Osteoporose / botontkalking Barendrecht

Osteoporose betekent letterlijk ‘poreus bot’. Osteoporose is een aandoening van de kwetsbaarheid van botten. De kwaliteit van de botstructuur verslechtert door een toename van botafbraak en een vertraging van botopbouw. Osteoporose wordt vaak verward met artrose, maar het zijn verschillende aandoeningen. Het menselijk lichaam maakt continu nieuw botweefsel aan en breekt continu botweefsel af. Meestal breken we tot de leeftijd van 35 minder botweefsel af dan dat we nieuwe botten aanmaken. In dit geval is de toename van het botweefsel groter dan de afname. Naarmate we ouder worden, neemt de productie van nieuw bot af; dit is een normaal onderdeel van het verouderingsproces. De botmassa wordt dus veel kleiner en hoe minder botmassa, hoe kwetsbaarder het bot. Bij osteoporose wordt het calciumgehalte in de botten aanzienlijk verlaagd, wat ook de botstructuur verandert. Dit vermindert de sterkte van de botten waardoor er broze botten ontstaan, deze broze botten zullen gemakkelijk breken. Osteoporose is een systemische botziekte. Het brozer worden van de botten vindt niet alleen plaats op de plek waar u een bot breekt; het is een aandoening die het hele lichaam treft.

Hoe ontstaat osteoporose?

Tot ongeveer uw 35e levensjaar komt er meer botweefsel bij dan dat er botten worden afgebroken. Vanaf uw 40e levensjaar keert de situatie echter om: er wordt meer botweefsel afgebroken dan dat erbij komt. De botmassa neemt af, hoe minder botmassa, hoe zwakker de botten. Maar dit betekent niet dat iedereen osteoporose zal krijgen. Er zijn een aantal elementen die het risico op osteoporose vergrooten, dit zijn: De leeftijd, een eerdere botbreuk die plaats heeft gevonden na uw 50e levensjaar, een te snel werkende schildklier, alcohol, roken, weinig lichaamsbeweging, een te laag lichaamsgewicht en een te kort aan vitamine D.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlFysio Barendrecht is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Fysio Praktijk

De fysiotherapie praktijk Barendrecht is zowel met het openbaar vervoer als met de auto (gratis parkeerplekken voor de deur) en fiets goed bereikbaar. Wij helpen u van Maandag t/m Vrijdag!

Behandel Wijze

Wij behandelen u met een ervaren fysiotherapeut zodat uw klachten optimaal worden behandeld! Wij hebben bij de praktijk Vrouwelijke en Mannelijke therapeuten!

  Kwaliteit  

Wij werken wij aan onze kwaliteit via zorgkaart Nederland en Qualiview. Ook zijn al onze therapeuten BIG geregistreerd.

 

 

 

osteoporose barendrecht

Klachten van osteoporose

Van osteoporose merkt u eigenlijk niet veel, het brengt geen pijn of andere moeilijkheden met zich mee. U merkt echter iets van osteoporose als u iets breekt, u zal dan veel pijn voelen en door de breuk kan uw houding veranderen of kunnen uw botten een andere houding aannemen. Door osteoporose neemt de botsterkte af en zakken de wervels langzaam in. Dit veroorzaakt vooral pijn bij het opstaan ​​en bewegen. Als u eenmaal iets breekt, is de kans om het een tweede keer te breken groter.

De specialisaties bij Fysio Barendrecht

Ons behandelplan bij osteoporose:

Fysio Barendrecht intake diagnostisering

Stap 1: aandacht voor uw klacht/probleem

Voordat we beginnen met het onderzoeken en behandelen van uw klacht/probleem, brengen we uw klacht/probleem in kaart tijdens een uitvoerig gesprek.

Klachtenonderzoek fysiotherapie barendrecht

Stap 2: klachten onderzoek

Nu heeft u kennis kunnen maken met Fysio Barendrecht en hebben wij uw klacht/probleem in beeld. Vervolgens onderzoeken we uw klacht/probleem om de zwakke schakels en mogelijke oorzaken te achterhalen. Dit doen we om de zwakke schakels en wellichte oorzaken te kunnen achterhalen.

Barendrecht fysiotherapie fysio barendrecht

Stap 3: welke therapie past bij u

Na het onderzoeken weten wij als Fysio Barendrecht precies welke therapie u nodig heeft. Onze therapeuten lossen uw klacht dan op middels bewezen therapieën. Wij brengen uw lichaam weer in balans door het behandelen van de structuren die niet goed functioneren!

Stap 4: testen en meten

Na het behandelen testen we of de klacht weg is en dat de functie weer werkt naar behoren. Door middel van het testen hiervan weten wij zeker of de beweging hersteld is. Zo weet u ook gelijk dat de technieken van Fysio Barendrecht voor u hebben geholpen.

Fysio barendrecht controle

Stap 5: nazorg en advies

Het doel van Fysio Barendrecht is om uw klachten blijvend op te lossen en ervoor te zorgen dat ze ook niet terugkeren. Dit doen wij doormiddel van nazorg en advies op het gebied van voeding, beweging en mentaliteit.

Wat zeggen onze patiënten

Kijk voor meer reviews op Zorgkaart-Nederland

5/5
"Beste fysio van Barendrecht en omstreken!!"
Joey
Spieren
5/5
"Mooie, schone en ruime ontvangstruimte met kundig personeel. Goed geholpen."
Robert
Gescheurde Knieband
4.6/5
"Hele goede fysio, geen last meer van mijn schouder, ik ga er zeker vaker naartoe!"
Luuk
Schouder
4.7/5
"Ik ben zo goed geholpen door Patrick bij Fysio Barendrecht. Ik ben weer klachtenvrij en dat is geweldig."
Liam
Pols

Wordt u graag behandeld aan uw osteoporose? Maak gemakkelijk een afspraak bij Fysio Barendrecht!

Maak nu online een afspraak of pleeg een belletf!

Openingstijden

Maandag- vrijdag: 8:00-18:00
Weekenden en avonden - Op afspraak

Locatie

Achterom 1A Barendrecht
Telefoon: 0180 849 257
Email: info@fysio-barendrecht.nl