Mulligan therapie Barendrecht

Mulligan therapie kan de uitkomst bieden voor jouw pijnklachten. Mulligan is een effectieve fysiotherapiemethode die de patiënt snel helpt om pijnvrij te bewegen. Het doel van deze mobilisatietechniek is om de gewrichten, spieren en banden in hun natuurlijk stand te brengen, zodat het lichaam gebruikt kan worden zoals het eigenlijk bedoeld is en je niet langer beperkt wordt door pijnlijke bewegingen. Bij deze therapie werkt het actief bewegende lichaam van de patiënt samen met de begeleiding van de fysiotherapeut Mulligan therapie is uiterst geschikt in combinatie met manuele therapie. Het verschil met manuele therapie is dat bij Mulligan therapie van de patiënt zelf actieve bewegingen gevraagd wordt, bij manuele therapie is dit niet het geval. 

  • Direct meer bewegingsvrijheid 
  • Best beoordeelde praktijk in Barendrecht (Via Zorgkaart Nederland)
  • Gespecialiseerde Mulligan therapeuten staan voor je klaar
  • Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars! Je kunt daarnaast ZONDER verwijzing bij ons terecht.

Waarom Mulligan therapie bij Fysio Barendrecht?

Mulligan certificaat Barendrecht

Specialisatie

Om een Mulligan certificaat te verkrijgen, moet een therapeut eerst de opleiding fysiotherapie afronden. Belangrijke principes voor een behandeling zijn: - De behandeling moet 100% pijnvrij worden uitgevoerd. - De patiënt heeft een actieve rol tijdens de behandeling.

Historie van Mulligan therapie

Historie van Mulligan

De grondlegger van het Mulligan Concept is de bijna 85 jaar oude Brian Mulligan, een fysio- en manueel therapeut uit Nieuw Zeeland. Al sinds begin jaren ’90 is op internationaal niveau veel wetenschappelijk onderzoek verricht naar de werking van het Mulligan Concept.

Mulligan Barendrecht

Persoonlijk en professioneel

Iedere patiënt geniet van voldoende tijd, aandacht en zorg. Dit draagt bij aan een optimaal herstel voor zowel de korte als lange termijn.

Bereikbaarheid Fysio Barendrecht

Goed Bereikbaar

Onze fysiotherapiepraktijk is zowel met het openbaar vervoer als met de fiets en auto (gratis parkeerplekken voor de deur) goed bereikbaar.

Welke soort klachten kunnen behandeld worden door middel van mulligan therapie?

De Mulligan methode is voor iedereen die last heeft van gewrichtsproblemen. U kunt zich hebben verstapt of een verkeerde beweging hebben gemaakt. Vaak is hierbij geen oorzaak te vinden op röntgenfoto’s of scans, maar heeft u wel last van pijn bij beweging. Mulligan therapie is in brede zin geschikt voor klachten aan het bewegingsapparaat. Een aantal van deze voorbeelden zijn:

– Hoofdpijn
– Heupklachten
– (lage) Rugklachten
– Nekklachten
– Hand- en polsklachten
– Knieklachten
– Schouderklachten
– Voet- en enkelklachten

Zo is te zien dat veel klachten verholpen kunnen worden door middel van Mulligan therapie! Na een behandeling is er dan ook direct resultaat te voelen.

Herkent u een van de bovengenoemde klachten? Dan kunnen we bij Fysio Barendrecht met behulp van het Mulligan therapie u de uitkomst bieden om weer pijnvrij te bewegen.

Samen met jouw therapeut wordt er overlegd welke therapie er wordt toegpast.

Mulligan therapie Barendrecht
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlFysio Barendrecht is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Jou verder helpen

Analyse, methode, behandelen

  • 1: Aandacht voor je klacht/probleem
  • 2: Intake en klachten onderzoek
  • 3: De juiste therapie uitzoeken 
  • 4: Behandelen
  • 5: Testen en meten
  • 6: Nazorg en advies

Meer informatie of een afspraak maken voor Mulligan therapie in Barendrecht?

Openingstijden

Maandag- vrijdag: 8:00-18:00
Weekenden en avonden: Op afspraak

Locatie

Achterom 1A Barendrecht
Telefoon: 0180 849 257
Email: info@fysio-barendrecht.nl

Contactformulier