Claudicatio intermittens (etalagebenen)

Over claudicatio intermittens

Claudicatio intermittens is een pijn in de benen als gevolg van een vernauwing of afsluiting van een (slag)ader in de benen. Dit wordt ook wel etalagebenen genoemd. Die naam is verzonnen omdat mensen met deze aandoening tijdens het lopen steeds even stil blijven staan vanwege de pijn in de benen. Om het te verbergen, stopt degene vaak bij een etalage. Tot voor kort was dotteren de eerst gekozen behandeling. Nu worden de patiënten eerst verwezen voor een traject ‘Begeleide Looptraining’ bij een fysiotherapeut. Fysio Barendrecht is gespecialiseerd in de behandeling van claudicatio intermittens.

Tijdens de eerste afspraak wordt er gestart met een intake en looptest. Aan de hand van de gelopen afstand wordt het behandeltraject gestart. U zult na enkele weken al merken dat de loop afstand toeneemt. Wilt u meer weten over claudicatio intermittens? Neem gerust contact op met Fysio Barendrecht of plan direct een afspraak in.

Claudicatio Barendrecht

Fysio Barendrecht is trots drager van het ClaudicatioNet keurmerk!

Fysiotherapie Barendrecht, ons behandelplan

Fysio Barendrecht intake diagnostisering

Stap 1: aandacht voor uw klacht/probleem

Voordat we beginnen met het onderzoeken en behandelen van uw klacht/probleem, brengen we uw klacht/probleem in kaart tijdens een uitvoerig gesprek.

Klachtenonderzoek fysiotherapie barendrecht

Stap 2: klachten onderzoek

Nu heeft u kennis kunnen maken met Fysio Barendrecht en hebben wij uw klacht/probleem in beeld. Wij doen hierna onderzoek naar en rondom uw klacht/probleem. Dit doen we om de zwakke schakels en wellichte oorzaken te kunnen achterhalen.

Barendrecht fysiotherapie fysio barendrecht

Stap 3: welke therapie past bij u

Na het onderzoeken weten wij als Fysiotherapie Barendrecht precies welke therapie u nodig heeft. Onze therapeuten lossen uw klacht dan op middels bewezen therapieën. Wij brengen uw lichaam weer in balans door het behandelen van de structuren die niet goed functioneren!

Stap 4: testen en meten

Na het behandelen testen we of de klacht weg is en dat de functie weer werkt naar behoren. Door middel van het testen hiervan weten wij zeker of de beweging hersteld is. Zo weet u ook gelijk dat de technieken van Fysiotherapie Barendrecht voor u hebben geholpen.

Fysio barendrecht controle

Stap 5: nazorg en advies

Het doel van Fysio Barendrecht is om uw klachten blijvend op te lossen en ervoor te zorgen dat ze ook niet terugkeren. Dit doen wij doormiddel van nazorg en advies op het gebied van voeding, beweging en mentaliteit.