Osteoporose / botontkalking

Osteoporose is een fenomeen dat staat voor poreus bot. Osteoporose is een aandoening van de kwetsbaarheid van botten. De kwaliteit van de botstructuur verslechtert door snelle botbreuk en vertraagde bot ophoping. Osteoporose verschilt van artrose, hier wordt het echter wel vaak mee verward. Het menselijk lichaam maakt continu nieuw botweefsel aan en breekt continu botweefsel af. Meestal breken we tot de leeftijd van 35 minder botweefsel af dan dat we nieuwe botten aanmaken. In dit geval is de toename van het botweefsel groter dan de afname. Naarmate we ouder worden verminderen we de productie van nieuwe botten dit is het normale verouderingsproces. De botmassa wordt dus veel kleiner en hoe minder botmassa, hoe kwetsbaarder het bot. Bij osteoporose wordt het calciumgehalte in de botten heel erg laag en verandert daardoor ook de botstructuur van de botten. Dit vermindert de sterkte van de botten waardoor er broze botten ontstaan, deze broze botten zullen gemakkelijk breken. Osteoporose is een systemische botziekte. Het broos worden van de botten gebeurd dus niet alleen waar u uw bot breekt, er is hiervan sprake in heel het lichaam.

Hoe ontstaat osteoporose?

Tot ongeveer uw 35e levensjaar komt er meer botweefsel bij dan dat er botten worden afgebroken. Vanaf uw 40e levensjaar is de situatie echter omgekeerd: er worden meer botweefsel afgebroken dan erbij komt. De botmassa neemt af, hoe minder botmassa, hoe zwakker de botten. Maar dit betekent niet dat iedereen osteoporose zal krijgen. Er zijn een aantal elementen die het risico op osteoporose vergrooten, dit zijn: De leeftijd, een eerdere botbreuk die plaats heeft gevonden na uw 50e levensjaar, een te snel werkende schildklier, alcohol, roken, weinig lichaamsbeweging, een te laag lichaamsgewicht en een te kort aan vitamine D.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlFysio Barendrecht is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Fysio Praktijk

De fysiotherapie praktijk Barendrecht is zowel met het openbaar vervoer als met de auto (gratis parkeerplekken voor de deur) en fiets goed bereikbaar. Wij helpen u van Maandag t/m Vrijdag!

Behandel Wijze

Wij behandelen u met een ervaren fysiotherapeut zodat uw klachten optimaal worden behandeld! Wij hebben bij de praktijk Vrouwelijke en Mannelijke therapeuten!

  Kwaliteit  

Wij werken wij aan onze kwaliteit via zorgkaart Nederland en Qualiview. Ook zijn al onze therapeuten BIG geregistreerd.

 

 

 

osteoporose barendrecht

Klachten van osteoporose

Van osteoporose merkt u eigenlijk niet veel, het brengt geen pijn of andere moeilijkheden met zich mee. U merkt echter iets van osteoporose als u iets breekt, u zal dan veel pijn voelen en door de breuk kan uw houding veranderen of kunnen uw botten een andere houding aannemen. Door osteoporose neemt de botsterkte af en zakken de wervels langzaam in. Dit veroorzaakt vooral pijn bij het opstaan ​​en bewegen. Als u eenmaal iets breekt, is de kans om het een tweede keer te breken groter.

De specialisaties bij Fysio Barendrecht

Ons behandelplan bij osteoporose:

Fysio Barendrecht intake diagnostisering

Stap 1: aandacht voor uw klacht/probleem

Voordat we beginnen met het onderzoeken en behandelen van uw klacht/probleem, brengen we uw klacht/probleem in kaart tijdens een uitvoerig gesprek.

Klachtenonderzoek fysiotherapie barendrecht

Stap 2: klachten onderzoek

Nu heeft u kennis kunnen maken met Fysio Barendrecht en hebben wij uw klacht/probleem in beeld. Wij doen hierna onderzoek naar en rondom uw klacht/probleem. Dit doen we om de zwakke schakels en wellichte oorzaken te kunnen achterhalen.

Barendrecht fysiotherapie fysio barendrecht

Stap 3: welke therapie past bij u

Na het onderzoeken weten wij als Fysio Barendrecht precies welke therapie u nodig heeft. Onze therapeuten lossen uw klacht dan op middels bewezen therapieën. Wij brengen uw lichaam weer in balans door het behandelen van de structuren die niet goed functioneren!

Stap 4: testen en meten

Na het behandelen testen we of de klacht weg is en dat de functie weer werkt naar behoren. Door middel van het testen hiervan weten wij zeker of de beweging hersteld is. Zo weet u ook gelijk dat de technieken van Fysio Barendrecht voor u hebben geholpen.

Fysio barendrecht controle

Stap 5: nazorg en advies

Het doel van Fysio Barendrecht is om uw klachten blijvend op te lossen en ervoor te zorgen dat ze ook niet terugkeren. Dit doen wij doormiddel van nazorg en advies op het gebied van voeding, beweging en mentaliteit.

Wat zeggen onze patiënten

Kijk voor meer reviews op Zorgkaart-Nederland

5/5
"Beste fysio van Barendrecht en omstreken!!"
Joey
Spieren
5/5
"Mooie, schone en ruime ontvangstruimte met kundig personeel. Goed geholpen."
Robert
Gescheurde Knieband
4.6/5
"Hele goede fysio, geen last meer van mijn schouder, ik ga er zeker vaker naartoe!"
Luuk
Schouder
4.7/5
"Ik ben zo goed geholpen door Patrick bij Fysio Barendrecht. Ik ben weer klachtenvrij en dat is geweldig."
Liam
Pols

Wordt u graag behandeld aan uw osteoporose? Maak gemakkelijk een afspraak bij Fysio Barendrecht!

Maak nu online een afspraak of pleeg een belletf!

Openingstijden

Maandag- vrijdag: 8:00-18:00
Weekenden en avonden - Op afspraak

Locatie

Achterom 1A Barendrecht
Telefoon: 0180 849 257
Email: info@fysio-barendrecht.nl