Fysiotherapie na corona (COVID-19)

Fysiotherapie na corona (COVID-19) bij Fysio Barendrecht. Het is van belang om zo snel mogelijk te straten met fysiotherapie na een besmetting met het coronavirus (COVID-19). Het virus kan namelijk een grote impact hebben op uw gezondheid. Dit geldt voor zowel personen die opgenomen zijn in het ziekenhuis en personen die niet opgenomen zijn in het ziekenhuis, maar wel ernstig ziek zijn geweest. Omdat u langdurig inactief bent geweest is het van cruciaal belang om aan de slag te gaan met een speciaal getrainde corona (COVID-19) fysiotherapeut. 

Fysiotherapie bij herstel coronavirus (COVID-19)

Voor revalidatie na corona (COVID-19) kunt u terecht bij de specialisten van Fysio Barendrecht. Ons persoonlijk afgestemde fysiotherapeutische revalidatieprogramma helpt en ondersteund coronapatiënten met het opbouwen van de conditie en kracht in de spieren. Dit zorgt ervoor dat kortademigheid en de vermoeidheid afneemt waardoor de dagelijkse activiteiten u weer normaal/gemakkelijker afgaan. 

Fysiotherapie na corona (COVID-19)

Doordat onze longfysiotherapeuten ervaring hebben op het gebied van longklachten zijn onze therapeuten goed in staat coronapatiënten te behandelen. Dit betekent dat onze fysiotherapeuten een schat aan ervaring hebben in revalidatie en een persoonlijk oefenplan hebben ontwikkeld voor patiënten met longklachten. Zij hebben de afgelopen tijd onderzoek gedaan naar de medische kenmerken van corona / COVID-19, aanbevelingen voor fysiotherapie bij corona / COVID-19 in ziekenhuizen, en aanbevelingen gedaan in de eerstelijns-praktijk na corona.

LOCATIE

Onze praktijk aan de Achterom 1A in Barendrecht is makkelijk bereikbaar met de auto (gratis parkeren) en het openbaar vervoer. 

SPECIALISTEN

Persoonlijke aandacht, specifieke kennis, voldoende tijd en kwaliteitszorg staat bij Fysio Barendrecht altijd centraal!

KRACHT/CONDITIE 

Behandelplan op de langer termijn voor optimaal herstel voor de toekomst!

Wie komen in aanmerking voor fysiotherapie na corona (COVID-19)?

Mensen die corona positief zijn geweest, die thuis ernstig ziek zijn geweest of in het ziekenhuis zijn opgenomen komen in aanmerking voor een ruimere dekking voor fysiotherapie uit de basis verzekering. Voor deze vorm van nazorg is dat een indicatie wordt gedaan door huisarts of andere specialist (denkend aan een longarts). Deze vorm van fysiotherapie is bedoeld voor ex-patiënten die langdurige klachten ondervinden na de besmetting (denkend aan benauwdheid of vermoeidheid). Daarnaast dient de zorg binnen 6 maanden plaats te vinden (eventuele verlenging mogelijk via specialist). 

Fysiotherapie na Corona

Fysiotherapie na corona vergoed uit basisverzekering

Speciaal voor mensen die ziek zijn geweest door het coronavirus is de basis verzekering uitgebreid, hierdoor wordt fysiotherapie veel ruimer vergoed. Dit komt doordat coronapatiënten na het doorlopen van de bekende klachten vaak te maken hebben met langdurige beperkingen/klachten, denkend aan: benauwdheid, afname van de spierkracht, conditieverlies en vermoeidheid. Dit geld voor positief gestelde coronapatiënten die langdurig ziek thuis hebben gezeten of zelf zijn opgenomen in het ziekenhuis. 

Afspraak voor fysiotherapeutische corona revalidatie

Ervaart u klachten als problemen met de longfunctie, afgezwakte spieren, verminderd uithoudingsvermogen, vermoeid gevoel en/of problemen met dagelijkse handelingen? Maak dan spoedig een afsprak voor corona Fysiotherapie bij Fysio Barendrecht. Een afspraak kunt u maken door te bellen naar 0180 849 257, info@fysio-barendrecht.nl of online een afspraak in te plannen. 

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlFysio Barendrecht is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Fysiotherapeutische basisoefeningen bij coronapatiënten (COVID-19)

In onderstaande video’s vind u wat algemene fysiotherapeutische basisoefeningen die vaak geadviseerd worden door onze therapeuten. Van ademhaling, beweeg, conditie en kracht oefeningen.

AANDEMHALIING

 

BEWEEG OEFENING A

BEWEEG OEFENING B

KRACHTTRAINING 1

 

KRACHTTRAINING 2

KRACHTTRAINING 1

Meer informatie over Fysiotherapie na corona (COVID-19)?

Wilt u wat meer informatie? Neem dan contact met ons op! Heeft u klachten? Laat u testen. testen 

Openingstijden

Maandag- vrijdag: 8:00-18:00
Weekenden en avonden - Op afspraak

Locatie

Achterom 1A Barendrecht
Telefoon: 0180 849 257
Email: info@fysio-barendrecht.nl