Geriatrie

Geriatrie? Een specialisme dat gefocust is om ouderen met bepaalde aandoeningen te helpen. Meestal hebben deze mensen meerdere aandoeningen of pijnen tegelijkertijd. Grotendeels gaat de ouderzorg om zowel lichamelijke als sociale en psychische problemen.

Fysio aan huis heerjansdam

Fysio Barendrecht

Wat is een geriatrisch patiënt

Ouderen worden op basis van hun leeftijd ingedeeld in jong- en hoogbejaarden. In die laatste groep rangschikt men de 75-plussers. Een geriatrische patiënt wordt echter niet gedefinieerd op basis van zijn leeftijd; hij beantwoordt veeleer aan bepaalde karakteristieken die samen het geriatrisch profiel vormen. Naarmate de leeftijd toeneemt beantwoorden meer ouderen aan dit profiel, maar niet iedere oude patiënt is een geriatrische patiënt. 

Geriatrie

Veel voorkomende klachten

Problemen die door geriatriefysiotherapie behandeld worden zijn:

  • Mobiliteitsproblemen
  • Gewichtsverlies
  • Functionele achteruitgang
  • Ziekte van Parkinson
  • Verschijnselen gebroken heup 

De patiënten doen vooral oefentherapie, gericht op het herwinnen van en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid.

 
 

Looptherapie op maat

Onze special opgeleide etalagebenen therapeuten bieden een op maat gemaakt loopprogramma onder begeleiding aan. Door looptraining kunt u de kans op dotteren of een operatie verkleinen. Onze fysiotherapeut controleert uw toestand en de maximale loopafstand. Dankzij een persoonlijk op maat gemaakt programma kunt u 2 à 3 keer per week komen trainen. Uiteraard krijgt u een goede hardloop vaardigheidstraining om uw fysieke conditie te verbeteren. Door de looptechnieken ook thuis en in het dagelijkse leven te gebruiken verminderen klachten en staat u met minder pijn in het leven. 

Bel of mail ons voor meer informatie of een afspraak

Wilt u verzekerd zijn van de beste zorg? Neem dan gemakkelijk contact met onze praktijk in Barendrecht op. Doordat onze therapeuten zich hebben gespecialiseerd in etalagebenen krijgt u de behandeling die past bij uw situatie. Bel voor meer informatie naar 0180 849 257. 

Fysio barendrecht fysiotherapie

Persoonlijk behandelplan

De aanpak bij Fysio Barendrecht is zowel professioneel als persoonlijk. Iedere patiënt geniet van voldoende tijd, aandacht en zorg. Dit is naar onze mening van belang voor een ideaal herstelproces.

fysiotherapie barendrecht

  Kwaliteit  

Alle fysiotherapeuten van Fysio Barendracht zijn BIG-geregistreerd en ingeschreven bij het KRF (kwaliteit register fysiotherapie)! Verder werken wij aan onze kwaliteit via zorgkaart Nederland en Qualiview.

fysiotherapie barendrecht fysio barendrecht

Goed bereikbaar 

Onze praktijk, genaamd Fysio Barendrecht, staat 6 dagen per week voor u klaar. De fysiotherapiepraktijk is zowel met het openbaar vervoer als met de auto (gratis parkeerplekken voor de deur) en fiets goed bereikbaar.

Meer informatie over Fysio Barendrecht?

Wilt u wat meer informatie over Fysiotherapie Barendrecht? Neem dan contact met ons op!

Openingstijden

Maandag- vrijdag: 8:00-18:00
Weekenden en avonden - Op afspraak

Locatie

Achterom 1A Barendrecht
Telefoon: 0180 849 257
Email: info@fysio-barendrecht.nl