Tennisarm Barendrecht

Tennisarm Barendrecht. Een tennisarm wordt vaak veroorzaakt door overbelasting. Dit kan leiden tot een ontstoken pees, waardoor uw elleboog stijf wordt en minder goed beweegt. Overbelasting is het maken van steeds dezelfde beweging of het aannemen van een verkeerde en foutieve houding. Zwaar lichamelijke verrichtingen en sporten kunnen een belangrijke rol spelen in het overbelasten.

Een tennisarm is eigenlijk een collectie van ongemakken en pijnen. Deze groeperen zich rondom de elleboog. U kunt ook last hebben van tintelingen in uw onderarm. Hoewel de tintelingen en de pijn bij bewegen iets beter aanvoelen, lijken de pijn en tintelingen maar niet weg te gaan. Ook heeft u vaak last van een irritante pijn bij het draaien van uw onderarm.

Wat zijn de verschijnselen van een tennisarm?

Een tennisarm doet pijn als u uw hand dichtknijpt, uw pols naar achteren buigt of uw onderarm naar buiten draait. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer u:

  • schroeven indraait
  • een handdoek uitwringt
  • een kind optilt
  • bij tennis een backhandslag maakt.
  • Ook druk op de buitenste elleboogknobbel is pijnlijk.
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlFysio Barendrecht is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Gemakkelijk bereikbaar

Onze praktijk aan de Achterom 1A in Barendrecht is super makkelijk bereikbaar. U kunt het bereiken met het openbaar vervoer en ook makkelijk met de auto.

Persoonlijke Behandeling

Wij hechten veel waarde aan het opbouwen van een goede band met de patiënt, zodat we u optimaal kunnen behandelen en u weer volledig kunt herstellen.  

  Kwaliteit Fysio

Wij streven ernaar het beste in u naar boven te halen en werken samen met u naar herstel. Al onze therapeuten zijn goed getraind en hebben hun BIG-certificaat.

tennisarm armblessure Barendrecht

Dry-needling bij een tennisarm

Een tennisarm kan ook behandeld worden bij Fysio Barendrecht met behulp van dry-needling. Deze behandelmethode richt zich op de pijnlijke punten rondom uw spieren. Deze pijnlijke punten kunt u zelf voelen door de knobbeltjes in de spieren bovenaan uw onderarm. Deze dry-needling methode kan soms wat vervelend aanvoelen, maar biedt op de lange termijn wel verlichting en uitkomst! Daarom moet u bij klachten van een tennisarm snel een afspraak maken bij Fysio Barendrecht.

De specialisaties bij Fysio Barendrecht

Barendrecht Fysiotherapie, ons behandelplan

Fysio Barendrecht intake diagnostisering

Stap 1: aandacht voor uw klacht/probleem

Voordat we beginnen met het onderzoeken en behandelen van uw klacht/probleem, brengen we uw klacht/probleem in kaart tijdens een uitvoerig gesprek.

Klachtenonderzoek fysiotherapie barendrecht

Stap 2: klachten onderzoek

Nu heeft u kennis kunnen maken met Fysio Barendrecht en hebben wij uw klacht/probleem in beeld. Vervolgens onderzoeken we uw klacht/probleem om de zwakke schakels en mogelijke oorzaken te achterhalen.

Barendrecht fysiotherapie fysio barendrecht

Stap 3: welke therapie past bij u

Na het onderzoeken weten wij als Fysio Barendrecht precies welke therapie u nodig heeft. Onze therapeuten lossen uw klacht dan op middels bewezen therapieën. Wij brengen uw lichaam weer in balans door het behandelen van de structuren die niet goed functioneren!

Stap 4: testen en meten

Na het behandelen testen we of de klacht weg is en dat de functie weer werkt naar behoren. Door middel van het testen hiervan weten wij zeker of de beweging hersteld is. Zo weet u ook gelijk dat de technieken van Fysio Barendrecht voor u hebben geholpen.

Fysio barendrecht controle

Stap 5: nazorg en advies

Het doel van Fysio Barendrecht is om uw klachten blijvend op te lossen en ervoor te zorgen dat ze ook niet terugkeren. Dit doen wij doormiddel van nazorg en advies op het gebied van voeding, beweging en mentaliteit.

Wat zeggen onze patiënten

Kijk voor meer reviews op Zorgkaart-Nederland

5/5
"''Mijn klachten zijn er gedaald na de oefeningen die Patrick mij gegeven heeft! Erg blij mee!"
Dick
Nek
5/5
"Kan eindelijk weer de normale dingen met mijn arm doen, super blij mee!"
Lisa
Arm
4.6/5
"Eindelijk weer kunnen waterpolen met mijn arm. Had het erg gemist."
Alex
Arm
4.7/5
"Mooie praktijk, aardige medewerkers en erg geholpen!"
Jan
Pols

Meer te weten komen hoe wij een tennisarm in Barendrecht behandelen?

Maak nu uw afspraak en we zien u snel!

Openingstijden

Maandag- vrijdag: 8:00-18:00
Weekenden en avonden - Op afspraak

Locatie

Achterom 1A Barendrecht
Telefoon: 0180 849 257
Email: info@fysio-barendrecht.nl