Wanneer ben je een fysiotherapeut?

Na afronding van de opleiding fysiotherapie aan de hogeschool. Mag iemand zich na het in ontvangst nemen van het fysiotherapiediploma een fysiotherapeut noemen.  

Fysio aan huis heerjansdam

Fysio Barendrecht

Welke opleiding moet je volgen om een fysiotherapeut te worden?

De HBO opleiding fysiotherapie leidt iemand op tot fysiotherapeut. Na afronding van de opleiding fysiotherapie mag iemand zich officieel fysiotherapeut noemen, maar de echte kennis en ervaring wordt geleerd in de praktijk na de opleiding. Verder kan iemand zich een ”zorgzame” fysiotherapeut noemen als die het beste wil voor de persoon die bij hem of haar zit en daar mee wil samenwerken om tot het beste resultaat te komen.

Fysiotherapie Barendrecht, ons behandelplan

Fysio Barendrecht intake diagnostisering

Stap 1: aandacht voor uw klacht/probleem

Voordat we beginnen met het onderzoeken en behandelen van uw klacht/probleem, brengen we uw klacht/probleem in kaart tijdens een uitvoerig gesprek.

Klachtenonderzoek fysiotherapie barendrecht

Stap 2: klachten onderzoek

Nu heeft u kennis kunnen maken met Fysio Barendrecht en hebben wij uw klacht/probleem in beeld. Wij doen hierna onderzoek naar en rondom uw klacht/probleem. Dit doen we om de zwakke schakels en wellichte oorzaken te kunnen achterhalen.

Barendrecht fysiotherapie fysio barendrecht

Stap 3: welke therapie past bij u

Na het onderzoek weten wij als Fysiotherapie Barendrecht precies welke therapie u nodig heeft. Onze therapeuten lossen uw klacht dan op middels bewezen therapieën. Wij brengen uw lichaam weer in balans door het behandelen van de structuren die niet goed functioneren!

Stap 4: testen en meten

Na het behandelen testen we of de klacht weg is en dat de functie weer werkt naar behoren. Door middel van het testen hiervan weten wij zeker of de beweging hersteld is. Zo weet u ook gelijk dat de technieken van Fysiotherapie Barendrecht voor u hebben geholpen.

Fysio barendrecht controle

Stap 5: nazorg en advies

Het doel van Fysio Barendrecht is om uw klachten blijvend op te lossen en ervoor te zorgen dat ze ook niet terugkeren. Dit doen wij doormiddel van nazorg en advies op het gebied van voeding, beweging en mentaliteit.

Meer informatie over Fysio Barendrecht?

Wilt u wat meer informatie over Fysiotherapie Barendrecht? Neem dan contact met ons op!

Openingstijden

Maandag- vrijdag: 8:00-18:00
Weekenden en avonden - Op afspraak

Locatie

Achterom 1A Barendrecht
Telefoon: 0180 849 257
Email: info@fysio-barendrecht.nl