Taping

Wat is medical taping? Het is een methode waarbij bepaalde delen van het lichaam worden ondersteund, met name het spierstelsel en de lichaamseigen genezingsprocessen. Tot slot heeft het invloed op neurologische en circulatoire systemen en dat zonder het verstoren van lichaamsbewegingen.

Fysio aan huis heerjansdam

Fysio Barendrecht

Wanneer kan taping helpen?

Medical taping kan helpen bij klachten als:

  • Hooikoorts en menstruatie klachten
  • Het activeren van de bloed en lymfecirculatie (lymfoedeem of zwelling)
  • (directe) pijndemping
  • Verbeteren van de huidstructuren en spierfuncties 
  • Stimuleren van het herstel van littekens
  • Ondersteuning gewrichtsfunctie
  • Stimuleren natuurlijk herstel na blessure
taping

Spieren hebben niet alleen bewegen als functie, daarnaast zijn spieren ook belangrijk voor de bloedsomloop, lymfestelsel en lichaamstemperatuur. Wanneer de spieren niet op de juiste manier functioneren, kan het in gevallen verholpen worden met elastische tape. Deze taping zal er voor zorgen dat spieren weer op de juiste manier werkzaam zijn.

Welke tape wordt er gebruikt bij Fysio Barendrecht?

De tape die wij gebruiken bij Fysio Barendrecht is van 100% textiel, daarnaast is de tape latex-vrij en antiallergisch. De rekbaarheid van het tape is 140%, waardoor de bewegingsvrijheid in stand wordt gehouden daarnaast is de tape watervast, waardoor douchen of zwemmen geen problemen met zich mee brengt.  

De tape tilt de huid een beetje op, wat goed is voor de doorbloeding van de spieren. Daarnaast vermindert het de druk op de zenuwen, wat directe pijndemping veroorzaakt.

Fysiotherapie Barendrecht, ons behandelplan

Fysio Barendrecht intake diagnostisering

Stap 1: aandacht voor uw klacht/probleem

Voordat we beginnen met het onderzoeken en behandelen van uw klacht/probleem, brengen we uw klacht/probleem in kaart tijdens een uitvoerig gesprek.

Klachtenonderzoek fysiotherapie barendrecht

Stap 2: klachten onderzoek

Nu heeft u kennis kunnen maken met Fysio Barendrecht en hebben wij uw klacht/probleem in beeld. Wij doen hierna onderzoek naar en rondom uw klacht/probleem. Dit doen we om de zwakke schakels en mogelijke oorzaken te kunnen achterhalen.

Barendrecht fysiotherapie fysio barendrecht

Stap 3: welke therapie past bij u

Na het onderzoeken weten wij als Fysiotherapie Barendrecht precies welke therapie u nodig heeft. Onze therapeuten lossen uw klacht dan op middels bewezen therapieën. Wij brengen uw lichaam weer in balans door het behandelen van de structuren die niet goed functioneren!

Stap 4: testen en meten

Na het behandelen testen we of de klacht weg is en dat de functie weer werkt naar behoren. Door middel van het testen hiervan weten wij zeker of de beweging hersteld is. Zo weet u ook gelijk dat de technieken van Fysiotherapie Barendrecht voor u hebben geholpen.

Fysio barendrecht controle

Stap 5: nazorg en advies

Het doel van Fysio Barendrecht is om uw klachten blijvend op te lossen en ervoor te zorgen dat ze ook niet terugkeren. Dit doen wij doormiddel van nazorg en advies op het gebied van voeding, beweging en mentaliteit.

Meer informatie over Fysio Barendrecht?

Wilt u wat meer informatie over Fysiotherapie Barendrecht? Neem dan contact met ons op!

Openingstijden

Maandag- vrijdag: 8:00-18:00
Weekenden en avonden - Op afspraak

Locatie

Achterom 1A Barendrecht
Telefoon: 0180 849 257
Email: info@fysio-barendrecht.nl