Reuma

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 100 verschillende aandoeningen aan uw lichaam. Uw lichaam bestaat uit uw gewrichten, spieren, pezen en botten. Het zorgt ervoor dat u uw lichaam kunt bewegen. Bij sommige reumatische aandoeningen zijn ook organen betrokken. Organen zijn bijvoorbeeld uw longen, hart of nieren. Iedereen van elke leeftijd kan last krijgen van reuma, er zijn dus ook kinderen met reuma. Een op de negen Nederlanders heeft last van reuma. Door reuma leven dagelijks meer dan 2 miljoen mensen met pijn, stijfheid en vermoeidheid. Bij de meeste vormen van reuma zijn de klachten goed te behandelen. Reuma zelf is echter niet te genezen. Reuma is meestal onzichtbaar, het is van buitenaf niet te zien. Er zijn 2 verschillende soorten categorieën van reuma: Ontstekingsreuma en artrose. 

Klachten van reuma

Er bestaan meer dan honderd verschillende vormen van reuma. Iedere vorm heeft verschillende symptomen. Reumatische aandoeningen kunnen in elk gewricht voorkomen. Er zijn verschillende klachten die gepaard gaan met reuma. De volgende klachten komen vaak voor: pijn aan het gewricht, stijfheid, krakend/knarsend geluid, vermindering van bewegelijkheid, spierpijnen en rugklachten. Heeft u last van het soort reuma met gewrichtsontstekingen, dan worden vaak uw gewrichten dik en warm. Veel mensen met reuma hebben last van beperkingen in het dagelijkse leven. Bijvoorbeeld bij lang staan, lopen of het huishouden doen. Reuma verloopt vaak wisselend, het kan de ene dag veel pijn geven en de andere dag weer minder.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlFysio Barendrecht is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

 

Werkwijze

Bij ons krijgt iedere patiënt voldoende tijd en persoonlijke zorg! Onze intentie is om de patiënt zo snel mogelijk weer de oude te maken!

Fysiotherapeuten

Bij ons werken zowel mannelijke als vrouwelijke fysiotherapeuten. Ze zijn allemaal gekwalificeerd en hebben het beste met u voor! 

Praktijk in Barendrecht

Onze praktijk staat in het mooie Barendrecht aan de Achterom 1A. Makkelijk te bereiken met openbaar vervoer en met de auto! Wij staan van Maandag t/m Vrijdag voor u klaar!

reuma barendrecht

Behandeling van reuma

Helaas is reuma niet te genezen en daarom zal de focus van een fysiotherapeut of therapeut bij het behandelen van de aandoening reuma liggen op het wegnemen of verminderen van beperkingen in dagelijkse activiteiten. Om dit mogelijk te maken, letten ze op het behouden van de bewegelijkheid van de gewrichten, het vergroten van de spierkracht en het verbeteren van de gezondheid. De therapie is ook bedoeld om u te leren zo onafhankelijk en verantwoordelijk mogelijk te leven.

De specialisaties bij Fysio Barendrecht

Ons behandelplan bij reuma:

Fysio Barendrecht intake diagnostisering

Stap 1: aandacht voor uw klacht/probleem

Voordat we beginnen met het onderzoeken en behandelen van uw klacht/probleem, brengen we uw klacht/probleem in kaart tijdens een uitvoerig gesprek.

Klachtenonderzoek fysiotherapie barendrecht

Stap 2: klachten onderzoek

Nu heeft u kennis kunnen maken met Fysio Barendrecht en hebben wij uw klacht/probleem in beeld. Wij doen hierna onderzoek naar en rondom uw klacht/probleem. Dit doen we om de zwakke schakels en wellichte oorzaken te kunnen achterhalen.

Barendrecht fysiotherapie fysio barendrecht

Stap 3: welke therapie past bij u

Na het onderzoeken weten wij als Fysio Barendrecht precies welke therapie u nodig heeft. Onze therapeuten lossen uw klacht dan op middels bewezen therapieën. Wij brengen uw lichaam weer in balans door het behandelen van de structuren die niet goed functioneren!

Stap 4: testen en meten

Na het behandelen testen we of de klacht weg is en dat de functie weer werkt naar behoren. Door middel van het testen hiervan weten wij zeker of de beweging hersteld is. Zo weet u ook gelijk dat de technieken van Fysio Barendrecht voor u hebben geholpen.

Fysio barendrecht controle

Stap 5: nazorg en advies

Het doel van Fysio Barendrecht is om uw klachten blijvend op te lossen en ervoor te zorgen dat ze ook niet terugkeren. Dit doen wij doormiddel van nazorg en advies op het gebied van voeding, beweging en mentaliteit.

Wat zeggen onze patiënten

Kijk voor meer reviews op Zorgkaart-Nederland

5/5
"Erg lange tijd last van mijn rug gehad. Bezoekje aan Fysio Barendrecht gepleegd. Ze hebben mij oefeningen gegeven en het gaat steeds beter!"
Monique
Rug
5/5
"Aanrader om naar deze praktijk te gaan!"
Yoram
Enkel
4.6/5
"Lelijke polsbreuk opgelopen met voetbal. Fysio Barendrecht heeft me erg geholpen!"
Diam
Pols
4.7/5
"Aardig personeel en verzorgde praktijk! Het gaat steeds beter!"
Janine
Kuit

Meer te weten komen over de reuma behandeling van Fysio Barendrecht?

Pleeg vandaag nog een belletje!

Openingstijden

Maandag- vrijdag: 8:00-18:00
Weekenden en avonden - Op afspraak

Locatie

Achterom 1A Barendrecht
Telefoon: 0180 849 257
Email: info@fysio-barendrecht.nl