Welke opleiding voor een manueel therapeut?

Welke opleiding voor een manueel therapeut? Het is van belang eerst de opleiding fysiotherapie te hebben gevolgd. Na afronding van deze opleiding kan iemand een masteropleiding Manuele Therapie volgen. 

Fysio aan huis heerjansdam

Fysio Barendrecht

Hoelang duurt de opleiding?

De opleiding manuele therapie kent een tijdsduur van ongeveer 7 jaar. Het is mogelijk om beide opleidingen in voltijd of deeltijd (naast je baan) te volgen. Een Master Manueel Therapeut heeft extra kennis opgedaan op het gebied van wetenschappelijke diagnostiek,  therapie en manuele en communicatieve vaardigheden. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast.

Welke opleiding voor een manueel therapeut

Manueel therapeut Barendrecht: wanneer plan je een afspraak in?

Manuele therapie bij Fysio Barendrecht raden wij aan wanneer uw gewrichten niet genoeg bewegingsvrijheid hebben. Manuele therapie biedt een oplossing bij rugpijn, heupklachten en hoofd/nek klachten. Het is ook mogelijk dat tijdens een normale fysiotherapie uw afspraak intern doorverwezen wordt naar één van onze manueel therapeuten. Onze therapeut kijkt tijdens de eerste afspraak waar de klachten vandaan komen en hoe deze efficiënt verholpen kunnen worden. 

Manuele therapie Barendrecht: Behandelplan

manueel therapeut barendrecht fysio

Stap 1: aandacht voor uw klacht/probleem

Voordat we beginnen met het onderzoeken en behandelen van uw klacht/probleem, brengen we uw klacht/probleem in kaart tijdens een uitvoerig gesprek.

manuele therapie barendrecht

Stap 2: klachten onderzoek

Nu heeft u kennis kunnen maken met Fysio Barendrecht en hebben wij uw klacht/probleem in beeld. Wij doen hierna onderzoek naar en rondom uw klacht/probleem. Dit doen we om de zwakke schakels en wellichte oorzaken te kunnen achterhalen.

manueel therapeut fysio barendrecht

Stap 3: welke therapie past bij u

Na het onderzoeken weten wij als Fysio Barendrecht precies welke therapie u nodig heeft. Onze therapeuten lossen uw klacht dan op middels bewezen therapieën. Wij brengen uw lichaam weer in balans door het behandelen van de structuren die niet goed functioneren!

manuele therapie fysio barendrecht

Stap 4: testen en meten

Na het behandelen testen we of de klacht weg is en dat de functie weer werkt naar behoren. Door middel van het testen hiervan weten wij zeker of de beweging hersteld is. Zo weet u ook gelijk dat de technieken van Fysio Barendrecht voor u hebben geholpen.

manuele therapie in barendrecht

Stap 5: nazorg en advies

Het doel van Fysio Barendrecht is om uw klachten blijvend op te lossen en ervoor te zorgen dat ze ook niet terugkeren. Dit doen wij doormiddel van nazorg en advies op het gebied van voeding, beweging en mentaliteit.

Meer informatie over Fysio Barendrecht?

Wilt u wat meer informatie over Fysiotherapie Barendrecht? Neem dan contact met ons op!

Openingstijden

Maandag- vrijdag: 8:00-18:00
Weekenden en avonden - Op afspraak

Locatie

Achterom 1A Barendrecht
Telefoon: 0180 849 257
Email: info@fysio-barendrecht.nl