Etalagebenen

Etalagebenen? Een verstopping of vernauwing van een slagader op een willekeurige plek in het lichaam wordt ‘etalage benen’ genoemd, daarnaast wordt het ook perifeer arterieel vaatlijden (PAV) genoemd. Voornamelijk vindt de verstopping of vernauwing plaats in de benen.

Fysio aan huis heerjansdam

Fysio Barendrecht

Oorzaak etalage benen

De oorzaak hiervan is een verzameling aan vette, wasachtige afzettingen ook plaque genoemd. Hierdoor neemt het gehalte zuurstof in het bloed af, dit kan verschillende gezondheidsproblemen veroorzaken. Ongeveer een vijfde van de ouderen lijdt aan deze aandoening. Weinig bewegen, slechte voeding, genetica en roken zijn de belangrijkste oorzaken van deze beenaandoeningen. 

Behandelingen tegen etalagebenen

Bij etalagebenen is het aan te raden om te beginnen met doen van looptrainingen. Helpt dit niet? Dan wordt er gekeken of een operatie of dotterbehandeling de oplossing kan zijn.

Een hoge bloeddruk, roken of diabetes (vroeger ook wel suikerziekte genoemd) zijn voorbeelden van risicofactoren die de kans vergroten dat u een vaataandoening krijgt of dat uw huidige aandoening verergert.

Etalagebenen (claudicatio) Barendrecht

Etalagebenen Barendrecht, laat u helpen door de specialisten van Fysio Barendrecht. 

U voelt pijn in de benen bij de wandelingen die u dagelijks maakt. Het is niet alleen pijnlijk, maar er ontstaat ook kramp in uw benen, daarnaast kunnen uw benen soms gedeeltelijk of geheel gevoelloos aanvoelen. Het is vermeldenswaard dat als u stilstaat, uw klachten snel verdwijnen. Wat kunt u daaraan doen? Onze speciaal opgeleide en gecertificeerde etalagebenen (Claudicatio Intermittens) fysiotherapeuten helpen u graag verder.

Vandaag wat aan uw klachten doen? Maak gemakkelijk online een afspraak of bel naar 0180 849 257. 

Meer informatie over Fysio Barendrecht?

Wilt u wat meer informatie over Fysiotherapie Barendrecht? Neem dan contact met ons op!

Openingstijden

Maandag- vrijdag: 8:00-18:00
Weekenden en avonden - Op afspraak

Locatie

Achterom 1A Barendrecht
Telefoon: 0180 849 257
Email: info@fysio-barendrecht.nl