Fysiotherapie bij COPD in Barendrecht

Er zijn in Nederland veel mensen die Chronisch obstructieve longziekten (COPD) hebben. Jaarlijks worden er veel nieuwe gevallen gediagnosticeerd. Bij mensen met COPD kan de kwaliteit van leven flink achteruitgaan. Fysiotherapie kan ondersteuning geven, waardoor de kwaliteit van leven behouden wordt en de ziekte onder controle gehouden wordt.

  • COPD specialisten 
  • Altijd binnen 24 uur een afspraak, open op avonden en in het weekend
  • Patiënten krijgen een betere kwaliteit van leven door fysiotherapie
  • Geen verwijzing nodig en contracten met alle zorgverzekeraars (behalve JUST)

Geen wachtlijst en flexibel te boeken. Twijfel je of Fysiotherapie bij COPD in Barendrecht jouw kan helpen? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact met ons op voor advies

Aangesloten bij alle zorgverzekeraars:

Verzekeraars fysio Barendrecht

Behalve JUST

Fysiotherapie bij COPD in Barendrecht

Waarom kiezen voor Fysio Barendrecht bij COPD?

COPD Fysiotherapie Barendrecht

Kwaliteit van leven

Patiënten krijgen een betere kwaliteit van leven door fysiotherapie. Een goede intake, waarbij ook gekeken wordt naar persoonlijke doelen en andere onderliggende ziektes geeft een goede basis om een programma op maat te maken.

Fysiotherapie bij COPD Barendrecht

Kundige vakspecialisten

Alle COPD-therapeuten hebben hiervoor de juiste certificaten, daarnaast zijn de therapeuten BIG-geregistreerd en ingeschreven bij het KRF!

Triggerpoint Barendrecht

Persoonlijk en professioneel

Iedere patiënt geniet van voldoende tijd, aandacht en zorg. Dit is naar onze mening van belang voor een ideaal herstelproces.

Bereikbaarheid Fysio Barendrecht

Goed Bereikbaar

Onze praktijk Fysio Barendrecht staat 6 dagen per week voor jou klaar. De fysiotherapiepraktijk is zowel met het openbaar vervoer als met de fiets en auto (gratis parkeerplekken voor de deur) goed bereikbaar.

COPD Fysiotherapie in Barendrecht

Veel te weinig mensen met COPD belanden uiteindelijk bij een fysiotherapeut (ongeveer 5%). Dit terwijl het effect van fysiotherapie bij COPD enorm groot kan zijn. Patiënten krijgen een betere kwaliteit van leven door fysiotherapie. Een goede intake, waarbij ook gekeken wordt naar persoonlijke doelen en andere onderliggende ziektes, geeft een goede basis om een programma op maat te maken.

De fysiotherapeutische behandeling bij COPD bestaat vooral uit bewegen. Beweging geeft een positieve reactie op het lichaam. Het trainen van de grote spiergroepen geeft bepaalde stoffen af in het bloed die ontstekingswaarden (van onder andere de longen) laten zakken. Hiermee is de kans op longaanvallen (exacerbaties) verminderd. Daarnaast kan je als je traint meer dingen doen omdat je belastbaarder bent. Zo kan je vaker of langer naar buiten, of is een familiebezoek ineens niet meer zo uitputtend. Deze sociale activiteiten zijn van onschatbare waarde, zeker als je door COPD niet meer in staat was om dit te doen.

Samen met jouw therapeut wordt er overlegd welke therapie er wordt toegpast.

Fysiotherapie COPD Barendrecht
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlFysio Barendrecht is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Jou verder helpen

Analyse, methode, behandelen

  • 1: Aandacht voor je klacht/probleem
  • 2: Intake en klachten onderzoek
  • 3: De juiste therapie uitzoeken 
  • 4: Behandelen
  • 5: Testen en meten
  • 6: Nazorg en advies

Wat doet een fysiotherapeut bij COPD?

Een fysiotherapeut doet meer dan alleen het activeren van jou als patiënt. Naast de fysieke ondersteuning is de fysiotherapeut ook bezig met het mentale aspect van de patiënten. De mentale begeleiding is superbelangrijk en wordt vaak onderschat. Als de fysiotherapeut een goede band heeft met de patiënt kan de patiënt zich gesteund en gehoord voelen. Als patiënt moet je een leefstijlverandering ondergaan. Dit kan een lastig zijn, een extra steuntje in de rug kan je dan wel gebruiken. De fysiotherapeut neemt dan vooral de coachende rol in.

 

Vaak zijn er speciale oefengroepen beschikbaar bij fysiotherapeuten. Dit kan heel fijn zijn omdat je dan aan het trainen bent met mensen die precies hetzelfde hebben. Zo kan niet alleen de fysiotherapeut je ondersteunen, maar kan je ook steun krijgen van de mensen die samen met jou aan het trainen zijn!

Samen met jouw therapeut wordt er overlegd welke therapie er wordt toegpast.

Meer informatie over Fysiotherapie bij COPD in Barendrecht?

Wilt u meer informatie over Fysiotherapie Barendrecht? Neem dan contact met ons op!

Openingstijden

Maandag- vrijdag: 8:00-18:00
Weekenden en avonden: Op afspraak

Locatie

Achterom 1A Barendrecht
Telefoon: 0180 849 257
Email: info@fysio-barendrecht.nl

Contactformulier