Kies ik voor een fysio of manueel therapeut?

Voordat u beslist of u beter naar een fysiotherapeut of manueel therapeut kunt gaan, is het handig om vast te stellen welke klachten u heeft. Laat u goed adviseren!

Fysio aan huis heerjansdam

Fysio Barendrecht

Naar wie moet ik toe met mijn klachten?

Naar wie u toe moet, hangt af van de klachten die u heeft.  Heeft u klachten aan de wervelkolom (nek/rug) of gewrichten in armen en benen kunt u ook  terecht bij een manueel therapeut. Deze klachten komen namelijk veel voor in dit vakgebied. Heeft u klachten in spieren, banden of pezen, dan kunt u het best terecht bij een fysiotherapeut. U kunt het zo zien: een manueel therapeut richt zich op de harde delen van het lichaam en een fysiotherapeut op de zachte delen.

Verschillende manieren van behandeling

Doordat een fysiotherapeut en een manuele therapeut zich op andere delen van het lichaam richten, is ook de wijze waarop ze onderzoeken en behandelen verschillend. Waar een fysiotherapeut u begeleidt bij het verbeteren van lichamelijke functies, zal de behandeling van de manueel therapeut gericht zijn om gewrichten door middel van spieren te beheersen en de beweeglijkheid van de gewrichten te verbeteren.

”Een praktijk vol ervaren, vakbekwame en gepassioneerde fysio en manueel therapeuten”

Meer informatie over Fysio Barendrecht?

Wilt u wat meer informatie over Fysiotherapie Barendrecht? Neem dan contact met ons op!

Openingstijden

Maandag- vrijdag: 8:00-18:00
Weekenden en avonden - Op afspraak

Locatie

Achterom 1A Barendrecht
Telefoon: 0180 849 257
Email: info@fysio-barendrecht.nl