Kuitblessure in Barendrecht

Kuitblessure in Barendrecht – Een kuitblessure veroorzaakt een zeurende of stekende pijn in de kuit. Een kuitblessure is een veelvoorkomende en erg vervelende blessure bij sporters, voornamelijk bij hardlopers. Kuitspieren worden extra belast bij bepaalde sporten waarbij u zichzelf veel moet afzetten en veel moet springen. Een kuitblessure is vaak zeer vervelend door de pijn die u kunt ervaren en het kan soms wel weken duren voordat u volledig herstelt bent van deze blessure. U kunt op verschillende manieren een kuitblessure oplopen. De meest voorkomende blessures zijn de zweepslag, overbelaste achillespees, stijve kuiten, kuitkramp en een verrekte kuitspier. Elke blessure, waaronder een kuitblessure, komt natuurlijk altijd ongelegen, zeker als u hard heeft getraind voor een specifiek doel.

Om zo snel mogelijk te herstellen en een nieuwe (misschien wel ergere) blessure te voorkomen, raden wij u sterk aan de informatie op deze pagina te lezen en bij vragen ons te bellen.

Kuitblessure of zweepslag bij Fysio Barendrecht

Een zweepslag ontstaat vaak plotseling tijdens het hardlopen, voetballen of bij een sport zoals badminton of squash. Het voelt alsof iemand met een zweep tegen uw kuit aan slaat of alsof iemand tegen uw kuit aan schopt. Een zweepslag is een scheur in uw kuitspier, u voelt daarbij direct ontzettend veel pijn. Er ontstaat een flinke zwelling en soms een beurse/blauwe plek op uw kuit. Hierna is staan of (door)lopen niet meer mogelijk door de pijn.

Een ander probleem dat wij regelmatig tegenkomen, is kramp in de kuit. Kramp in de kuit kan ontstaan bij bijvoorbeeld wandelaars die een hele dag gelopen hebben of bij sporters die een aantal uur fanatiek gesport hebben. Vaak ontstaat de kramp dan in de nacht als u aan het slapen bent. Uw spieren trekken dan gezamenlijk samen wat veel pijn geeft. Door kramp heen slapen gebeurt eigenlijk bijna nooit. De meeste mensen schieten rechtop van de enorme pijn die wordt ervaren. Uw kuit voelt in de ochtend na het verkrampen dan stijf aan en vaak kunt u er de gehele dag moeilijk of niet op lopen of staan.

Mogelijke oorzaken van kramp of een zweepslag in de kuit

Een sporter of hardloper die gelijk sprintjes trekt zonder eerst goed te hebben ingelopen of een goede warming-up te hebben gedaan, vergroot de kans enorm op een zweepslag. Het is sterk aan te raden om minstens 15 minuten op te warmen en de oefeningen correct uit te voeren voordat u met de training begint, zodat uw spieren goed opgewarmd zijn. Ook voetballers die vanaf de zijlijn/bank het veld in rennen en direct een duel aan gaan of sprintjes gaat trekken, komen voortdurend met pijnlijke kuiten, kuitblessures of zelfs erger bij onze fysiotherapeuten terecht.

Kuitblessure Barendrecht

De praktijk

Fysio Barendrecht aan de Achterom 1A. Super goed bereikbaar via fiets, openbaar vervoer en auto ( gratis parkeren ).

Behandelplan voor u

Onze therapeuten zorgen voor optimale hulp bij u proces. U krijgt persoonlijke aandacht zodat u zo snel mogelijk weer de oude bent.

Kwaliteit  

Onze fysiotherapeuten zijn ingeschreven bij het KRF en zijn tevens BIG-geregistreerd!

De behandeling van uw kuitblessure in Barendrecht

Ook al zorgt u goed voor uzelf en doet u altijd een uitgebreide warming-up en rek- en strekoefeningen, u kunt alsnog een zweepslag oplopen. Pijn in uw kuiten of kramp in de kuiten komt helaas regelmatig voor! En ondanks dat de pijn in uw kuit ontzettend vervelend is, is het in de meeste gevallen gelukkig geen ernstige aandoening aan uw kuit. Hierdoor kunnen onze fysiotherapeuten u altijd goed helpen met uw klachten. Van een zweepslag kunt u bijvoorbeeld redelijk snel weer herstellen. We hebben verschillende mogelijkheden om zweepslag of kuitklachten te verhelpen. Dit zijn de volgende methodes: oefentherapie, dry needling, algemene of sportfysiotherapie, (medical) taping en massage. Bij vragen of om een afspraak in te plannen bij Fysio Barendrecht kunt u ons altijd bellen of via de site een afspraak maken.

Ons behandelplan bij een kuitblessure in Barendrecht

Fysio Barendrecht intake diagnostisering

Stap 1: aandacht voor uw klacht/probleem

Voordat we beginnen met het onderzoeken en behandelen van uw klacht/probleem, brengen we uw klacht/probleem in kaart tijdens een uitvoerig gesprek.

Klachtenonderzoek fysiotherapie barendrecht

Stap 2: klachten onderzoek

Nu heeft u kennis kunnen maken met Fysio Barendrecht en hebben wij uw klacht/probleem in beeld. Wij doen hierna onderzoek naar en rondom uw klacht/probleem. Dit doen we om de zwakke schakels en wellichte oorzaken te kunnen achterhalen.

Barendrecht fysiotherapie fysio barendrecht

Stap 3: welke therapie past bij u

Na het onderzoeken weten wij als Fysio Barendrecht precies welke therapie u nodig heeft. Onze therapeuten lossen uw klacht dan op middels bewezen therapieën. Wij brengen uw lichaam weer in balans door het behandelen van de structuren die niet goed functioneren!

Stap 4: testen en meten

Na het behandelen testen we of de klacht weg is en dat de functie weer werkt naar behoren. Door middel van het testen hiervan weten wij zeker of de beweging hersteld is. Zo weet u ook gelijk dat de technieken van Fysio Barendrecht voor u hebben geholpen.

Fysio barendrecht controle

Stap 5: nazorg en advies

Het doel van Fysio Barendrecht is om uw klachten blijvend op te lossen en ervoor te zorgen dat ze ook niet terugkeren. Dit doen wij door middel van nazorg en advies op het gebied van voeding, beweging en mentaliteit.

De specialisaties bij Fysio Barendrecht

Meer over ons behandelplan bij een kuitblessure in Barendrecht?

Heeft deze informatie u geholpen en interesse opgewekt? Maak snel uw afspraak bij Fysio Barendrecht om op uw eigen tempo van uw blessure af te komen met de allerbeste hulp, om zo snel weer verder te gaan met uw dagelijkse routine!

Openingstijden

Maandag- vrijdag: 8:00-18:00
Weekenden en avonden - Op afspraak

Locatie

Achterom 1A Barendrecht
Telefoon: 0180 849 257
Email: info@fysio-barendrecht.nl