Heupklachten / heupblessure Barendrecht

Heupklachten / heupblessure in Barendrecht. Zoekt u een oplossing voor uw heupklachten of heupblessure? Dan bent u bij Fysio Barendrecht aan het juiste adres. Wij vertellen u op deze pagina alles wat u moet weten over heupklachten. Er bestaan verschillende soorten heupklachten. We bespreken op deze pagina de belangrijkste oorzaken en behandelmethoden voor heupklachten. Wij willen u graag helpen om pijnvrij te worden en uw heupklachten te laten verdwijnen. Dus als u iets rondom heupklachten ervaart, kunt u altijd bellen met uw vragen of een afspraak maken bij ons.

Pijnlijke heupklachten in Barendrecht 

Heupklachten kunnen aanvoelen als irritante pijn (ook wel irritatie aan de heup) of lokaal gelegen pijn. Pijn vanuit de heup kan ook gevoeld worden op plekken rondom de liezen en soms zelfs ook uitstralend tot de binnenkant van uw knie. Ook omdat het heupgewricht nauw verbonden staat met uw lage rug kunnen pijnklachten zich ook in dit gebied voordoen. Omdat de problemen in uw heupen in nabijgelegen regio’s kunnen doorstromen, is het belangrijk om onderscheid te maken of de pijn/klachten daadwerkelijk vanuit uw heup komen of dat het een ander soort klacht is. Bij Fysio Barendrecht wordt er aandacht besteedt aan uw gehele manier van bewegen, van uw gewrichten tot aan uw spieren. Let daarom goed op en bij vragen kunt u ons altijd bellen.

Oorzaken heupklachten

Natuurlijk is niet iedere heupklacht hetzelfde en dus heeft ook iedere klacht een andere oorzaak. Daarnaast kan de oorzaak verschillend zijn per aandoening en per persoon. Ondanks dat elke klacht een andere oorzaak heeft, zijn er natuurlijk ook wel algemene factoren die de kans op deze klachten vergroten, zoals: een blessure aan een ander dichtbij gelegen gewricht, te weinig beweging (onderbelasting), te veel beweging (overbelasting), een verkeerde stand van uw heup (of andere gewrichten in uw bewegingsketen) of een eenzijdig bewegingspatroon. De volgende punten zijn ook oorzaken van heupklachten: slijmbeursontsteking, artrose (slijtage), een fractuur (breuk) of een (aangeboren) afwijking in uw heupgewricht. Een fractuur of zogenaamde ‘afgesleten’ heup kunnen doormiddel van een operatie behandeld worden. 

Het kan zijn dat u in eerste instantie fysiotherapie aan huis nodig zult hebben. Bij Fysio Barendrecht behandelen onze gespecialiseerde fysiotherapeuten (gespecialiseerd in het begeleiden van revalidatie na een ingreep zoals een operatie) zowel aan huis als in onze praktijk in Barendrecht aan de Achterom 1A.

Heupklachten Barendrecht

Behandelplan voor u

Onze therapeuten zorgen voor optimale hulp bij uw proces. U krijgt persoonlijke aandacht zodat u zo snel mogelijk weer de oude bent.

Kwaliteit  

Onze fysiotherapeuten zijn ingeschreven bij het KRF en zijn ze ook nog een BIG-geregistreerd!

De praktijk

Fysio Barendrecht aan de Achterom 1A. Super goed bereikbaar via fiets, openbaar vervoer en auto ( gratis parkeren ).

Heupblessure Barendrecht

Behandeling heupklachten / heupblessure bij Fysio Barendrecht

Het is verschillend en afhankelijk per persoon en van de oorzaak van uw heupklacht, welke fysiotherapeutische behandeling op u wordt toegepast om uw heupklachten te verhelpen. Wel zijn er natuurlijk algemene aandachtspunten bij het behandelen van de pijn en klachten aan uw heup, zoals: het verbeteren van uw loopritme, het vergroten van de mobiliteit, de stabiliteit en kracht verbeteren en het verminderen van uw pijnklachten.

Bij de hierboven genoemde aandachtspunten kunnen onze fysiotherapeuten u helpen door gebruik te maken van dry needling behandeling, manuele behandelingen, (medical) taping, triggerpoint behandeling of oefentherapie.

Ons behandelplan bij een heupblessure / heupklachten

Fysio Barendrecht intake diagnostisering

Stap 1: aandacht voor uw klacht/probleem

Voordat we beginnen met het onderzoeken en behandelen van uw klacht/probleem, brengen we uw klacht/probleem in kaart tijdens een uitvoerig gesprek.

Klachtenonderzoek fysiotherapie barendrecht

Stap 2: klachten onderzoek

Nu heeft u kennis kunnen maken met Fysio Barendrecht en hebben wij uw klacht/probleem in beeld. Wij doen hierna onderzoek naar en rondom uw klacht/probleem. Dit doen we om de zwakke schakels en wellichte oorzaken te kunnen achterhalen.

Barendrecht fysiotherapie fysio barendrecht

Stap 3: welke therapie past bij u

Na het onderzoeken weten wij als Fysio Barendrecht precies welke therapie u nodig heeft. Onze therapeuten lossen uw klacht dan op middels bewezen therapieën. Wij brengen uw lichaam weer in balans door het behandelen van de structuren die niet goed functioneren!

Stap 4: testen en meten

Na het behandelen testen we of de klacht weg is en dat de functie weer werkt naar behoren. Door middel van het testen hiervan weten wij zeker of de beweging hersteld is. Zo weet u ook gelijk dat de technieken van Fysio Barendrecht voor u hebben geholpen.

Fysio barendrecht controle

Stap 5: nazorg en advies

Het doel van Fysio Barendrecht is om uw klachten blijvend op te lossen en ervoor te zorgen dat ze ook niet terugkeren. Dit doen wij doormiddel van nazorg en advies op het gebied van voeding, beweging en mentaliteit.

De specialisaties bij Fysio Barendrecht

Meer over ons behandelplan bij een heupblessure in Barendrecht

Heeft deze informatie u geholpen en interesse opgewekt? Maak snel uw afspraak bij Fysio Barendrecht om op uw eigen tempo van uw blessure af te komen met de allerbeste hulp, om zo snel weer verder te gaan met uw dagelijkse routine!

Openingstijden

Maandag- vrijdag: 8:00-18:00
Weekenden en avonden - Op afspraak

Locatie

Achterom 1A Barendrecht
Telefoon: 0180 849 257
Email: info@fysio-barendrecht.nl