Hernia

Een hernia is een aandoening die zich in verschillende delen van het lichaam kan ontwikkelen zoals de nek, rug of liesstreek. De meeste mensen hebben te maken met een hernia in de rug. Bij een rughernia wordt de zenuw geïrriteerd en pijnlijk door de uitpuilende tussenwervelschijven. Dit kan zorgen voor veel pijn en moeilijkheden in de taille, benen of heupen. Bij een rughernia zijn zitten en lopen in veel situaties erg pijnlijk, echter kan het bewegen van het lichaam zorgen voor vermindering van pijn en het genezen van hernia’s. Een hernia is een knobbel in een lichaamsweefsel of orgaan. Organen of weefsels kunnen om verschillende redenen en op verschillende manieren bewegen en van vorm veranderen. Hierdoor kan er een knobbel ontstaan die ernstige pijn kan veroorzaken. Bij een hernia in de rug bevindt de uitstulping zich tussen de wervels van onze wervelkolom. Tussen de wervels van uw rug zitten soort schijfjes die kunnen bewegen, deze worden de tussenwervelschijven genoemd. Een van deze tussenwervelschijven kan gaan uitpuilen waardoor en er een hernia ontstaat. Deze hernia geeft veel pijn omdat de uitpuiling tegen uw zenuwen aandrukt.

Ontstaan van een hernia

Vooral mensen van 20 tot 50 jaar hebben te maken met hernia’s. Zwakkere wervels kunnen een oorzaak zijn van een hernia. Deze zwakkere wervels kunnen erfelijk zijn, wat het een vervelend probleem maakt.  Ook zijn overgewicht, roken en overbelasting oorzaken die een rol spelen bij het ontstaan ​​van hernia’s. Het is mogelijk dat u geboren wordt met zwakke wervels, of dat u overbelast raakt door onjuist gewichtheffen in de sportschool of door obesitas..

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlFysio Barendrecht is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Fijn bereikbaar 

Onze praktijk Fysio Barendrecht staat 6 dagen per week voor u klaar. De fysiotherapie-praktijk is zowel met het openbaar vervoer als met de auto (gratis parkeerplekken voor de deur) en fiets goed bereikbaar.

  Kwaliteit  

Alle fysiotherapeuten van Fysio Barendracht zijn BIG-geregistreerd en ingeschreven bij het KRF (kwaliteit register fysiotherapie)! Verder werken wij aan onze kwaliteit via zorgkaart Nederland en Qualiview.

Persoonlijk behandelplan

Onze aanpak is zowel professioneel als persoonlijk. Iedere patiënt geniet van voldoende tijd, aandacht en zorg. Dit is naar onze mening van belang voor een ideaal herstelproces.

hernia barendrecht

Klachten van een hernia

 Er zijn verschillende klachten als gevolg van een hernia, de meest voorkomende klachten zijn:  hevige pijn in de rug die kan uitstralen naar de billen en benen, de reflexen van de spieren nemen af, de kracht in de benen kan afnemen en het kan soms voelen alsof uw been slaapt.

Behandeling van een hernia

 Een fysiotherapeut kan u uitleggen en adviseren hoe u het beste met uw klacht om kunt gaan. Door gerichte oefeningen te doen onder begeleiding van een fysiotherapeut, kunt u de spieren versterken die essentieel zijn voor het beschermen en ondersteunen van de taille. Als uw hernia van een dusdanige ernst is dat u geopereerd moet worden kan de fysio uw helpen en begeleiden zodat u zo snel mogelijk kan herstellen.

De specialisaties bij Fysio Barendrecht

Barendrecht Fysiotherapie, ons behandelplan

Fysio Barendrecht intake diagnostisering

Stap 1: aandacht voor uw klacht/probleem

Voordat we beginnen met het onderzoeken en behandelen van uw klacht/probleem, brengen we uw klacht/probleem in kaart tijdens een uitvoerig gesprek.

Klachtenonderzoek fysiotherapie barendrecht

Stap 2: klachten onderzoek

Nu heeft u kennis kunnen maken met Fysio Barendrecht en hebben wij uw klacht/probleem in beeld. Wij doen hierna onderzoek naar en rondom uw klacht/probleem. Dit doen we om de zwakke schakels en wellichte oorzaken te kunnen achterhalen.

Barendrecht fysiotherapie fysio barendrecht

Stap 3: welke therapie past bij u

Na het onderzoeken weten wij als Fysio Barendrecht precies welke therapie u nodig heeft. Onze therapeuten lossen uw klacht dan op middels bewezen therapieën. Wij brengen uw lichaam weer in balans door het behandelen van de structuren die niet goed functioneren!

Stap 4: testen en meten

Na het behandelen testen we of de klacht weg is en dat de functie weer werkt naar behoren. Door middel van het testen hiervan weten wij zeker of de beweging hersteld is. Zo weet u ook gelijk dat de technieken van Fysio Barendrecht voor u hebben geholpen.

Fysio barendrecht controle

Stap 5: nazorg en advies

Het doel van Fysio Barendrecht is om uw klachten blijvend op te lossen en ervoor te zorgen dat ze ook niet terugkeren. Dit doen wij doormiddel van nazorg en advies op het gebied van voeding, beweging en mentaliteit.

Wat zeggen onze patiënten

Kijk voor meer reviews op Zorgkaart-Nederland

5/5
''Fysio Barendrecht heeft mijn reuma in mijn rug op een super goede wijze geholpen en ik ben klachtenvrij! Enorm bedankt!''
Patrick
Reuma
4.6/5
''Mijn nekklachten waren niet meer uit te houden. Toen ik bij Fysio Barendrecht langs ben gegaan, was ik binnen nog geen 2 weken volledig van de pijn af!''
Melissa
Nek

Meer informatie over de behandeling van een hernia bij Fysio Barendrecht?

Wilt u wat meer informatie? Neem dan contact met ons op!

Openingstijden

Maandag- vrijdag: 8:00-18:00
Weekenden en avonden - Op afspraak

Locatie

Achterom 1A Barendrecht
Telefoon: 0180 849 257
Email: info@fysio-barendrecht.nl