Enkel verstuiking

Enkel verstuiking, het is zo gebeurd, een verstuikte enkel, omdat u eventjes niet oplet en verkeerd van een stoepje afstapt. U heeft waarschijnlijk alles gedaan wat u kon om de pijn tegen te gaan maar toch zal al er een zwakte in de enkel blijven zitten. Hoe lossen we deze blessure op bij fysio Barendrecht?

Een verstuiking in de enkel komt vaak terug. Dit komt doordat het vervolg na het herstel vaak te snel, te wild en te snel gaat. Als een spier niet volledig hersteld van een blessure zal de kans op terugkomende blessures alleen maar groter worden. Bij een verstuikte enkel is de spier in de enkel ernstig verzwakt als u dus geen pijn meer voelt wil dat niet zeggen dat de blessure weg is want de spieren kunnen nog steeds niet de kracht aan die ze daarvoor aan konden.

Enkel verstuiking, een veilig herstel bij Fysio Barendrecht

Om de spieren rondom en in de enkel weer goed te kunnen gaan gebruiken zal er een veilig en goed herstel plaats moeten vinden. Uw spieren zijn opgerekt wat er voor zorgt dat alles minder soepel gaat. Een periode rust nemen is dus de eerste stap die gezet moet worden in het proces van herstel. Door lichte oefeningen te doen die fysio Barendrecht aanbied zullen al deze bewegingen soepeler worden. Hierna volgt krachtraining, waarover u hieronder meer kunt lezen.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlFysio Barendrecht is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

De praktijk

Fysio Barendrecht aan de Achterom 1A. Super goed bereikbaar via fiets, openbaar vervoer en auto ( gratis parkeren ).

Behandelplan voor u

Onze therapeuten zorgen voor optimale hulp bij uw proces. U krijgt persoonlijke aandacht zodat u zo snel mogelijk weer de oude bent.

Kwaliteit  

Onze fysiotherapeuten zijn ingeschreven bij het KRF en zijn ze ook nog een BIG-geregistreerd!

enkel verstuiking barendrecht

Een beweegprogramma voor sterke enkel spieren

Nu dat de spieren weer goed werken moeten ze versterkt worden doormiddel van de krachttraining die we bij fysio Barendrecht aanbieden. Bij deze training zullen we uw spier gaan versterken en weer op het oude niveau brengen. Voor deze training wordt een persoonlijk plan gemaakt met de patiënt, zo traint u op uw eigen kracht en tempo  waardoor het herstel des te beter zal zijn!

De specialisaties bij Fysio Barendrecht

Ons behandelplan bij een Enkel verstuiking

Fysio Barendrecht intake diagnostisering

Stap 1: aandacht voor uw klacht/probleem

Voordat we beginnen met het onderzoeken en behandelen van uw klacht/probleem, brengen we uw klacht/probleem in kaart tijdens een uitvoerig gesprek.

Klachtenonderzoek fysiotherapie barendrecht

Stap 2: klachten onderzoek

Nu heeft u kennis kunnen maken met Fysio Barendrecht en hebben wij uw klacht/probleem in beeld. Wij doen hierna onderzoek naar en rondom uw klacht/probleem. Dit doen we om de zwakke schakels en wellicht oorzaken te kunnen achterhalen.

Barendrecht fysiotherapie fysio barendrecht

Stap 3: welke therapie past bij u

Na het onderzoeken weten wij als Fysio Barendrecht precies welke therapie u nodig heeft. Onze therapeuten lossen uw klacht dan op middels bewezen therapieën. Wij brengen uw lichaam weer in balans door het behandelen van de structuren die niet goed functioneren!

Stap 4: testen en meten

Na het behandelen testen we of de klacht weg is en dat de functie weer werkt naar behoren. Door middel van het testen hiervan weten wij zeker of de beweging hersteld is. Zo weet u ook gelijk dat de technieken van Fysio Barendrecht voor u hebben geholpen.

Fysio barendrecht controle

Stap 5: nazorg en advies

Het doel van Fysio Barendrecht is om uw klachten blijvend op te lossen en ervoor te zorgen dat ze ook niet terugkeren. Dit doen wij door middel van nazorg en advies op het gebied van voeding, beweging en mentaliteit.

Wat zeggen onze patiënten

Kijk voor meer reviews op Zorgkaart-Nederland

5/5
"Klachten zijn in grote mate gedaald! Super blij mee!"
José
Arm
5/5
"Ze gaven erg goed advies en het heeft duidelijk geholpen."
Levay
Knie
4.6/5
"Erge botbreuk gehad. Patrick heeft mij erg goed geholpen en zeker een aanrader om naar deze praktijk te gaan!"
Christiaan
Been
4.7/5
"Super praktijk!"
Marjolijn
Pols

Meer over ons behandelplan bij een enkel verstuiking

Heeft deze informatie u geholpen en interesse opgewekt? Maak snel uw afspraak bij Fysio Barendrecht om op uw eigen tempo van uw blessure af te komen met de allerbeste hulp, om zo snel weer verder te gaan met uw dagelijkse routine!

Openingstijden

Maandag- vrijdag: 8:00-18:00
Weekenden en avonden - Op afspraak

Locatie

Achterom 1A Barendrecht
Telefoon: 0180 849 257
Email: info@fysio-barendrecht.nl