Fysiotherapie bij een tenniselleboog

Fysiotherapie bij een tenniselleboog! Een tenniselleboog is een veelvoorkomende aandoening. De behandeling van een tenniselleboog, ook wel een tennisarm genoemd valt onder de reguliere fysiotherapie. Een tenniselleboog is de meest voorkomende blessure aan de elleboog. Iedereen is veel dezelfde beweging maakt met de elleboog , zoals bij het sporten, maar ook in het dagelijks leven kan te maken krijgen met een tenniselleboog. Een tenniselleboog kan ook ontstaat door plotseling zware belasting van de spieren.

Fysiotherapie aan huis rijsoord

Fysio Barendrecht

Wat is een tenniselleboog?

Een tenniselleboog is een irritatie aan de buitenkant van de elleboog. De medische benaming voor een tenniselleboog is epicondylitis lateralis.  Aan de bobbel aan de buitenkant van de elleboog zitten de spieren van de onderarm aan elkaar vast.  De klachten van een tenniselleboog komen door irritatie aan de buitenste elleboogknobbel. Een tenniselleboog komt bij zo 2% van de bevolking voor en het meest bij de leeftijdscategorie van 40 t/m 50 jaar.

Tenniselleboog-Barendrecht

Symptomen tenniselleboog

De aandoening dankt de naar aan het feit dat de blessure veel voorkomt bij tennissers. Een tenniselleboog ontstaat door overbelasting van de pezen in de elleboog. Er zijn niet vaste symptomen waaraan je een tennisarm kunt herkennen, maar bij het doen van de volgende bewegingen is de kans groot dat je pijn ervaart:

  • Dichtknijpen van de hand
  • Naar achter buigen van de pols
  • Naar buiten draaien van de onderarm

Voorbeelden van activiteiten waar u pijn ervaart kunnen zijn:

  • Optillen van iets
  • Schroeven indraaien
  • Handdoek uitwringen
  • Bij het tennissen

Behandeling tenniselleboog

Een tenniselleboog gaat in de meeste gevallen vanzelf over, maar hoe lang het duurt is vaak moeilijk te voorspellen. Als er een behandeling nodig is de kans groot dat er wordt geadviseerd de elleboog zoveel mogelijk normaal te gebruiken. Als kracht zetten of tillen veel pijn doet, dan wordt er geadviseerd om het re proberen met de arm in een andere houding.  Bij aanhoudende klachten kan er medicatie worden voorgeschreven of kan een eventuele elleboogbrace verlichting geven aan de pijnklachten. Ook is het mogelijk om de elleboog te koelen met ijs.

Als dit allemaal niet werkt kan er gekozen worden om naar een fysiotherapeut te gaan.

Meer informatie over Fysio Barendrecht?

Wilt u wat meer informatie over Fysiotherapie Barendrecht? Neem dan contact met ons op!

Openingstijden

Maandag- vrijdag: 8:00-18:00
Weekenden en avonden - Op afspraak

Locatie

Achterom 1A Barendrecht
Telefoon: 0180 849 257
Email: info@fysio-barendrecht.nl