Claudicatio intermittens (etalagebenen)

Over claudicatio intermittens

Claudicatio intermittens is een pijn in de benen als gevolg van een vernauwing of afsluiting van een (slag)ader in de benen. Dit wordt ook wel etalagebenen genoemd. De naam komt van het feit dat mensen met deze aandoening tijdens het lopen steeds even stil blijven staan. Dit doen zij vanwege de pijn in de benen. Om het te verbergen, stopt diegene vaak voor een etalage. Tot voor kort was dotteren de voornaamste behandelmethode.  Nu worden de patiënten eerst verwezen naar een fysiotherapeut voor een traject ‘Begeleide Looptraining’. Fysio Barendrecht is gespecialiseerd in de behandeling van claudicatio intermittens.

Tijdens de eerste afspraak starten wij met een intake en looptest. Aan de hand van de gelopen afstand bepalen wij het behandeltraject. U zult na enkele weken al merken dat de loopafstand toeneemt. Wilt u meer weten over claudicatio intermittens? Neem gerust contact op met Fysio Barendrecht of plan direct een afspraak in.

Claudicatio Barendrecht

Fysio Barendrecht is trots drager van het ClaudicatioNet keurmerk!

Fysiotherapie Barendrecht, ons behandelplan

Fysio Barendrecht intake diagnostisering

Stap 1: aandacht voor uw klacht/probleem

Voordat we beginnen met het onderzoeken en behandelen van uw blessure, brengen we uw klacht/probleem in kaart tijdens een uitvoerig gesprek.

Klachtenonderzoek fysiotherapie barendrecht

Stap 2: klachten onderzoek

U heeft kennis kunnen maken met Fysio Barendrecht en wij hebben uw klacht/probleem in beeld. Wij doen hierna onderzoek naar en rondom uw klacht/probleem. Dit doen we om de zwakke schakels en mogelijke oorzaken te achterhalen.

Barendrecht fysiotherapie fysio barendrecht

Stap 3: welke therapie past bij u

Na het onderzoeken weten wij als Fysiotherapie Barendrecht precies welke therapie u nodig heeft. Onze therapeuten lossen uw klacht dan op middels bewezen therapieën. Wij brengen uw lichaam weer in balans door het behandelen van niet goed functionerende structuren!

Stap 4: testen en meten

Na het behandelen testen we of de klacht weg is en of de functie weer werkt naar behoren. Door middel van deze testen weten wij zeker of de beweging hersteld is. Zo weet u ook dat de technieken van Fysiotherapie Barendrecht u hebben geholpen.

Fysio barendrecht controle

Stap 5: nazorg en advies

Het doel van Fysio Barendrecht is uw klachten blijvend op te lossen en te zorgen dat ze niet terugkeren. Dit doen wij door middel van nazorg en advies op het gebied van voeding, beweging en mentaliteit.