Osteoporose Fysio Barendrecht

Bij Osteoporose Fysio Barendrecht behandelen we osteoporose, wat letterlijk ‘poreus bot’ betekent. De botten in uw lichaam zijn levende weefsels. Uw lichaam breekt telkens de oude botten af en maakt steeds nieuwe botten aan. Rond uw 45e levensjaar overtreft de botafbraak geleidelijk de botopbouw. Na die leeftijd verliezen onze botten dan hun structuur en stevigheid en worden zwakker/meer breekbaar. Dit is voor ieder mens een natuurlijk proces, tenzij het overmatig optreedt. Een gezonde leefstijl heeft enorm veel invloed op het behoud van uw botmassa.

Wij hebben contracten met bijna alle verzekeraars! We nodigen u graag uit in onze moderne praktijk. U kunt gemakkelijk, zonder kosten, voor de deur parkeren. Een afspraak kan u telefonisch (0180849257), online of via info@fysio-barendrecht.nl maken. 

Osteoporose in het kort

Hier volgen enkele kernpunten over osteoporose: fysiotherapie kan je helpen om beter te bewegen en de kans op vallen kleiner te maken, ook als je iets gebroken hebt kan fysiotherapie je helpen bij het herstel, je botten breken gemakkelijker als je osteoporose hebt, bij osteoporose worden je botten broos door een te snelle botontkalking, osteoporose is helaas niet te genezen en met voldoende lichaamsbeweging, gezonde voeding, medicatie en voldoende zonlicht kun je de klachten wel verminderen. Dit zijn de belangrijkste punten die u moet weten over osteoporose. Bij vragen of voor een afspraak bij één van onze fysiotherapeuten, kunt u ons altijd bellen of via de site een afspraak inplannen.

LOCATIE

Onze praktijk aan de Achterom 1A in Barendrecht is makkelijk bereikbaar met de auto (gratis parkeren) en het openbaar vervoer. 

THERAPEUTEN

Persoonlijke aandacht, tijd en zorg staat bij Fysio Barendrecht altijd centraal!

BEWEGINGSVRIJHEID

Binnen één behandeling al meer bewegingsvrijheid dan voorheen!

 

Wat zijn de klachten bij osteoporose

Osteoporose is een stille en sluipende aandoening waar u in het begin niet zoveel van zult merken. Vaak wordt osteoporose pas ontdekt als u een bot heeft gebroken. Botbreuken zijn dan ook erg vaak een reden om te kijken of iemand osteoporose zou kunnen hebben. Een eventuele volgende breuk zou namelijk minder onschuldig kunnen zijn, en ergere gevolgen hebben! Dit wilt u natuurlijk voorkomen en daarom kunnen wij als Fysio Barendrecht ook snel kijken of het osteoporose is. Dit zijn de meest voorkomende botbreuken bij mensen met osteoporose: heupbreuken, het inzakken van uw rugwervels, ribbreuken en polsbreuken. Door deze breuken kunt u last hebben van vervelende pijn, maar ze kunnen u ook beperken bij uw dagelijkse bezigheden.

Wat kan Fysio Barendrecht  voor u betekenen bij Osteoporose 

Fysiotherapie bij Fysio Barendrecht kan u helpen om beter te gaan bewegen en de kans op vallen, en hierbij meteen de kans op het breken van bepaalde botten, te verkleinen. Als u toch wel eens gevallen bent en iets hebt gebroken, helpt fysiotherapie bij Fysio Barendrecht ook bij het herstel na eventuele botbreuken. Onze fysiotherapeuten behandelen regelmatig patiënten/klanten die een grote kans hebben om osteoporose te kunnen krijgen. Hierdoor kunnen onze therapeuten deze aandoening dus soms al in een vroege fase achterhalen. Dit kan u enorm helpen in uw dagelijks leven.

Behandelplan bij Osteoporose in Barendrecht

Hoewel osteoporose niet te genezen is, kunnen we u wel ondersteunen. Bij de behandeling van osteoporose is goede voeding, goede medicatie en meer bewegen erg belangrijk. Naast informatie over het omgaan met osteoporose kunt u hulp krijgen bij het doen van gepersonifieerde oefeningen en kunt u leren hoe u vallen kunt voorkomen. Soms schrijven we onze patiënten vitamine D, calcium en andere medicijnen voor, maar dit is niet altijd het geval. Of u deze middelen zult krijgen, hangt af van de hoeveelheid klachten die u heeft en hoe groot de kans bestaat dat u een bot zult breken.

Fysio Barendrecht intake diagnostisering

Stap 1: aandacht voor uw klacht/probleem

Voordat we beginnen met het onderzoeken en behandelen van uw klacht/probleem, brengen we uw klacht/probleem in kaart tijdens een uitvoerig gesprek.

Klachtenonderzoek fysiotherapie barendrecht

Stap 2: klachten onderzoek

Nu heeft u kennis kunnen maken met Fysio Barendrecht en hebben wij uw klacht/probleem in beeld. Vervolgens onderzoeken we uw klacht/probleem om de zwakke schakels en mogelijke oorzaken te achterhalen.

Barendrecht fysiotherapie fysio barendrecht

Stap 3: welke therapie past bij u

Na het onderzoeken weten wij als Fysio Barendrecht precies welke therapie u nodig heeft. Onze therapeuten lossen uw klacht dan op middels bewezen therapieën. Wij brengen uw lichaam weer in balans door het behandelen van de structuren die niet goed functioneren!

Stap 4: testen en meten

Na het behandelen testen we of de klacht weg is en dat de functie weer werkt naar behoren. Door middel van het testen hiervan weten wij zeker of de beweging hersteld is. Zo weet u ook gelijk dat de technieken van Fysio Barendrecht voor u hebben geholpen.

Fysio barendrecht controle

Stap 5: nazorg en advies

Het doel van Fysio Barendrecht is om uw klachten blijvend op te lossen en ervoor te zorgen dat ze ook niet terugkeren. Dit doen wij doormiddel van nazorg en advies op het gebied van voeding, beweging en mentaliteit.

Meer informatie Osteoporose barendrecht?

Wilt u wat meer informatie? Neem dan contact met ons op!

Openingstijden

Maandag- vrijdag: 8:00-18:00
Weekenden en avonden - Op afspraak

Locatie

Achterom 1A Barendrecht
Telefoon: 0180 849 257
Email: info@fysio-barendrecht.nl

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlFysio Barendrecht is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering