Parkinson

Parkinson, helpt fysiotherapie? De ziekte van Parkinson is een zeer complexe ziekte die ontstaat in de hersenen. De gevolgen van deze ziekte zijn voor iedereen anders. Het treft mannen, vrouwen en kinderen; elk van hen heeft zijn eigen vorm van de ziekte van Parkinson. Van trillende handen en depressie tot moeilijk kunnen bewegen en niks meer kunnen ondernemen. Parkinsonisme is de verzamelterm voor de symptomen die mensen met de ziekte van Parkinson kunnen hebben. Parkinson komt vooral voor bij ouderen en treedt meestal op na het 65e levensjaar. Echter, het kan ook voorkomen bij jongere mensen, in 15% van de gevallen treedt Parkinson op bij mensen onder de 50 jaar.

Hoe ontstaat Parkinson?

Voor de oorzaak van Parkinson is nog geen specifiek antwoord. Er lijken verschillende redenen te zijn die bijdragen aan de ontwikkeling van de ziekte van Parkinson. Het is wel bekend dat een tekort aan dopamine in de hersenen een grote rol speelt van de problemen en symptomen van de ziekte van Parkinson. Dit tekort aan dopamine wordt veroorzaakt door het afsterven van dopamine-producerende zenuwcellen in een specifiek gebied van de hersenen. Dit gebied is de zwarte kern (substantia nigra). Waarom de hersencellen afsterven in dit gebied van de hersenen is nog steeds een vraag waar geen antwoord op gevonden is. Het is wel bekend dat de werking van de hersenen afnemen bij het ouder worden. Ook door eiwitstofwisselingsstoornissen en omgevingsfactoren (zoals contact met giftige stoffen) kan de werking van de hersenen verslechteren.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlFysio Barendrecht is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Goed bereikbaar 

Onze praktijk genaamd: Fysio Barendrecht staat 6 dagen per week voor uw klaar. De fysiotherapie-praktijk is zowel met het openbaar vervoer als met de auto (gratis parkeerplekken voor de deur) en fiets goed bereikbaar.

Persoonlijk behandelplan

Onze aanpak is zowel professioneel als persoonlijk. Iedere patiënt geniet van voldoende tijd, aandacht en zorg. Dit is naar onze mening van belang voor een ideaal herstelproces.

  Kwaliteit  

Alle fysiotherapeuten van Fysio Barendracht zijn BIG-geregistreerd en ingeschreven bij het KRF (kwaliteit register fysiotherapie)! Verder werken wij aan onze kwaliteit via zorgkaart Nederland en Qualiview.

Behandeling van Parkinson

Een fysiotherapeutische behandeling vervangt geen medicijnen of een operatie, deze behandeling kan echter wel helpen om zo goed mogelijk in het dagelijks leven te kunnen blijven bewegen. Hierdoor kan de patiënt zo lang mogelijk op een verantwoorde manier actief blijven. Ook kan de fysiotherapeut helpen bij het verbeteren en onderhouden van de conditie en zorgen voor meer zelfvertrouwen bij de patiënt.

De specialisaties bij Fysio Barendrecht

Ons behandelplan bij Parkinson:

Fysio Barendrecht intake diagnostisering

Stap 1: aandacht voor uw klacht/probleem

Voordat we beginnen met het onderzoeken en behandelen van uw klacht/probleem, brengen we uw klacht/probleem in kaart tijdens een uitvoerig gesprek.

Klachtenonderzoek fysiotherapie barendrecht

Stap 2: klachten onderzoek

Nu heeft u kennis kunnen maken met Fysio Barendrecht en hebben wij uw klacht/probleem in beeld. Wij doen hierna onderzoek naar en rondom uw klacht/probleem. Dit doen we om de zwakke schakels en wellichte oorzaken te kunnen achterhalen.

Barendrecht fysiotherapie fysio barendrecht

Stap 3: welke therapie past bij u

Na het onderzoeken weten wij als Fysio Barendrecht precies welke therapie u nodig heeft. Onze therapeuten lossen uw klacht dan op middels bewezen therapieën. Wij brengen uw lichaam weer in balans door het behandelen van de structuren die niet goed functioneren!

Stap 4: testen en meten

Na het behandelen testen we of de klacht weg is en dat de functie weer werkt naar behoren. Door middel van het testen hiervan weten wij zeker of de beweging hersteld is. Zo weet u ook gelijk dat de technieken van Fysio Barendrecht voor u hebben geholpen.

Fysio barendrecht controle

Stap 5: nazorg en advies

Het doel van Fysio Barendrecht is om uw klachten blijvend op te lossen en ervoor te zorgen dat ze ook niet terugkeren. Dit doen wij doormiddel van nazorg en advies op het gebied van voeding, beweging en mentaliteit.

Wat zeggen onze patiënten

Kijk voor meer reviews op Zorgkaart-Nederland

5/5
"Hele mooie moderne praktijk! Goed en snel geholpen."
Tom
Schoulder
5/5
"Erg prettige ervaring gehad met deze praktijk! Aardige therapeut en leuke oefeningen!"
Thom
Enkel
4.6/5
"Zeer goede ervaring gehad bij deze praktijk!! Zeker een aanrader!!"
Larissa
Rug
4.7/5
"Gunstig gelegen praktijk! Makkelijk bereikbaar en hebben mij erg goed geholpen"
Lydia
Pols

Wilt u meer informatie over fysiotherapie bij Parkinson?

Neem vandaag nog contact met ons op!

Openingstijden

Maandag- vrijdag: 8:00-18:00
Weekenden en avonden - Op afspraak

Locatie

Achterom 1A Barendrecht
Telefoon: 0180 849 257
Email: info@fysio-barendrecht.nl