Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie is een medisch beroep dat zich bezighoudt met klachten aan spieren, pezen, gewrichten en zenuwen, ofwel het bewegingsapparaat van de mens.

Fysio aan huis heerjansdam

Fysio Barendrecht

Wat doet een fysiotherapeut?

Een fysiotherapeut is dan ook een expert in de houding en het bewegingsapparaat. Hij of zij helpt u bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van uw lichamelijke klachten en zorgt ervoor dat u weer optimaal kunt bewegen. Fysiotherapie is een onderdeel van de geneeskunde waarbij de patiënt wordt behandeld met fysische (natuurkundige) methodes, onder andere mobilisatie, spier versterkende en/of ontspannende oefeningen en manipulaties. Ook probeert de fysiotherapeut u kennis bij te brengen voor preventie van klachten zodat deze niet vaker terugkomen. Er zijn verschillende redenen om naar een fysiotherapeut te gaan, deze reden kunnen zijn:

  • Verbetering van mobiliteit
  • Vermindering van pijn
  • Verbetering van spierkracht
  • Zelfstandig kunnen functioneren
  • Verbetering van stabiliteit
  • Verbetering van functies van het lichaam
  • Bij chronische klachten het lichaam onderhouden
  • Verbetering van spierkracht

Waarom naar een fysiotherapeut?

Je kan naar een fysiotherapeut gaan als je moeite hebt met bewegen, bijvoorbeeld door pijn in spieren of gewrichten. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, beseft u pas als u ergens last van krijgt. Een fysiotherapeut kan het lichaam beter laten functioneren en kan pijn verminderen. Er zijn fysiotherapeuten die alle soorten problemen rond bewegen behandelen en er zijn specialisten. Zij richten zich op een specifieke doelgroep, klacht of behandeling. Voorbeelden zijn geriatriefysiotherapeuten, sportfysiotherapeuten en manueel therapeut. Wie een fysiotherapeut bezoekt, krijgt adviezen en oefeningen mee. Zo kunnen patiënten zelf aan hun herstel werken.

”Fysiotherapie zorgt ervoor dat u sneller herstelt en zo goed mogelijk kunt (blijven) bewegen.”

Meer informatie over Fysio Barendrecht?

Wilt u wat meer informatie over Fysiotherapie Barendrecht? Neem dan contact met ons op!

Openingstijden

Maandag- vrijdag: 8:00-18:00
Weekenden en avonden - Op afspraak

Locatie

Achterom 1A Barendrecht
Telefoon: 0180 849 257
Email: info@fysio-barendrecht.nl