Frozen shoulder

Frozen shoulder- Een frozen shoulder begint met steeds erger wordende pijn in de schouder. De pijn in de schouder komt door een ontsteking binnenin het gewrichtskapsel (het bindweefsel om het gewricht heen). U kunt uw schouder in de loop van de weken/maanden steeds minder goed bewegen doordat het gewrichtskapsel verstijft. De schouder raakt met een mooi woord beschreven ’bevroren’. De verstijving in de schouder en van het gewrichtskapsel kan in alle richtingen voorkomen. Maar we spreken pas over een frozen shoulder als je in ten minste drie richtingen minder goed kunt bewegen dan eerst!

Een frozen shoulder kan na een operatie of val ontstaan, maar de meeste keren is er geen duidelijke oorzaak aan te wijzen. Bij schildklieraandoeningen, de ziekte van Dupuytren, epilepsie, diabetes mellitus, de ziekte van Parkinson of hart- en longaandoeningen komt een frozen shoulder vaker voor. Recent onderzoek suggereert ook dat langdurige stress een mogelijke oorzaak kan zijn voor een frozen shoulder.

Een frozen shoulder doorloopt drie stadia:

  • Uw schouder wordt steeds stijver
  • De stijfheid in uw schouder neemt af, u kunt uw schouder steeds iets beter bewegen.
  • Uw schouder is compleet verstijfd, u kunt er nauwelijks nog iets mee.
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlFysio Barendrecht is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Uitstekend bereikbaar 

Onze praktijk Fysio Barendrecht staat 6 dagen per week voor u klaar. De fysiotherapiepraktijk is zowel met het openbaar vervoer, de auto en fiets goed bereikbaar. U kunt gratis parkeren voor de deur.

Persoonlijke behandel aanpak

Onze aanpak is zowel persoonlijk als professioneel. Iedere patiënt geniet van voldoende tijd, zorg en aandacht. Dit is naar onze mening van belang voor een ideaal herstelproces.

  Kwaliteit  

Alle fysiotherapeuten van Fysio Barendracht zijn BIG-geregistreerd en ingeschreven bij het KRF (kwaliteit register fysiotherapie)! Verder werken wij aan onze kwaliteit via Qualiview en Zorgkaart Nederland.

frozen shoulder barendrecht

Klachten en beloop behandeling Frozen Shoulder:

De klachten van een frozen shoulder bestaan uit heftige pijn die u ‘s nachts uit uw slaap kan houden. De pijn zou kunnen verergeren bij het bewegen van uw arm. Er kan uitstraling zijn van de pijn naar uw nek, uw bovenarm of uw hand. De pijn wordt vooral ervaren in de bovenarm. De schouder verstijft stapsgewijs.

In het verloop van de klacht onderscheiden we drie opeenvolgende stadia:

In het eerste stadium staan de ontsteking en de pijn van het gewrichtskapsel (capsulitis) centraal. De duur van dit stadium kan verschillen van 6 weken tot 9 maanden. In het nakomende tweede stadium komt de verstijving van de schouder centraal te staan. De pijn wordt minder, maar de schouderfunctie is sterk beperkt. Dit stadium duurt gemiddeld 4 tot 9 maanden. In het derde en laatste stadium treedt langzamerhand herstel van de dynamiek van het schouder gewricht op. De functie van de schouder zou volledig kunnen herstellen. De duur van dit stadium kan variëren van 5 tot 26 maanden.

De specialisaties bij Fysio Barendrecht

Barendrecht Fysiotherapie, ons behandelplan

Fysio Barendrecht intake diagnostisering

Stap 1: aandacht voor uw klacht/probleem

Voordat we beginnen met het onderzoeken en behandelen van uw klacht/probleem, brengen we uw klacht/probleem in kaart tijdens een uitvoerig gesprek.

Klachtenonderzoek fysiotherapie barendrecht

Stap 2: klachten onderzoek

Nu heeft u kennis kunnen maken met Fysio Barendrecht en hebben wij uw klacht/probleem in beeld. Wij doen hierna onderzoek naar en rondom uw klacht/probleem. Dit doen we om de zwakke schakels en wellichte oorzaken te kunnen achterhalen.

Barendrecht fysiotherapie fysio barendrecht

Stap 3: welke therapie past bij u

Na het onderzoeken weten wij als Fysio Barendrecht precies welke therapie u nodig heeft. Onze therapeuten lossen uw klacht dan op middels bewezen therapieën. Wij brengen uw lichaam weer in balans door het behandelen van de structuren die niet goed functioneren!

Stap 4: testen en meten

Na het behandelen testen we of de klacht weg is en dat de functie weer werkt naar behoren. Door middel van het testen hiervan weten wij zeker of de beweging hersteld is. Zo weet u ook gelijk dat de technieken van Fysio Barendrecht voor u hebben geholpen.

Fysio barendrecht controle

Stap 5: nazorg en advies

Het doel van Fysio Barendrecht is om uw klachten blijvend op te lossen en ervoor te zorgen dat ze ook niet terugkeren. Dit doen wij doormiddel van nazorg en advies op het gebied van voeding, beweging en mentaliteit.

Wat zeggen onze patiënten

Kijk voor meer reviews op Zorgkaart-Nederland

5/5
''Mijn schouder is behandelt door Patrick Danny van Hoof en ik ben er helemaal van af. Enorm bedankt en zeker een aanrader!''
Silvana
Frozen shoulder
4.6/5
''Super fijn geholpen bij Fysio Barendrecht!''
Linda
Schouder

Meer informatie over de behandeling van een Frozen Shoulder bij Fysio Barendrecht?

Wilt u wat meer informatie? Neem dan contact met ons op!

Openingstijden

Maandag- vrijdag: 8:00-18:00
Weekenden en avonden - Op afspraak

Locatie

Achterom 1A Barendrecht
Telefoon: 0180 849 257
Email: info@fysio-barendrecht.nl