Hielspoor behandeling?

Hielspoor Barendrecht. Hielspoor ontstaat bij verkalking van de peesplaat aan het hielbeen. Deze verkalking hoeft geen klachten te geven, echter kan dit gepaard gaan met een ontsteking (Fasciitis plantaris) van de pees die onder de voet loopt en het hielbot verbindt met de bal van de voet. De aanhechting van de pees naar het hielbeen staat onder spanning, waardoor het gaat irriteren en uiteindelijk ontsteekt. Dit zorgt voor veel pijn.

Symptomen Hielspoor

De pijn van hielspoor komt, vanzelfsprekend, bij de hiel vandaan en kan erg pijnlijk zijn. De pijn die u kunt ervaren bij hielspoor is een felle of stekende pijn wanneer er druk komt op de hiel. Deze pijn kan ook doortrekken naar de achillespees. Met name na een langere periode van rust wordt de pijn erger.

Hoe kan de Hielspoor behandeld worden?

Er zijn verschillende manieren voor het behandelen van hielspoor en kan in de meeste gevallen goed behandeld worden. Zo zijn er verschillende medische ingrepen beschikbaar en kan er zelfs gekozen worden voor een operatieve ingreep. Zelf zijn er ook een aantal punten waar u rekening mee kunt houden, zoals het nemen van veel rust. Ook kunt u kijken naar steunzolen die op maat gemaakt zijn. Bij de fysio kunt u de spieren in de voet trainen en het looppatroon verbeteren. Dit kan ervoor zorgen dat de klachten aan de voet verminderen.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlFysio Barendrecht is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Persoonlijk behandelplan

Onze aanpak is zowel professioneel als persoonlijk. Iedere patiënt geniet van voldoende tijd, aandacht en zorg. Dit is naar onze mening van belang voor een ideaal herstelproces.

Goed bereikbaar 

Onze praktijk genaamd: Fysio Barendrecht staat 6 dagen per week voor u klaar. De fysiotherapiepraktijk is zowel met het openbaar vervoer als met de auto (gratis parkeerplekken voor de deur) en fiets goed bereikbaar.

  BIG geregistreerd 

Alle fysiotherapeuten van Fysio Barendracht zijn BIG-geregistreerd en ingeschreven bij het KRF (kwaliteit register fysiotherapie)! Verder werken wij aan onze kwaliteit via zorgkaart Nederland en Qualiview.

hielspoor barendrecht

Oorzaak Hielspoor

Hielspoor komt door overbelasting van de voeten, de overbelasting kan door verschillende manieren komen:

  • Schoenen waarbij er onvoldoende ondersteuning is
  • Bij een afwijkend looppatroon, hierdoor komt extra druk te staan op het hielbot en de pees
  • Door hardlopen (vaak op een te harde ondergrond)
  • Bij overgewicht
  • Onvoldoende ondersteuning voetboog
  • De flexibiliteit van de spieren neemt af naarmate u ouder wordt, dus ook van de peesplaat. Het hielkussentje onder de hiel wordt naarmate u ouder wordt ook dunner
  • Mensen met diabetes
  • Bij veel en langdurig staan
  • Intensief sporten
  • Bij mensen met platvoeten of holvoeten (hoge voetboog).

Hielspoor is een goed te behandelen blessure en kan vaak binnen enkele weken tot maanden verholpen worden.

De specialisaties bij Fysio Barendrecht

Barendrecht Fysiotherapie, ons behandelplan

Fysio Barendrecht intake diagnostisering

Stap 1: aandacht voor uw klacht/probleem

Voordat we beginnen met het onderzoeken en behandelen van uw klacht/probleem, brengen we uw klacht/probleem in kaart tijdens een uitvoerig gesprek.

Klachtenonderzoek fysiotherapie barendrecht

Stap 2: klachten onderzoek

Nu heeft u kennis kunnen maken met Fysio Barendrecht en hebben wij uw klacht/probleem in beeld. Wij doen hierna onderzoek naar en rondom uw klacht/probleem. Dit doen we om de zwakke schakels en wellichte oorzaken te kunnen achterhalen.

Barendrecht fysiotherapie fysio barendrecht

Stap 3: welke therapie past bij u

Na het onderzoeken weten wij als Fysio Barendrecht precies welke therapie u nodig heeft. Onze therapeuten lossen uw klacht dan op middels bewezen therapieën. Wij brengen uw lichaam weer in balans door het behandelen van de structuren die niet goed functioneren!

Stap 4: testen en meten

Na het behandelen testen we of de klacht weg is en dat de functie weer werkt naar behoren. Door middel van het testen hiervan weten wij zeker of de beweging hersteld is. Zo weet u ook gelijk dat de technieken van Fysio Barendrecht voor u hebben geholpen.

Fysio barendrecht controle

Stap 5: nazorg en advies

Het doel van Fysio Barendrecht is om uw klachten blijvend op te lossen en ervoor te zorgen dat ze ook niet terugkeren. Dit doen wij doormiddel van nazorg en advies op het gebied van voeding, beweging en mentaliteit.

Wat zeggen onze patiënten

Kijk voor meer reviews op Zorgkaart-Nederland

5/5
"Ben heel goed geholpen na een Hielspoor operatie! Na korte tijd kon ik weer op top niveau sporten."
Frits
Hielspoor
4.6/5
''Nadat ik bij deze fysio geweest ben kon ik na mijn behandelingen eindelijk weer pijnvrij sporten. Hele fijne fysio, die met hele goede en fijne oefeningen kwam.''
Iris
Hielspoor

Meer informatie over de behandeling van hielspoor bij Fysio Barendrecht?

Wilt u wat meer informatie? Neem dan contact met ons op!

Openingstijden

Maandag- vrijdag: 8:00-18:00
Weekenden en avonden - Op afspraak

Locatie

Achterom 1A Barendrecht
Telefoon: 0180 849 257
Email: info@fysio-barendrecht.nl