 3

Meer informatie over Fysiotherapie na corona (COVID-19) in Barendrecht?

Openingstijden

Maandag- vrijdag: 8:00-18:00
Weekenden en avonden: Op afspraak

Locatie

Achterom 1A Barendrecht
Telefoon: 0180 849 257
Email: info@fysio-barendrecht.nl

Contactformulier