Fysiotherapie na Corona (COVID-19) in Barendrecht

Blijvend gevoel van vermoeidheid, verlaagd uithoudingsvermogen, moeite met ademhalen, pijn of stijfheid in de gewrichten of moeite met het uitvoeren van de dagelijkse taken na een besmetting met COVID-19? Laat één van onze therapeuten je helpen!

Het is van groot belang om zo snel mogelijk te starten met fysiotherapie na een besmetting met het coronavirus (COVID-19). Het virus kan namelijk een grote impact hebben op jouw gezondheid. Dit geldt niet alleen voor personen die opgenomen zijn in het ziekenhuis, maar ook voor iemand die ernstig ziek is geweest. Omdat je langdurig inactief bent geweest is het cruciaal om aan de slag te gaan met een speciaal getrainde corona (COVID-19) fysiotherapeut.

  • Recht op maximaal 50 behandelingen (uit de basisverzekering) na doorverwijzing arts/specialist (voor optimaal herstel)
  • Gespecialiseerde COVID-19 therapeuten staan voor je klaar
  • Direct aan de slag met jouw restklachten 
  • Best beoordeelde praktijk in Barendrecht (Via Zorgkaart Nederland)

Fysio na corona (COVID-19) in Barendrecht! Geen wachtlijst en flexibel te boeken. Twijfel je of COVID-19 revalidatie jou kan helpen? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact met ons op voor advies

Aangesloten bij alle zorgverzekeraars:

Verzekeraars fysio Barendrecht

Waarom revalideren van COVID-19 bij Fysio Barendrecht?

Corona revalidatie Barendrecht

Specialisten

Doordat onze therapeuten ervaring hebben op het gebied van longklachten en hun COVID-19 revalidatie certificaten bezitten. Zijn ze goed in staat coronapatiënten te behandelen. Ze hebben een schat aan ervaring in revalidatie en hebben een persoonlijk oefenplan ontwikkeld. De therapeuten hebben de afgelopen tijd onderzoek gedaan naar de medische kenmerken van corona / COVID-19. Aan de hand daarvan hebben ze aanbevelingen gedaan voor fysiotherapie bij corona / COVID-19 in ziekenhuizen en voor de eerstelijns-praktijken.

Lange termijn

Voor revalidatie na corona (COVID-19) kan je terecht bij één van onze specialisten. Ons persoonlijk afgestemde fysiotherapeutische revalidatieprogramma helpt en ondersteunt coronapatiënten met het opbouwen van de conditie en kracht in de spieren. Dit zorgt ervoor dat kortademigheid en vermoeidheid afneemt. Hierdoor zullen je dagelijkse activiteiten weer normaal of gemakkelijker afgaan. 

Persoonlijk en profesioneel

Iedere patiënt geniet van voldoende tijd, aandacht en zorg. Onze gespecialiseerde therapeuten weten alles over de revalidatie na een coronabesmetting!

Bereikbaarheid Fysio Barendrecht

Goed Bereikbaar

Onze praktijk Fysio Barendrecht staat 6 dagen per week voor jou klaar. De fysiotherapiepraktijk is zowel met het openbaar vervoer als met de fiets en auto (gratis parkeerplekken voor de deur) goed bereikbaar.

Wie komt in aanmerking voor fysiotherapie na corona (COVID-19)?

Mensen die besmet zijn geweest met corona en thuis ernstig ziek zijn geweest of in het ziekenhuis zijn opgenomen komen in aanmerking voor een ruimere dekking voor fysiotherapie uit de basisverzekering. Voor deze vorm van nazorg moet eerst een indicatie worden gedaan door een huisarts of ander medisch specialist (bijvoorbeeld longarts). Deze vorm van fysiotherapie is bedoeld voor ex-patiënten die langdurige klachten ondervinden na de besmetting. Dit zijn klachten zoals benauwdheid of vermoeidheid. Daarnaast dient de zorg binnen 6 maanden plaats te vinden. Eventuele verlenging is daarna nog mogelijk via een specialist. 

Samen met jouw therapeut wordt er overlegd welke therapie er wordt toegpast.

Fysiotherapie na corona revalidatie Barendrecht
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlFysio Barendrecht is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Jou verder helpen

Analyse, methode, behandelen

  • 1: Aandacht voor je klacht/probleem
  • 2: Intake en klachten onderzoek
  • 3: De juiste therapie uitzoeken 
  • 4: Behandelen
  • 5: Testen en meten
  • 6: Nazorg en advies

Fysiotherapie na corona vergoed uit basisverzekering

Speciaal voor mensen die besmet zijn geweest met het coronavirus is de basisverzekering uitgebreid. Hierdoor wordt fysiotherapie veel ruimer vergoed. Dit komt omdat coronapatiënten na het doorlopen van de bekende klachten vaak te maken hebben met langdurige beperkingen/klachten. Deze langdurige klachten zijn bijvoorbeeld benauwdheid, afname van de spierkracht, conditieverlies en vermoeidheid. Dit geldt voor positief geteste coronapatiënten die langdurig ziek thuis hebben gezeten of zelfs zijn opgenomen in het ziekenhuis. 

Samen met jouw therapeut wordt er overlegd welke therapie er wordt toegpast.

Meer informatie over Fysiotherapie na corona (COVID-19) in Barendrecht?

Openingstijden

Maandag- vrijdag: 8:00-18:00
Weekenden en avonden: Op afspraak

Locatie

Achterom 1A Barendrecht
Telefoon: 0180 849 257
Email: info@fysio-barendrecht.nl

Contactformulier