Wat is een manueel therapeut?

Een manueel therapeut is iemand die gespecificeerd is in onderzoek en behandelingen aan patiënten die last hebben van de wervelkolom of gewrichten in armen en benen.

Fysio aan huis heerjansdam

Fysio Barendrecht

Wat voor klacht heb ik en hoelang duurt mijn herstel?

Een manueel therapeut let op de houding en beweging van mensen, zodat ze beter kunnen bewegen. Manueel therapeuten hebben buiten de studie fysiotherapie nog een vervolg opleiding gevold om zich te specificeren in manuele therapie.

De volgende klachten kunnen worden behandeld:

  • Heupklachten
  • Schouderklachten (kan in combinatie met nekklachten)
  • Tenniselleboog
  • Hoofd- en nekpijn
  • Klachten in de rug met rib- en borstpijn
  • Duizeligheid die voorkomt uit bewegingen in de nek
  • Kaakklachten

Met een van de bovenstaande klachten is het verstandig zo snel mogelijk contact op te nemen, hoe eerder u er bij bent hoe sneller de klachten kunnen worden opgelost. Om naar een manueel therapeut te kunnen heeft u geen verwijsbrief nodig

”Een manueel therapeut helpt u bij het sterker worden van je lichaam”

Manueel therapeut Barendrecht

Manuele therapie is een specialisatie binnen Fysio Barendrecht. Het is een therapie die het meest wordt toegepast bij de wervelkolom, maar daarnaast op meerdere gewrichten een positieve werking heeft. Bij klachten aan de onderrug, rug of nek kunnen wij manuele therapie toepassen.

Manuele therapie is bij Fysio Barendrecht een veelgebruikte behandelmethode. De methode helpt goed bij de ‘harde’ delen in het lichaam, zoals de wervelkolom. Onze andere therapieën zoals Dry Needling, triggerpoint  of oefentherapie richten zich op de ‘zachte’ delen, denkend aan pezen en spieren.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlFysio Barendrecht is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Meer informatie over Fysio Barendrecht?

Wilt u wat meer informatie over Fysiotherapie Barendrecht? Neem dan contact met ons op!

Openingstijden

Maandag- vrijdag: 8:00-18:00
Weekenden en avonden - Op afspraak

Locatie

Achterom 1A Barendrecht
Telefoon: 0180 849 257
Email: info@fysio-barendrecht.nl