Artrose

Artrose is een aandoening van het gewricht. Artrose ontstaat doordat het kraakbeen achteruitgaat waardoor het gewricht andere vormen gaat aannemen. Artrose staat ook wel bekend als gewrichtsslijtage. De aandoening veroorzaakt veel ongemakken, zoals pijn en stijfheid. Om een ​​soepele beweging van de gewrichten te garanderen, zijn de uiteinden van de botten bedekt met een dikke laag elastisch weefsel, dit is het kraakbeen. Bovendien bevatten gewrichten vloeistof (gewrichtsvloeistof) die de uiteinden van de botten “smeert”. Deze vloeistof helpt bij het opvangen en het dempen van schokken en klappen. Bij artrose worden de gewrichten aangetast. Het kraakbeen op de botten wordt dunner, zachter en brozer. Daarnaast kunnen er ook knobbeltjes (osteofyten) ontstaan op de gewrichten. Verslechtering van het kraakbeen leidt tot gewrichtsveranderingen en kan veel pijn veroorzaken. Door de verslechtering van het kraakbeen kunnen zenuwen bijvoorbeeld bekneld raken waardoor u pijn kunt ervaren. Een ander kenmerk van artrose is ontsteking van het slijmvlies op het gewrichtskapsel. Hierdoor kunnen de gewrichten opzwellen en warm aanvoelen. Dit kan ook weer zorgen voor een hevige pijn. Artrose komt het vaakst voor in de knieën, vingers, de nek, de rug en de heup.

Klachten van artrose

Er zijn verschillende klachten die kunnen ontstaan bij artrose. Eén van de klachten is natuurlijk pijn. De pijn begint meestal bij het bewegen van het desbetreffende gewricht. In fase twee zal de pijn ook ontstaan na het bewegen van de gewrichten. Uiteindelijk zal de fase aanbreken waarbij het gewricht constant pijn doet, warm aanvoelt en opgezwollen zal zijn. Daarnaast kan stijfheid ook een klacht zijn die vaak optreedt bij artrose, net zoals krakende gewrichten en verandering in de lichaamshouding.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlFysio Barendrecht is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Achterom 1A

Onze praktijk genaamd: Fysio Barendrecht aan de Achterom 1A altijd voor u. De fysiotherapie praktijk is zowel met fiets, openbaar vervoer en auto te bereiken. ( gratis parkeren ).

De therapeuten

Onze therapeuten gaan met u het behandelproces door. Ze staan altijd voor u klaar en proberen u zo goed mogelijk te helpen!

Proces

Al onze therapeuten zijn van top kwaliteit. Ze zijn BIG-geregistreerd en helpen u met al uw klachten/pijntjes.

artrose barendrecht

Behandeling van artrose:

Wat kan de fysio voor het behandelen van uw artrose? Artrose is een nare aandoening maar kan zeker behandeld worden! De fysio kan u helpen en uitleg geven over hoe u op een verantwoordelijke manier kan blijven bewegen om verergering te voorkomen. Soms kan zelfs de juiste hoeveelheid beweging en begeleiding de klachten verminderen. Ook kan de fysio u helpen met het aannemen van de juiste houding. De fysio zal u verder helpen en begeleiden bij het sterker maken van uw spieren doormiddel van oefeningen. Oefeningen zorgen voor minder druk op de gewichten, wat uiteindelijk resulteert in minder pijn aan de gewrichten.

De specialisaties bij Fysio Barendrecht

Ons behandelplan bij Artrose

Fysio Barendrecht intake diagnostisering

Stap 1: aandacht voor uw klacht/probleem

Voordat we beginnen met het onderzoeken en behandelen van uw klacht/probleem, brengen we uw klacht/probleem in kaart tijdens een uitvoerig gesprek.

Klachtenonderzoek fysiotherapie barendrecht

Stap 2: klachten onderzoek

Nu heeft u kennis kunnen maken met Fysio Barendrecht en hebben wij uw klacht/probleem in beeld. Wij doen hierna onderzoek naar en rondom uw klacht/probleem. Dit doen we om de zwakke schakels en wellichte oorzaken te kunnen achterhalen.

Barendrecht fysiotherapie fysio barendrecht

Stap 3: welke therapie past bij u

Na het onderzoeken weten wij als Fysio Barendrecht precies welke therapie u nodig heeft. Onze therapeuten lossen uw klacht dan op middels bewezen therapieën. Wij brengen uw lichaam weer in balans door het behandelen van de structuren die niet goed functioneren!

Stap 4: testen en meten

Na het behandelen testen we of de klacht weg is en dat de functie weer werkt naar behoren. Door middel van het testen hiervan weten wij zeker of de beweging hersteld is. Zo weet u ook gelijk dat de technieken van Fysio Barendrecht voor u hebben geholpen.

Fysio barendrecht controle

Stap 5: nazorg en advies

Het doel van Fysio Barendrecht is om uw klachten blijvend op te lossen en ervoor te zorgen dat ze ook niet terugkeren. Dit doen wij doormiddel van nazorg en advies op het gebied van voeding, beweging en mentaliteit.

Wat zeggen onze patiënten

Kijk voor meer reviews op Zorgkaart-Nederland

5/5
"Goede Fysio is Fysio Barendrecht zeg! Erg tevreden!"
Jan
Schoulder
5/5
"Geblesseerd geraakt tijdens het dansen, kon gelijk terecht!"
Holly
Pols
4.6/5
"Gunstig gelegen praktijk! Makkelijk te vinden!"
Thomas
Rug
4.7/5
"Patrick is een goede therapeut! De oefeningen gaan steeds beter en heb steeds minder last!"
Florian
Spieren

Meer informatie over de behandeling van artrose bij Fysio Barendrecht?

Neem contact met ons op of plan nu uw afspraak in!

Openingstijden

Maandag- vrijdag: 8:00-18:00
Weekenden en avonden - Op afspraak

Locatie

Achterom 1A Barendrecht
Telefoon: 0180 849 257
Email: info@fysio-barendrecht.nl