Wanneer naar een fysio?

U kunt bij een fysio terecht wanneer u last heeft van lichamelijke klachten. Deze klachten kunnen te maken hebben met blessures, pijnklachten in rug, armen of benen en revalidatie.

Fysio aan huis heerjansdam

Fysio Barendrecht

Als pijn in uw lichaam ervoor zorgt dat u niet comfortabel meer kunt bewegen is het verstandig een fysio te raadplegen. U kunt bij een fysio informatie, behandelingen en advies krijgen. Niet alleen bij pijnklachten, maar ook na een ziekteweg of een hersenbloeding kunt u voor herstel terecht bij een fysiotherapeut.

Waarom naar een fysiotherapeut?

Je kan naar een fysiotherapeut gaan als je moeite hebt met bewegen, bijvoorbeeld door pijn in spieren of gewrichten. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, beseft u pas als u ergens last van krijgt. Fysiotherapeuten zijn er ook om ervoor te zorgen dat je met jouw klachten de juiste zorg krijgt. Soms is een behandeling mogelijk en soms wordt  u doorverwezen naar je huisarts. Verder schat de fysiotherapeut de ernst van je klachten in.

Een fysiotherapeut kan het lichaam beter laten functioneren en kan pijn verminderen. Er zijn fysiotherapeuten die alle soorten problemen rond bewegen behandelen en er zijn specialisten. Zij richten zich op een specifieke doelgroep, klacht of behandeling. Voorbeelden zijn geriatriefysiotherapeuten, sportfysiotherapeuten en manueel therapeut. Wie een fysiotherapeut bezoekt, krijgt adviezen en oefeningen mee. Zo kunnen patiënten zelf aan hun herstel werken. Fysiotherapeuten zijn er ook om ervoor te zorgen dat je met jouw klachten de juiste zorg krijgt. 

Redenen om naar een fysio te gaan

Er zijn verschillende redenen om naar een fysiotherapeut te gaan, deze reden kunnen zijn:

  • Verbetering van mobiliteit
  • Vermindering van pijn
  • Verbetering van spierkracht
  • Zelfstandig kunnen functioneren
  • Verbetering van stabiliteit
  • Verbetering van functies van het lichaam
  • Bij chronische klachten het lichaam onderhouden
  • Verbetering van spierkracht

”Raadpleeg een fysio als u niet meer kunt bewegen als voorheen”

Meer informatie over Fysio Barendrecht?

Wilt u wat meer informatie over Fysiotherapie Barendrecht? Neem dan contact met ons op!

Openingstijden

Maandag- vrijdag: 8:00-18:00
Weekenden en avonden - Op afspraak

Locatie

Achterom 1A Barendrecht
Telefoon: 0180 849 257
Email: info@fysio-barendrecht.nl