Waarom kan de fysio helpen bij thuiswerk klachten?

De Corona Crisis heeft meerdere gevolgen en deze zijn voor eenieder weer anders. Zo kunnen er onder andere ook thuiswerk klachten ontstaan. De meeste huishoudens zijn namelijk niet gewend aan het thuiswerken, het meubilair is niet goed afgesteld voor deze lange dagen.

Fysiotherapie aan huis rijsoord

Fysio Barendrecht

Waarom kan de fysio helpen bij thuiswerk klachten? Welke klachten kunt u krijgen?

Wat is het gevolg? Lichamelijke klachten, zoals nek- en rugpijn door een onvoldoende zithouding en/ of niet goed functionerend materiaal om aan te werken. Maar ook een muisarm/ -pols kan ontstaan, een opkomend fenomeen als gevolg van de Coronacrisis. Het aanhouden van deze verkeerde zithouding kan uiteindelijk tot langdurige of zelfs chronische klachten leiden.

Naast de fysieke klachten kunnen er ook mentale klachten ontstaan.

Fysiotherapie bij thuiswerkklachten

Fysieke en mentale thuiswerkklachten

Maar naast de fysieke klachten kunnen er ook mentale klachten ontstaan. De kinderen zijn thuis, waar meer zorg voor nodig is. Je partner zit ook thuis en jullie moeten gebruik maken van hetzelfde meubilair. Je rolt alleen vanuit bed naar je werkplek, dus veel bewegen zit er ook niet meer in. Dit alles draagt er aan bij dat thuis een stress-plek in plaats van een ontspanningsplek wordt. Maar ook het fysieke contact met collega’s is er niet meer. Daarnaast blijft de werkdruk wel even hoog, maar contact leggen met collega’s of samenwerken wordt lastiger. Dit brengt verdere mentale stress met zich mee. Mentale stress kan uiteindelijk worden omgezet in fysieke stress. Dit heeft ook lichamelijke klachten tot gevolg.

 

Golfbeweging

Fysiotherapeuten zien duidelijk een meebewegen qua klachten die parallel loopt aan de Coronabesmettingen golf. In oktober heeft 41 procent gemeld dat zij merkten meer fysieke klachten te ervaren als gevolg van het thuiswerken tijdens de Corona Crisis. Hoe hoger de golf, hoe meer lichamelijke thuiswerk klachten. Onderzoekers voorspellen nog een derde golf in het najaar. Daarmee zullen de thuiswerk klachten ook weer kunnen oplopen.

Waarom kan de fysio helpen bij thuiswerk klachten?

Wat kunnen fysiotherapeuten voor u betekenen? Fysiotherapeuten kunnen helpen met het aanbevelen van een goede houding, goed materiaal om aan te zitten en eventueel verhelpen van de huidige klachten die er al zijn. De behandeling zal worden aangepast naar de eigen situatie, er is meer aandacht voor u als individu.

Waar u zelf thuis al voor kan zorgen is dat de zithouding in een hoek van 90 graden is, waarbij bureautafel en -stoel op de goede hoogte staan. In de bureaustoel moet een lekkere bolling zitten die valt in het holletje van de rug.  Zorg dat uw computer zo staat, dat u niet naar beneden kijkt. U moet recht op kunnen zitten. Rek sterk gedurende het zitten uw spieren goed, om verstijving te voorkomen.

Meer informatie over Fysio Barendrecht?

Wilt u wat meer informatie over Fysiotherapie Barendrecht? Neem dan contact met ons op!

Openingstijden

Maandag- vrijdag: 8:00-18:00
Weekenden en avonden - Op afspraak

Locatie

Achterom 1A Barendrecht
Telefoon: 0180 849 257
Email: info@fysio-barendrecht.nl