Welke opleiding doet een manueel therapeut?

Iemand die een manueel therapeut is heeft een 4 jarige opleiding fysiotherapie gevolgd, daarnaast is het van belang een 3 jarige master manuele therapie te hebben gevolgd. De opleiding fysiotherapie en de master manuele therapie valt in verschillende locaties in Nederland te volgen.

Fysio aan huis heerjansdam

Fysio Barendrecht

Opleiding tot manueel therapeut in Nederland

Steeds meer fysiotherapeuten hebben de wens om zich te specialiseren. Daarnaast groeit de vraag naar adequaat opgeleide specialisten op masterniveau.

Er zijn binnen de manuele therapie 3 grote opleidingen met beroepsgroepen ontstaan:

SOMT : Stichting Opleiding Manuele Therapie
NAOMT: Nederlandse Associatie Orthopedische Manuele Therapie
SSvMTU : Stichting school voor Manuele Therapie Utrecht

De bovengenoemde opleidingen zijn alle drie bezig met het starten van een opleiding tot Master in de manuele therapie of hebben dit inmiddels gerealiseerd. Hierdoor ontstaat een scheiding in wetenschappelijk opgeleide therapeuten die als kwaliteit hebben te kunnen onderzoeken en praktisch opgeleide therapeuten die als kwaliteit hebben dat zij kundig kunnen behandelen.

welke opleiding doet een manueel therapeut

”Jouw probleem wordt met manuele therapie breder aangepakt”

Manueel therapeut Barendrecht

Manuele therapie is een specialisatie binnen Fysio Barendrecht. Het is een therapie die het meest wordt toegepast bij de wervelkolom, maar daarnaast op meerdere gewrichten een positieve werking heeft. Bij klachten aan de onderrug, rug of nek kunnen wij manuele therapie toepassen.

Manuele therapie is bij Fysio Barendrecht een veelgebruikte behandelmethode. De methode helpt goed bij de ‘harde’ delen in het lichaam, zoals de wervelkolom. Onze andere therapieën zoals Dry Needling, triggerpoint  of oefentherapie richten zich op de ‘zachte’ delen, denkend aan pezen en spieren.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlFysio Barendrecht is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Meer informatie over Fysio Barendrecht?

Wilt u wat meer informatie over Fysiotherapie Barendrecht? Neem dan contact met ons op!

Openingstijden

Maandag- vrijdag: 8:00-18:00
Weekenden en avonden - Op afspraak

Locatie

Achterom 1A Barendrecht
Telefoon: 0180 849 257
Email: info@fysio-barendrecht.nl