Elleboogklachten / elleboogblessure Barendrecht

Elleboogklachten / Elleboogblessure in  Barendrecht. Wilt u uw elleboogklachten verhelpen? Dan bent u bij Fysio Barendrecht aan het juiste adres. Op deze pagina en in deze blog beantwoorden wij al uw vragen die u heeft over de pijn en de klachten aan uw elleboog. Ook vertellen wij de belangrijkste oorzaken en de behandelmethoden van eventuele elleboogklachten. Wij als Fysio Barendrecht willen u graag helpen om pijnvrij te worden en van uw elleboogklachten af te komen! 

Pijnlijke elleboogklachten in Barendrecht

Elleboogklachten of pijn in uw elleboog kunnen op diverse manieren ontstaan. De pijn en de klachten kunnen een gevolg zijn van langdurige of op korte termijn heftige overbelasting van uw elleboog/ onderarmspieren. Ook kunnen de klachten en de pijn als gevolg van een trauma, bijvoorbeeld een ernstige val, ontstaan. Klachten/pijn aan uw elleboog kunnen sport- of werk gerelateerd zijn, waarbij er eventueel sprake zou kunnen zijn van een acuut of langdurig overbelasting moment.

De elleboogklacht die het meeste voorkomt in Nederland is de golfarm of tennisarm. Eventuele andere aandoeningen kunnen artritis, een slijmbeursontsteking of een fractuur (een breuk) van de elleboog zijn. Om een diagnose vast te kunnen stellen zal er bij Fysio Barendrecht allereerst een intake gesprek plaatsvinden bij de eerste afspraak. Na het intake gesprek vindt er een lichamelijk onderzoek plaats, waarna er op basis van de verkregen informatie uit het intake gesprek en uit het onderzoek een persoonlijk behandelplan samen met u zal worden opgesteld.

De behandeling van Fysio Barendrecht bij elleboogklachten

Voordat wij bepalen welke behandeling gebruikt gaat worden om uw elleboogklacht te gaan behandelen, is het van groot belang dat wij weten met welke (elleboog)aandoening wij te maken hebben. Na het te weten komen van de aandoening is het van belang om de oorzaak van de (elleboog)pijnklacht te achterhalen. Dit is namelijk van belang om op basis van de oorzaak te gaan uitzoeken wat de juiste beslissing is die gemaakt moet worden over de behandeling. Bovendien speelt natuurlijk de patiënt hierbij ook een hele grote rol, omdat niet iedereen  hetzelfde is. Daarom verschilt de behandeling per persoon en per aandoening. U kunt altijd bellen met vragen of als u pijn begint te ervaren aan uw elleboog of de regio eromheen.

Elleboogklachten Barendrecht

De praktijk

Fysio Barendrecht aan de Achterom 1A. Super goed bereikbaar via fiets, openbaar vervoer en auto ( gratis parkeren ).

Behandelplan voor u

Onze therapeuten zorgen voor optimale hulp bij u proces. U krijgt persoonlijke aandacht zodat u zo snel mogelijk weer de oude bent.

Kwaliteit  

Onze fysiotherapeuten zijn ingeschreven bij het KRF en zijn ze ook nog een BIG-geregistreerd!

Elleboogblessure Barendrecht

De eventuele oorzaken van elleboogklachten

Wat zijn nou precies de oorzaken van uw elleboogklachten of de pijn in en rondom uw elleboog. Bij Fysiotherapie Barendrecht gaan wij dat samen met u uitzoeken en oplossen. In de meeste gevallen ontstaan deze elleboogklachten door een trauma die u heeft ervaren, maar het zou ook kunnen dat de pijnklachten in uw elleboog gradueel zijn ontstaan. Dit zijn eventuele oorzaken van de klachten/pijn in de elleboog: Binnenband scheur van de elleboog (Mediaal collateraal ligament), Elleboog dislocatie (uit de kom), Golferselleboog (golfarm), ellepijp fractuur, Slijmbeursontsteking elleboog, Cubitale tunnel syndroom, Nervus ulnaris compressie, Triceps tendinopathie en Tenniselleboog.

Ons behandelplan bij een elleboogblessure / elleboogklachten

Fysio Barendrecht intake diagnostisering

Stap 1: aandacht voor uw klacht/probleem

Voordat we beginnen met het onderzoeken en behandelen van uw klacht/probleem, brengen we uw klacht/probleem in kaart tijdens een uitvoerig gesprek.

Klachtenonderzoek fysiotherapie barendrecht

Stap 2: klachten onderzoek

Nu heeft u kennis kunnen maken met Fysio Barendrecht en hebben wij uw klacht/probleem in beeld. Wij doen hierna onderzoek naar en rondom uw klacht/probleem. Dit doen we om de zwakke schakels en wellicht oorzaken te kunnen achterhalen.

Barendrecht fysiotherapie fysio barendrecht

Stap 3: welke therapie past bij u

Na het onderzoeken weten wij als Fysio Barendrecht precies welke therapie u nodig heeft. Onze therapeuten lossen uw klacht dan op middels bewezen therapieën. Wij brengen uw lichaam weer in balans door het behandelen van de structuren die niet goed functioneren!

Stap 4: testen en meten

Na het behandelen testen we of de klacht weg is en dat de functie weer werkt naar behoren. Door middel van het testen hiervan weten wij zeker of de beweging hersteld is. Zo weet u ook gelijk dat de technieken van Fysio Barendrecht voor u hebben geholpen.

Fysio barendrecht controle

Stap 5: nazorg en advies

Het doel van Fysio Barendrecht is om uw klachten blijvend op te lossen en ervoor te zorgen dat ze ook niet terugkeren. Dit doen wij doormiddel van nazorg en advies op het gebied van voeding, beweging en mentaliteit.

De specialisaties bij Fysio Barendrecht

Meer over ons behandelplan bij elleboogklachten in Barendrecht?

Heeft deze informatie u geholpen en interesse opgewekt? Maak snel uw afspraak bij Fysio Barendrecht om op uw eigen tempo van uw blessure af te komen met de allerbeste hulp, om zo snel weer verder te gaan met uw dagelijkse routine!

Openingstijden

Maandag- vrijdag: 8:00-18:00
Weekenden en avonden - Op afspraak

Locatie

Achterom 1A Barendrecht
Telefoon: 0180 849 257
Email: info@fysio-barendrecht.nl