Spanningshoofdpijn

Hoe wordt spanningshoofdpijn minder? Spanningshoofdpijn kan plotseling ontstaan en kan zich op diverse manieren voordoen. Spanningshoofdpijn geeft een gespannen en dreunend gevoel. Een veelvoorkomend fenomeen is dat er druk achter uw ogen kan ontstaan. Het komt niet vaak voor maar in het ergste geval kan spanningshoofdpijn weken duren… Hoe kunt u de pijn verminderen en wat moet u daar voor doen?

Hoe ontstaat spanningshoofdpijn?

De wetenschap weet tot op heden nog niet precies hoe spanningshoofdpijn ontstaat. Stress, vermoeidheid en angst kunnen bijdragen aan het ontstaan van spanningshoofdpijn, maar de wetenschap weet het dus niet geheel zeker. Er zijn bepaalde mensen die er al hun hele leven last van hebben. Maar het is erg belangrijk om de oorzaak te achterhalen. Wat wel duidelijk is voor de wetenschap, is dat spanningshoofdpijn in verbinding staat met spanning in het hoofd, de schouders en de hals.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlFysio Barendrecht is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Persoonlijke behandeling

Onze behandeling is zowel professioneel als persoonlijk. Iedere patiënt geniet van voldoende tijd, aandacht en zorg. Dit is naar onze mening van belang voor een ideaal herstelproces.

Top bereikbaar 

Onze praktijk genaamd: Fysio Barendrecht staat 6 dagen per week voor u klaar. De fysiotherapiepraktijk is zowel met het openbaar vervoer als met de auto (gratis parkeerplekken voor de deur) en fiets goed bereikbaar.

BIG Kwaliteit  

Alle fysiotherapeuten van Fysio Barendrecht zijn BIG-geregistreerd en ingeschreven bij het KRF (kwaliteit register fysiotherapie)! Verder werken wij aan onze kwaliteit via zorgkaart Nederland en Qualiview.

spanningshoofdpijn Barendrecht Hoofdpijn

Spanningshoofdpijn, te behandelen via 3 aspecten

Als u een afspraak maakt bij Fysio Barendrecht behandelen we spanningshoofdpijn op 3 aspecten. Namelijk houding, kracht en ontspanning. Daarnaast krijgt u bij ons oefeningen mee voor thuis om verkrampte spieren te laten ontspannen. Ook besteden wij aandacht aan het vloeiend houden en het verstevigen van zwakke spieren. Als u benieuwd bent naar deze behandelingen kunt u ons altijd bellen of een afspraak maken. Blijf niet te lang lopen met spanningshoofdpijn! U kunt zich beter bij ons voor een eerste kennismaking aanmelden en er iets tegen doen!

Overzicht van de 3 aspecten

  • Wij richten ons op vier aspecten: houding, ontspanning, souplesse en kracht.
  • U leert uw manier van bewegen en uw houding te verbeteren.
  • U krijgt oefeningen van ons die uw verkrampte spieren helpen te ontspannen, die uw spieren vloeiend houden en die kracht geven aan uw spieren die verzwakt zijn geraakt.

De specialisaties bij Fysio Barendrecht

Barendrecht Fysiotherapie, ons behandelplan

Fysio Barendrecht intake diagnostisering

Stap 1: aandacht voor uw klacht/probleem

Voordat we beginnen met het onderzoeken en behandelen van uw klacht/probleem, brengen we uw klacht/probleem in kaart tijdens een uitvoerig gesprek.

Klachtenonderzoek fysiotherapie barendrecht

Stap 2: klachten onderzoek

Nu heeft u kennis kunnen maken met Fysio Barendrecht en hebben wij uw klacht/probleem in beeld. Wij doen hierna onderzoek naar en rondom uw klacht/probleem. Dit doen we om de zwakke schakels en wellicht oorzaken te kunnen achterhalen.

Barendrecht fysiotherapie fysio barendrecht

Stap 3: welke therapie past bij u

Na het onderzoeken weten wij als Fysio Barendrecht precies welke therapie u nodig heeft. Onze therapeuten lossen uw klacht dan op middels bewezen therapieën. Wij brengen uw lichaam weer in balans door het behandelen van de structuren die niet goed functioneren!

Stap 4: testen en meten

Na het behandelen testen we of de klacht weg is en dat de functie weer werkt naar behoren. Door middel van het testen hiervan weten wij zeker of de beweging hersteld is. Zo weet u ook gelijk dat de technieken van Fysio Barendrecht voor u hebben geholpen.

Fysio barendrecht controle

Stap 5: nazorg en advies

Het doel van Fysio Barendrecht is om uw klachten blijvend op te lossen en ervoor te zorgen dat ze ook niet terugkeren. Dit doen wij doormiddel van nazorg en advies op het gebied van voeding, beweging en mentaliteit.

Behandeling door middel van dry-needling

Dry-needling is het met een naald beïnvloeden van een expliciet punt in uw spieren. Dit is anders dan bijvoorbeeld acupunctuur. Bij dry-needling werken we diep op de spier in met maar één naald, waarmee we één voor één de knopen aflopen. Na een paar behandelingen zijn de knopen verdwenen en gaan we met oefeningen verder!

Wat zeggen onze patiënten

Kijk voor meer reviews op Zorgkaart-Nederland

5/5
''Goed, vriendelijke en effectief geholpen bij Fysio Barendrecht!''
Jip
Spanningshoofdpijn
4.6/5
''Ik ben enorm snel en professioneel geholpen tegen mijn spanningshoofdpijn. Als iemand iets vergelijkbaars heeft, is Fysio Barendrecht echt een aanrader.''
Saskia
Hoofdpijn

Wilt u meer weten over de behandeling van spanningshoofdpijn?

Wilt u wat meer informatie? Neem dan contact met ons op!

Openingstijden

Maandag- vrijdag: 8:00-18:00
Weekenden en avonden - Op afspraak

Locatie

Achterom 1A Barendrecht
Telefoon: 0180 849 257
Email: info@fysio-barendrecht.nl